Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesgondozás? (lényeg lent)

Terhesgondozás? (lényeg lent)

Figyelt kérdés
Ma voltam dokinál és közölte a csodálatos hírt, hogy 6 hetes kismama vagyok! Mondta, hogy jelentkeznem kell terhesgondozásra, de nem mondta hol.... debreceni vagyok egyébként! A terhesgondozás miről szól? Mit csinálnak? És hol kéne jelentkeznem?

2012. máj. 3. 19:31
 1/5 anonim ***** válasza:

a védőnőt jelenti. Nézd meg, h kerület szerint hova, melyik védőnőhöz tartozol, hívd fel és kérj időpontot.

Ott megkapod a terhesgondozási kiskönyvet.

Felveszi a védőnő az adataidat, kérdez pár dolgot rólad, beszélgettek és kb. ennyi.

Ezután a kiskönyvet mindig magaddal kell hordanod ha a védőnőhöz mész vagy vizsgálatra.

2012. máj. 3. 19:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Vagy a klinikára vagy az Otiba kell majd járnod. Havonta egyszer gondozásra, ahol mérnek súlyt, vérnyomást és beszélgetnek veled a következő vizsgálatokról..

Ha a google-ba beírod hogy védőnők Debrecenben meg fogod találni a védőnőd nevét (bejelentett lakcímed alapján körzetileg) Nekem kiskönyvet csak a 12. hét után adtak, én is debreceni vagyok.

23hkm

Gratulálok boldog babavárást!

2012. máj. 3. 20:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Igaz ez Pest XIV.ker de leírom ez nálunk hogyan ment, mert még Pesten is ahány ház annyi.

A zesz nőgyógyászatán van egy külön szoba a terhesrendelésnek, ahol védőnő-asszisztens méri a kismamák súlyát, vérnyomását, receptet ír(magnézium, lelet alapján gombára...), beutalókat adja a laborra, vizsgálatokra, UHra, végzi a ctgt a 35.héttől, és amikor ő megvolt akkor a nőgyógyászhoz kiülsz, szólítanak és a doki is megvizsgál.

Amikor egy kismama megtudja, hogy babát vár végre, akkor itt kéri az első időpontot, kapja a kezdő beutalókat: nagy vérkép(vércsoport meghatározással) ekg fogászat háziorvos és a körzetes védőnő, mindhez ad elérhetőséget, van amit házon belül azonnal el is tudsz intézni kb azonnal. És ami fontos, bármilyen panaszod van, onnantól nem nőgyógyászatra kell bejelentkezni, hanem a terhesgondozásra(valahol ez soronkívüliséget jelet a többi beteggel szemben), új kartont kapsz a terhesség idejére, amit szintén ott állítanak ki neked.

A körzetes védőnő pedig a védőnői szolgálat helyén ugyan úgy havonta néz vizeletet(ott pisilsz és tesztcsíkkal elemzi), szívhangot keres, súlyt vérnyomást mér, beszélget veled. Ő fog a picihez kijárni, hozzá is kell vinni mérni(nálunk mi visszük a babát un egészséges rendelésre ahol a doki is ott van megnézi a babát havonta, hogy rendben fejlődik), ő végzi a státusz vizsgálatokat, nálunk az oltásokat is ezen a rendelésen adják be.

Szóval a terhesgondozás 2-4hetes közönkénti labor-vizsgálat-uh kört jelent, rengeteg várakozással:)

Sok boldogságot.

2012. máj. 3. 22:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Eger:Elmész védőnőhöz havonta,mér súlyt és vérnyomást.Megkérdezi,hogy vagy.Nézi a vizeletet,a baba szivét a 18.héttől.Hasat is mér majd,de nem tudom mikortól(én nekem még csak a 20.hét jön mire megyek majd).

Várandós ambulanciára kell menni az orvoshoz beutalókért,panaszokkal,eredményekért,és minden uh után.Uh meg külön van másik szobába.De beutalóért kell menni orvoshoz leginkább,uh nincs sok.

2012. máj. 4. 05:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is gratulálok! Én is debreceni vagyok. :)

Itt megnézheted, hogy kihez tartozol:

[link]

Csak írd be az adatokat, és kidobja a védőnőd nevét és telefonszámát. Felhívod, és bejelentkezel hozzá terhesgondozásra.

2012. máj. 4. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!