Kismamák, akiknek vérhígító injekcióra volt szükségetek: Ti hova szúrtatok? Nekem azt mondta az orvos, csak hasba lehet. De ott egyre nehezebb felhúzni a bőrt.
Szia.
Igaz,hogy a vége felé járok már és rutinos vagyok benne mert a terhesség 6. hetétől adom a Clexane-t
Az elején pocakba adtam köldök köré, és amikor már láttam hogy növekszik a babával együtt a hasam elkezdtem a vállamba adni. A vállam annyira belilült, hogy úgy néztem ki mint akit agyonvert az ura :D ezért az oldalamba adom, ahol már tuti nincs a bébi. Ha tudtam volna akkor hogy itt nem fáj annyira lehet hogy az eleje óta odaadtam volna.
Bevallom,hogy kicsit félek a szüléstől ezzel az injekcióval. TE NEM?
A patikába bementem és kértem fertőtlenítő sprayt és azzal fújom be egyszer ahova fogom adni.
Nekem is fraxiparint kellett a terhesség végén, de már korábban is kaptam 2x, akkor nem terhesség, hanem begipszelt láb miatt. Szóval amikor nem voltam terhes, akkor simán hasba szúrtam, de a nagy pocakomba én egyszerűen nem mertem, hiába tudtam az eszemmel, hogy azzal a tűvel nem tudnám a babát megszúrni.
Én adtam magamnak vállba és combba is. De mindig váltogattam a helyeket, mert ha egymást követő napon ugyanoda szúrtam, akkor jobban fájt, ill. néha be is lilult.
Hétvégén szülök, 2.gyermeket.
1.babánál (2 éve): szülés előtt 1 hónappal és utána 1 hónapig kellett a Clexane. Szülés előtt a hasba adták, szülés után vállba. Én magamnak nem tudtam/nem mertem beadni, lementem a körzetishez s a nővérke beadta minden nap. Szülés napján nem kellett a Clexane, de utána újra.
Most vagyok 38 hetes a 2.babával, most is kell a Clexane, szintén szülés előtt 1 hónappal kezdték. Most a karba adják, felváltva. Most sem adom magamnak...más adja.
Fertőtlenítik nekem mindig előtte.
A szúrás helye időnként lila, viszketés nekem alapból van mindenhol mert sajnos terhességi allergiám lett (de nem a Clexane-tól).
Én a 2. gyerkőccel vagyok terhes. Az ÁEK-be járok haematológiára a Nemes doktorhoz. Ő azt mondta, amikor meséltem neki, hogy az első babámnál a vállamba adták a szülészeten a vérhígítót, hogy az teljesen helytelen, csak Magyarországon van így.
Azt mondta csak a hasba mehet, 32. hétől az oldalra kifelé.
Nekem piros a bőröm, nagyon viszket is. Alkohollal fertőtlenítem előtte. Azt mondta az orvos, hogy kenjem zsíros krémmel, mert biztos száraz a bőröm. Nektek nincs olyan néha, hogy nem adjátok be elég nagy lendülettel, és megáll a tű a bőrötöknél. Nekem ez néha előfordul, és nagyon rossz.
Fraxiparinet adok a hasamba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!