Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bár nem vagyok rá büszke...

Bár nem vagyok rá büszke dohányos anyuka vagyok! Most már sikerült lecsökkentenek max 2 szálra! Amit szeretnék elhagyni persze! Ha esetleg nem menne akkor van esély még arra hogy egészséges lesz a baba?

Figyelt kérdés
2012. máj. 14. 11:36
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
77%

Tényleg fontosabb a gyerekednél az a büdös, gyilkos méreg?!

Anya vagy, könyörgöm, ANYA! Mégpedig egy olyan anya, aki elveszi a gyermekétől az életet adó oxigént, pusztán mert így egyszerűbb.

És ha majd ne adj' Isten vízbe esik nagyobbként, végig nézed a fuldoklását, mert nem akarsz vizes lenni? Vagy mert nem tudsz úszni?

Ha vállaltad Őt, viselkedj is ennek megfelelően. Nincs olyan, hogy ha esetleg nem menne. Dönts, gyerek vagy cigi, ilyen egyszerű. A kettő együtt nem kompatibilis. Lesz még egy egész életed tüdőrákot szerezni, de helyette ne dönts.

Később bármi baja lesz, nem fogod tudni, hogy a Te hibád-e.

Ha pedig komoly baja lesz, rámegy az életed a gondozására és a gatyád is, vagy majd akkor is inkább a bagót választod?

Bocsánat a hangvételért, én látom, hogy ott a jó szándék benned és változtatni akarsz, de ne csak próbáld, tedd! Hozzáállás kérdése. Ha nem hagysz magadnak választási lehetőséget, menni fog, mert egy anya mindenre képes a gyermekéért!

38 hkm

2012. máj. 14. 12:16
 12/48 A kérdező kommentje:
Leakaró tenni!de igen akaratgyenge vagyok!és rettegek,hogy baj lesz!így is keveset mozog!hát hogyan csináljam?segítsetek ne szidjatok!
2012. máj. 14. 12:18
 13/48 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan csináld? Ami van otthon doboz dobd ki, és holnaptól ne vegyél. Ilyen egyszerű. Képzeld, láttam olyan kismamát akinek ilyen egyszerűen ment. És tudod miért? Mert a pozitív teszt után rádöbbentek hogy ANYÁK, és már nem csak magukért felelősek!
2012. máj. 14. 12:28
 14/48 anonim ***** válasza:
6%
Lepontoznak, de őszintén lesz*rom. Én dohányoztam, nem keveset. A gyerekem tökéletesen elvolt odabent, később jött ki 10/10-es apgarral 2 óra alatt. Első gyerek. 2 éves, makk egészséges, nyugodt és kiegyensúlyozott gyerek. Ártalmas a cigi ezt nem is vitatja senki, de azt még soha nem bizonyította be senki, hogy kifejezetten az anyuka dohányzása okoz a gyereknek eü. problémát.
2012. máj. 14. 12:29
 15/48 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan?

Szívj el egyet, egy utolsót. Lassan, élvezd ki minden pillanatát. Aztán ami otthon van, mind az utolsó szálig vizezd be, vagdosd szét, tedd tönkre, mindegy, hogy hogyan, de legyen használhatatlan. Ne gondolkozz, ne habozz, mert akkor nem fog menni. A férjedet/párodat/családtagjaidat kérd meg, hogy ezentúl ne gyújtsanak rá előtted, ha kész, ne adjanak. Ha van valami kisbolt a közeledben, ahol venni szoktad és jóban vagy az eladóval, őt is megkérheted, hogy mielőtt a kezedbe nyomja, szóljon rád. Nézz képeket/videókat arról, hogy mit tesz a nikotinfüggőség egy kisbabával.

Elég idő terhes vagy már, töltsd ki mással az unalmad. Vásárolj a picinek, tervezd meg a szobáját, pakolászd a kórházi csomagot. Találj hobbit, ami lefoglal, süss, főzz, rajzolj, olvass... Mikor rágyújtanál és úgy érzed, belehalsz, ha nem lehet, akkor simogasd meg a pocakod, és képzeld magad elé a tökéletes kisbabádat, ahogy a kezedben tartod, az első mosolyát, amikor kimondja, hogy anya, amikor hozzád szalad, ha elesett, amikor téged ölel át és érzed, tudod, hogy te vagy az ő élete, ő pedig a tiéd. Minél hosszabban. Ha ez nem elég, feküdj le pihenni/aludni, vagy foglald le magad, nagytakarítás közben nem lesz időd a cigin agyalni.

Szóval a lényeg, hogy ne legyen elérhető közeledben több szál.

