SZTK terhesgondozás. Szerintetek ez így rendben van?
második babámat várom.,kislányom 2 éves, de vele nem voltak ilyen problémáim a rendelésekkel, úgy éreztem odafigyelnek rám,,
18 hetes vagyok, és képzeljétek még csak 1 szer voltam terhesgondozáson.(május 7-én)...azóta nem.,.
kimaradt a 16 hetes , mert akkor volt Pünkösd..
beutalót megkaptam lerendeztem megvolt az AFP..
ennyi..
hétfőn megyek újra, de még a 18 hetes uh nem kaptam meg a beutalót se.. a kislányommal már ekkor rég a kezemben volt.
kicsit levagyok döbbenve hogy ennyire tesznek a kismamára jó hogy nem már 2 havonta kell csak menni terhesgondozásra..
oké sokan majd írjátok hogy menjek magánorvoshoz, de nem telik rá és mondom hogy 2 éve nem ez volt a rendszer..
odafigyeltek ránk, most meg úgy érzem elvagyunk hanyagolva..attól hogy sztk-s rendelés ugyanúgy elkéne látni a kismamákat..
kicsit kivagyok borulva, persze ha gond lenne úgyis mennék soron kívűl de azért akkor is ..
nektek mi a véleményetek erről?????,
tényleg elég 4-5 hetente menni orvoshoz??????
Az elejére azt írom durva, hogy eddig egyszer voltál 18 hetesen.
De a 4-5 hét teljesen normális az sztk-s rendeléseken, ugye csak a "nagy" uh-kat végzik el eleve , az kb. 4 + van cukorterhelés , afp....oszt ki is fújt. (csúnyán írva)
A végén már van a ctg, oda 2 hetente kell menni, terminus közeledtével hetente, ha túlléped, 2-3 naponta. De nálunk ez se a rendelésen volt, hanem külön.
hát akkor jó..
ha nincs panasz akkor oké..
csak kicsit fura hogy ennyire elhúzzák-nyúzzák..
havonta kell járni, ha nincs probléma.
a vége felé 2 hetente, majd utána az NST-re 2 naponta.
lagalábbis itt nálunk.
tudom hogy működik, csak most bezavartak az ünnepek, meg helyettesÍtés volt ilyesmi, nekünk eddig vagyis a kislányommal 2-4 hetente jártam terhesgondzásra
a 35 héttől meg hetente jártam..
terminus után meg hetente nst, amnioszkópia, ..vagy ahogy szükséges volt..
Egyáltalán nincs azzal probléma, hogy 5-6 hetente kell járni SZTK-s rendelésre, illetve hogy csak a nagyon kötelező vizsgálatokra.
Nekem magánorvosom van, de Ő is csak 4 hetente hív vissza, mivel lekopogom semmi baj nincs. Azt mondta ez így bőven elég.
22hkm
köszi szépen :)
hát bizakodom hogy minden rendben
Utolsónak: a terhesség megállapítása nem terhesgondozás, hanem nőgyógyászati vizsgálat keretében zajlik.
Kérdésre:
Nekem minden hónap első szerdáján kell mennem, azaz 4-5 hetente. Akkor adják ki a soron következő beutalókat. Előtte való nap van a védőnőnél a vérnyomás-, súly-, vizelet ellenőrzés, ennek tükrében vizsgál másnap a doki.
Terhesgondozásra beutalót kaptam, addigra már 3X voltam nőgyógyásznál UH-n, vizsgálaton.
Kicsit fura ez, hogy miért nem adta ki előre a 18. hetes UH beutalóját, ha előre tudta, hogy előtte már nem tud terhesgondozáson fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!