Szerintetek ilyen egy napi egészséges étrend?
Nemrég óta csinálom a Rubint Réka kismamatornát és megütötte a fülem, amikor mondja, hogy az ő (a terhesség alatt ugye) napi étrendje: reggel egy fitness müzli szelet, délben futárszolgálatos norbi-kaja, este pedig fehérje (egy szelet hús pl.). Elgondolkoztam ezen, hogy hol a gyümölcs?Jó, nyilván van bennük növényvédőszer, ilyen szempontból van úgymond egészségkárosító hatása is, ha nem biot veszel, de akkor mindent tablettában kéne bevinni? Hmm..érdekes. Alapvetően a fehérliszt-cukor dolgot abszolút támogatom, mondjuk teljesen azért nem hagynám ki sose az étrendemből...28 hetesen 3 kg volt rajta..mikor torna közben kérdezi, hogy "és te hogy állsz"? :)
Ti mit gondoltok általában a Réka-módszerről?
16 hetes kismama
Azt hogy hülyeség. Én 180 CH diétán vagyok, de még így is több szénhidrátot viszek be egy nap.
Amúgy az sem egyforma, hogy kinek mennyit "kell híznia".
Itt kiszámolhatod Te is, és még ez is csak hozzávetőleges...
Én nagyon szeretem Rubint Réka tornáit, terhességem előtt is rendszeresen kínoztam magam velük :) És tényleg hatásosak voltak. Terhességem első két trimeszterében is szorgosan tornáztam a kismama DVDjére, viszont a harmadik trimesztert már eléggé rosszul viselem, bőven elég egy nagy séta is...
Ami az étrendjét illeti, hááát, én is kikerekedett szemmel hallgattam, hogy mi a napi menüje...és hogy 3 kilót hízott 28 hetesen, az is nagyon furcsa, és biztosan ritka is...képzelem, mennyire kínlódhatott szerencsétlen, mikor rátört a kívánósság :D nem tudnám ezt követni, terhesen végképp nem, szerintem nem is szabad! szerintem bőven elég az, ha ésszel táplálkozol, mennyiség helyett minőség elve szerint, és igenis teret hagysz az ösztöneidnek, és megeszed, amit kívánsz...persze azt is mértékletességgel! És természetesen sok-sok zöldség, gyümi! Érdekes, hogy Réka ezt nem szajkózta a videón...ha lenne update kertészet, akkor uzsira tutttira update gyümit javasolt volna :D
köszi a válaszod! igen, itt néztem már, de mindig felette vagyok a megengedett maximumnak olyan 05-1kgval...:( bár az talán nem olyan rémes...
ha van esetleg kedved leirnád egy átlagos napi étrendedet?
Hát a kalkulátor szerint én alultáplált vagyok :)
57kg-val kezdtem. Elején az étvágytalanság miatt leadtam 3 kg-t amit azóta nem sikerült felszednem.A védőnő és az orvos szerint ezzel nincs gond.És elég csak a 20 .hét után híznom annyit amennyit a baba ,a víz és a méhlepény nyom. Szóval a 20 hétben kb 300gramm hízás elég.
A módszerről annyit ,hogy ilyen keveset talán óvodás koromba ettem :)
Reggeli egy müzli? Kicsit durva, hogy az ad neki annyi energiát,hogy után több órán át tornázzon, ellássa a gyerekeket és a háztartást. Bár szerintem azt nem ő végzi :)
Reggeli kutyasétáltatás: 1 babán.
Utána szendvics (ami tele van zöldséggel)és kakaó.
Ebéd: Főtt étel
Uzsona: ami megkívánok :) süti, ilyen melegbe jégkrém ,yoghurt, stb + gyümölcs
Vacsi : változó.
Szerintem kb így a normális. Az meg,hogy ki mennyit hízik az genetikai is lehet, a hormonok játéka is stb. Arról nem beszélve ,hogy nem mindenki tornázhat terhesen.
Az előző válaszadónak igaza van: ha lenne olyan gyümölcsük akkor biztos azt is a napi étrendhez hasonlítana.
Amúgy az ,hogy utána meg egyből jó alak az köszönhető a császárnak is.Ami sajnos egy "celeb divat" .
Nem vagyok irigy rájuk, nem sajnálok semmit tőlük,megdolgoznak érte.De szerintem egy két dologban már ők is átesnek a ló túloldalára.
