Ikreket váró kismamák. Mennyi lehet az AFP érték ikreknél? Volt már valaki AFP-n ikrekkel? Mit mondott az orvos? A vér levétele után hány nap volt mire megkaptátok az eredményt?
Nekem annyit mondott az orvos, hogy nem kell foglalkozni az értékkel, ami kijön. Nincs megfelelő referencia tartomány az ikrekre, ás amúgy is egy elavult módszer, ennek ellenére Mo-on még mindig kötelező megcsinálni. Van orvos, aki úgy kalkulál, hogy a kapott AFP értéket elosztja egyszerűen 2-vel, de ez lehet csalóka, mert az egyik baba magasabb AFP-je kompenzálhatja a másik alacsonyabbját.
Nekem hármasikreim vannak, a pontos értékemre nem emlékszem, de tudom, hogy bőven a határérték felett volt.
Kb. normál érték jött ki, de nekem is azt mondták, ikreseknél ezt csak azért csinálják meg, mert kötelező.
A papíromra eleve ráírták, hogy ikerterhesnél mérték.
A vizsgálat előtt szólj, hogy ikres vagy, én is így tettem.
A magzatvíz-vizsgálatot pedig el is utasíthatod.
Nyugi! :)
Az AFP-t amúgy is elavultnak írják, tehát ha egyes babánál nem jó, akkor sincs gond az esetek nagy többségében.
Nekem az ikreknél rá kellett írnom mindkét baba méretét az AFP-s papírra, ez alapján jött vissza az eredmény, ami nem tudom már mennyi lett, de a doki szerint jó.
Minden rendben lesz, nyugi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!