Kismamák, akiknek vérhígító injekcióra volt szükségetek: Ti hova szúrtatok? Nekem azt mondta az orvos, csak hasba lehet. De ott egyre nehezebb felhúzni a bőrt.
Én egy durva mélyvénás trombózis után másfél évig szúrtam magam napi 2x0,8-as Fraxiparine-nal :(
A hasamon fél év után már el se fért volna, a vállamba magamnak nem tudtam megoldani (az intenzíven oda kaptam), így combba ment. Nekem sokkal jobban bevált combba adni, a felszívódási ideje így azt hiszem, hosszabb pár perccel, de mivel ugyanabban az időben adod be, mindegy. Nekem így nem lettek fájó göbök és lila foltok, mint a hasamon és kevésbé is fájt. A betegtájékoztató ellenére végül én picit megdöntve csináltam (mintha varrtam volna) és elég kb. 3 mm-re beszúrni (ha nem jön ki, már bement, max. lassabban szívódik fel), így biztos nem megy izomba és beadhatod ott is, ahol nem tudod úgy összefogni a bőrt.
70%-os alkohollal + steril vatta fertőtlenítettem (patika).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!