A tornái biztos jók, de az étrend-életmódjával nem értek egyet.
Az orvosi és védőnői álláspont szerint is az ideális hízás 9-12 kg között van. Természetesen van, aki ennél kevesebbet, többet hízik, de az már sokszor a genetikán, hormonokon, egyéni szervezeten múlik. pl. aki végighányja a terhességet biztos nem fog annyit hízni, mint aki csak csokit eszik folyamatosan.
Ha nincs extrém eset (terhességi diabétesz, epegondok, vérnyomászavar stb.), akkor nem kell drasztikus változás az étkezésben. Ésszerűen kell enni. Megfelelő mennyiségben, minőségben húst, gabonát, tejtermékeket, zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztani. (És persze egy kis nasi is jöhet :D)
Az ő étrendjéből sok minden hiányzik, ami a kismamának kell.
Bár számomra az is megdöbbentő és furcsa volt, hogy a császármetszés után alig másfél héttel már rohant órát tartani.
hát igy van, egyetértek...ha eszek mondjuk reggel csak egy kis szelet tönkölypiritóst vajjal és egy csésze gyümiteát üresen, mert ennyi esik jól, 11 körül már ájuldozok, szval kell vmi gyümi vagy vmi. egy fitness szelettől sztem el se tudnék indulni itthonról :)
én is becsülöm őket, de szerintem is nagyon fanatikusak. nekem van olyan nap, hogy eszegetősebb vagyok, de általában ilyen egy napom:
reggeli:
-3dl turmix (tejes, banános vagy epres, ami van gyümi) vagy
-1-2 kis szelet tönkölykenyér vajjal vagy kockasajttal, vagy vmi vegetáriánis pástétom vagy
-néha megkivánom reggel a gyümölcsöt, ekkor gyümölcssali (de ritkán, mert ha ezzel kezdek, akkor nekem émelygésem lesz tőle) vagy
-1-2 főtt tojás a kenyérhez
-inni ezekhez üresen tea vagy esetleg kis csésze koffeinmentes kv
tízórai:
-általában gyümölcs (vegyes kis gyümsali, vagy egy alma, körte, eper..ami épp megy és elérhető) vagy
-jogurt vagy
-egy koffeines latte machiato (alacsony a vérnyomásom és olyankor fáj a fejem és ez helyre szokott tenni)
ebéd:
leves (tészta és rántásnélküliek, 2-3 dl)
+vmi amit kivánok: nem vagyok egy tésztaevő ezért általában
-vmi ragu rizzsel, vagy hús (akár rántott ez nem érdekel ) rizzsel vagy csak savanyúsággal,
-vagy kisütött zöldségek körettel,
-vagy rakott zöldségek
-vagy vmi főzelék
uzsonna:
-jogurt vagy
-gyümölcs vagy
- ekkor iszom a latte machiatot
-néha egy süti vagy fagyi
vacsora
változó
-ha étteremben vagyok hús salival vagy vmi hasonló könnyebb
-otthon általában 2 szelet piritós paradicsommal, paprikával vagy
-virsli/debreceni paradicsommal
-saláta tonhallal vagy tojással
vagy vmi hasonló.
tegnap kicsit bűnöztem a piritósok után mert édesre vágytam és ettem egy kis tálka tejberizst még később nyirfacukorral és cukormenten mogyikrémmel..:)
kedves 7-es: igen, teljesen értem amit mondasz, és sztem sem ez a legmegfelelőbb..sőt nekem nem is menne az..
és szerintem is kell azért minden az étrendbe..
Szerintem hülyeség a Réka féle evés.Az én terhességem alatt az volt a lényeg,hogy minél több zöldség,gyümölcs és hal kerüljön a szervezetembe.Tehát az egészség.55 kilóról indultam és a szülés napján 64 kiló voltam.És nem kínoztam magam ilyen ételekkel.Mindennap sétáltam 1/2 órát jó levegőn.Sokat ettem,nagyon kívánós voltam.Ebéd főtt étel volt.Napközben szárított almát,gyümölcspürét...ettem.
Egyébként matektanár vagyok és a lányom június 30-án született,így egész terhességem alatt dolgoztam.Ez azért segített,mert nem tudtam éjjel-nappal enni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!