Néztem az interneten hogy átlagos embereknél 18 kg plusz jelentkezik a terhesség alatt én 65 kg el keztem a terhességemet most 76 kg voltam 2 héttel ezelött és akkor voltam 24 hetes szerintetek joméh vagy már nem? Próbálok odafigyelni mit hogy eszem
Eltérőek a vélemények arról, hogy mi a normális és mi nem, 30 hetesen +9 kg-nál járok, ami a védőnő szerint jó az dietetikus szerint sok, sztem meg ez genetika kérdése és kész. Nekem terhességi cukrom van, hál'Isten csak diétáznom kell, de ha aggódsz a súlyod miatt, akkor érdemes kipróbálni a 180 gr-os CH diétát, amit nekem is követnem kell. Az elején kissé bonyolultnak tűnhet, de érdemes lehet kipróbálni. Nekem naponta 6x kell ennem, ami így néz ki:
reggeli: 20 g csak lassan felszívódó CH pl.: 1 teljeskiőrlésű zsömle 4dkg, ez pont 20 g CH-nak felel meg. +vaj, sonka, paradicsom, paprika
tízórai: 25 g fele lassú, fele gyorsan felszívódó CH, pl.: 1 joghurt (light) + 4 kolevit keksz vagy pászka
ebéd: 50 g CH pl natúr sültcsirke+ rakott zöldség vagy valamilyen főzelék
Uzsi: 20 g csak gyors CH, pl.: 1 joghurt vagy 1 alma vagy más gyümölcs, kivéve a szőlőt és a banánt, mert nagyon magas a cukortartalma.
Vacsi: 30 g CH pl 3 szelet(kockakenyér!!!)rozs/graham/teljeskiőrlésű kenyér ízlés szerinti feltéttel (sonka, májkrém, stb.)paradicsom, ubi, paprika, stb.
Utóvacsi: 20 g itt lehet gyümi, joghurt, stb.
Ja és csokit és egyéb édességeket csak elvétve, ha már nagyon nem bírod :D
Nem azt mondom, hogy 100%, hogy így nem fogsz sokat hízni, de van esély rá, hogy nem + 30 kg-val mész szülni, mert az sem neked, sem a babádnak nem jó.
Itt találsz még érdekességeket, meg mintaétrendeket:
További boldog babavárást!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!