Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SZTK terhesgondozás. Szerintet...

SZTK terhesgondozás. Szerintetek ez így rendben van?

Figyelt kérdés

második babámat várom.,kislányom 2 éves, de vele nem voltak ilyen problémáim a rendelésekkel, úgy éreztem odafigyelnek rám,,

18 hetes vagyok, és képzeljétek még csak 1 szer voltam terhesgondozáson.(május 7-én)...azóta nem.,.

kimaradt a 16 hetes , mert akkor volt Pünkösd..

beutalót megkaptam lerendeztem megvolt az AFP..

ennyi..

hétfőn megyek újra, de még a 18 hetes uh nem kaptam meg a beutalót se.. a kislányommal már ekkor rég a kezemben volt.

kicsit levagyok döbbenve hogy ennyire tesznek a kismamára jó hogy nem már 2 havonta kell csak menni terhesgondozásra..

oké sokan majd írjátok hogy menjek magánorvoshoz, de nem telik rá és mondom hogy 2 éve nem ez volt a rendszer..

odafigyeltek ránk, most meg úgy érzem elvagyunk hanyagolva..attól hogy sztk-s rendelés ugyanúgy elkéne látni a kismamákat..

kicsit kivagyok borulva, persze ha gond lenne úgyis mennék soron kívűl de azért akkor is ..

nektek mi a véleményetek erről?????,

tényleg elég 4-5 hetente menni orvoshoz??????

2012. jún. 6. 09:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én 6hetesen voltam,mert veszélyeztetett terhes vagyok és ekkor írtak ki tp-re. Aztán 12 hetesen (ekkor megkaptam a beutalókat ahova kell),majd 24 hetesen és majd 36hetesen kell mennem legközelebb. Most 29hetes vagyok. Ahhoz képest,hogy veszélyeztetett terhes vagyok,nem nagyon hívogatnak be. A doki rendesen kiszámolta,hogy meglegyen a 4 pecsét. A védőnőhöz is másfél havonta járok,úgyhogy akárhogy számolom nem néznek rám havonta.Hüvelyi vizsgálat meg csak 1x volt a legelején.

9éve amikor a nagyfiammal voltam terhes,akkor még rendesen havonta mennem kellett a végén meg 2hetente.

Már ezen is spórolnak. Úgy vannak vele,akinek nem tetszik menjen maszekhoz.

Én se járok magándokihoz,hiába nem tetszik a rendszer. Egyrészt nekik ez a dolguk és én rendesen fizetem a TB-t,akkor minek fizessek még pluszba.A szülésért se vagyok több tízezer forintot kiadni (inkább a gyerekeimre költöm),hisz a doki csak a végén van ott.A szülésnő foglalkozik veled (már ha foglalkoznak az emberrel).

Sajnos ez van,akár milyen undorító.

2012. jún. 6. 11:29
 12/20 A kérdező kommentje:

köszi a sok választ !!

hogy pontos legyek és érthető:

14 hetesen voltam utoljára az SZTK-ban..pontosabban

május 7-én..és majd csak június 11-én azaz

majd hétfőn megyek újra de még a dokinő nem adta ki a beutalómat se az ultrahangra, pedig addigra már 19 hetes leszek, de azt mondta a védőnő nem gond..

hát ha nem gond akkor nekem se, úgyis ha panaszom van ha kell ha nem megyek !!

csak kicsit lesújt hogy ilyen ritkán kell menni..

de ha a magán rendelőkbe se kell sűrűbben menni, akkor nem sírok..

2012. jún. 6. 11:37
 13/20 Major Andrea ***** válasza:
Nálunk (Gyömrő) nincs is külön terhes gondozás..... Ott kell ülni a nőgyógyra váró betegekkel órákat... pár éve még volt. Az előző babómmal magándokihoz jártam kb. 4 hetente, de már megfizethetetlen lett számomra. Ide most 2 hetente hív vissza, mondjuk szerintem csak azért mert először cystám volt, most hematómám van, tehát nem problémamentes a dolog :( Ne aggódj ha jól érzitek magatokat. 13+4 hkm
2012. jún. 6. 11:41
 14/20 A kérdező kommentje:

köszi,

igen jól vagyunk szerencsére, szerintem :)

baba mocorog rendesen .

egyébként nekünk 12 : 30 ra kell menni, de mégis van hogy ott ülök 15 : 00 ig..ennyit erről...