11-es

2012. máj. 14. 12:32
 16/48 anonim ***** válasza:

Én is sokszor le akartam tenni a cigit,de nem ment.Napi 1 dobozzal elszívtam.Mikor érzetem,hogy esetleg babás vagyok azonnal le tudtam tenni.És azóta sem gyújtottam rá,és nem is hiányzik.Lassan 2 hónapja.

Egyébként lehet egészséges a babád,viszont sokkal könnyebben fog elkapni minden féle betegséget.itt pl.egy megfázásra vagy egy torokgyuszira gondolok.Tudom mert él a környezetemben ilyen anyuka aki dohányzott míg állapotos volt,és most sokkal betegesebb a kislánya mint másé.

15hkm

2012. máj. 14. 12:36
 17/48 Bence_ ***** válasza:

Ennél nagyobb motiváció mi lehet, mint a pocakodban lévő gyermeked. Nem magad miatt teszed le, hanem miatta.

Azért hagyod el a cigit, hogy ő ne nikotinos, széndioxidban dúst vért kapjon, hanem "tiszta" oxigéneben dús vért.

Kb 3 nap lesz rettentő vacak, de utána már jó.

2012. máj. 14. 12:45
 18/48 anonim ***** válasza:
73%
utolsó, szerintem nem kellene ezzel biztatni a kerdezot, hogy neked cigi mellett egeszseges gyereked szuletett, lehet hog kesobb fognak kijonni rajta a bajok, asztma, allergia, hamarabb fertozodik meg mint masok stb. ne haragudj de ezzel kapcsolatban nincs mire buszkenek lenned. elmondom, hogy en is dohanyos voltam, nekem is elment napi egy doboz cigi, es mivel mi nem is tudtuk, hogy johet a gyerek, mert megszakitasos "vedekezes" mellett lettem terhes, siman dohanyozgattam a 7. hetig, akkor lett gyanus, hogy meg mindig nem jott meg. en is pont ugy voltam mint a 9. valaszolo, hogy munkabol hazafele vetten egy tesztet, de meg akkor sem hittem hogy a baba miatt keshet, de azert en is ugy szivtam el a teszt elott egy szalat hogy lehet hogy az utolso. pozitiv lett, nem akartam elhinni, annyira meglepodtem, azonnal ra akartam gyujtani, meg is gyujtottam, egy slukkot szivtam el, es elnyomtam, elkezdtem bogni. soha tobbet nem gyujtottam ra, nem szivtam egy slukkot sem egesz terhesseg es szoptatas alatt, pedig meg plusz 11 honapig szoptattam. utana sajnos visszaszoktam, de amint jonne a kovetkezo, gondolkodas nelkul ujra leraknam. ja, es az en kornyezetemben is mindenki dohanyzik, tehat egyaltalan nem volt konnyu, foleg az elso par het, de megtanultam cigi nelkul elni, sot a ferjem is leszokott amugy, hogy legalabb o ne kisertsen. o szivt el egyebkent nalunk az akkor otthon levo masfel dobozt. kb meg aznap este, mikor kozoltem a helyzetet. pedig nalam akaratgyengebb embert nem ismerek, de nekem is sikerult, neked is fog. raadasul a ferjem mostanaban mindig mondogatja hogy kezdjunk el ujra leszokni, sokkal jobb lenne (mar probalkozunk a tesoval), es tudom hogy o siman kepes lenne ra, csak nekem kell meg egy kis loket. egyelore csak csokkentettuk az adagot, lassan mire jon a gyerek talab le is rakjuk. egy tippem lenne a leszokasra, en biztos igy csinalnam ha most surgosen le kene rakni: ha mar van otthon cigid ugyis, akkor ma meg dohanyozz, de ami marad estere, azt dobd ki vagy add oda valakinek, es holnap reggeltol ne gyujts ra. talan valamivel igy egyszerubb, mert ejszaka is mar van egy par oraja a szervezetednek tisztulni, reggelre talan kevesbe fogod kivanni.
2012. máj. 14. 12:51
 19/48 anonim ***** válasza:
Én is kb.7 éve szívtam napi 1 dobozzal,és mikor letettem nem volt rossz egy napig sem.:)Mert a csöppségre gondoltam odabent,aki akkor még csak egy pozitív teszt volt.:)
2012. máj. 14. 12:52
 20/48 anonim ***** válasza:
az utolso termesztesen meg a 14. valaszolora vonatkozott, csak mire telefonrol beszerencsetlenkedtem a valaszt, mar ketten is voltak utana :)
2012. máj. 14. 12:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!