2012. jún. 6. 11:44
 15/20 anonim ***** válasza:

Megértelek :) Én pont úgy éreztem, mint Te.

Szintén sztk rendelés, első babával minden okés. (minden vizsgálat időben, rendben, ahogy kellett, mindent elmondtak mikor hova menjek stb...) 21 hónappal később a második babával, hát teljesen ledöbbentem. Nem is a vizsgálatok gyakoriságával, hanem a "milyenségével" volt bajom. Még jó, hogy nem az első terhességem alatt történt így, valószínű csupa ideg kismama lettem volna. Most annyira nem érdekelt az orvosok nemtörődömsége, "arcoskodásuk" hogy nem mondtak semmit, hogy egyes vizsgálatokat nem csináltak meg.... Szóval én csak azon csodálkoztam, hogy 21 hónap alatt ennyit esett a színvonal? Nem vártam én semmi extra bánásmódot, csak tisztességes ellátást és egy kis figyelmet. Na, ezt nem kaptam meg. De tudtam, hogy minden remdben van, és ez volt a lényeg :)

2012. jún. 6. 13:54
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem minden SZTK más és a dokik is. Én is SZTK-ba járok, az egyik orvos 4-5 hetente hívott vissza, de őt leváltottam mert rosszul végezte a dolgát. Akinél most vagyok, 2 hetente hív vissza és nagyon rendes, mindig van UH, vérnyomásmérés, súlymérés és havonta méhszáj vizsgálat. A másik doki meg le se sz@rt... Szóval doki és SZTK függő. :-)
2012. jún. 6. 13:54
 17/20 anonim ***** válasza:

Én magándokihoz járok, mégis sokszor 1 órákat csúszik az időpontom, pedig kemény pénzeket fizetek havonta.

Az, hogy ez az SZTK-ban is előfordul sztem totál egyértelmű :)

2012. jún. 6. 14:13
 18/20 A kérdező kommentje:

13 : 54 es

pont a számból vetted ki a szót.

minden egyes szavad igaz,.. ezt érzem én is !!!

köszi a sok választ,

a csúszást is azért írtam mert 2 éve még ez sem volt.

mentem 12 : 30 ra, és egy óra múlva jöttem haza...

na mindegy ennyit a színvonalról..

2012. jún. 6. 15:12
 19/20 A kérdező kommentje:
76 % - os ra gondoltam most láttam hogy egy időpontban ment 2 válasz is :)
2012. jún. 6. 15:13
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenütt ez van.

Én Miskolcon járok SZTK-s kismamagondozásra.

Legelső alkalommal a védőnőm beírta a kiskönyvbe, hogy 12-órára menjek.

Nagy nyugalommal odaérek 5 perccel lőtte, hát kiderült, hogy ott is érkezési sorrend van, mint a sima nőgyógyászati rendelésen, ott ültem szédelegve, émelyegve majdnem 2 órát a levegőtlen váróban.

A doki meg általában annyit csinál, hogy megkérdezi hogy vagyok, beírja az asszisztens a súlyom és a vérnyomásom és viszlát.

Mikor kérdeztem a védőnőm, hogy mikor fog megvizsgálni a doki, milyen a méhszáj állapota, azt felelte, talán a vége felé.

Kérdezem, hogy akkor honnan tudjam közben, hogy rendben van-e minden, erre azt mondta, hogy ilyen vizsgálat miatt nem mehetek sima rendelésre, csak magánorvoshoz.

Hát köszönöm szépen, pont arra nincs pénzünk.

Fogalmam sincs mit tennék, ha vérezni kezdenék, kihez forduljak?

Remélem minden rendben lesz velünk, mert sajnos akinek nincs pénze, az ne is szaporodjon ebben a mai világban.

2012. jún. 6. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!