Mennyi mondható átlagos hízásnak a terhesség alatt?
Függ a testtömegindextől. Pontos adatot nem tudok, de biztos megtalálod a gugliban.
Aki a BMI szerint sovány, az hízhat akár 20 kilót is, akinek normál, az 13 kiló körül, aki dagibb, az max 8-9 kilót...
10-15 kg.
Én 13-at híztam a védőnő szerintm tökéletes.
(az elsővel csak 5 kgot.)
Szerintem alapvetoen a kiindulo testalkattol kellene fuggnie a minta-hizasnak. Ez nem az atlag, tehat a tenyleges, csak a mintaszeru. :-D
Ha valakin eleve van valamennyi plusz, vagy kifejezetten tulsulyos, akkor nem indokolt nehany kilonal tobbet hiznia, mert normal taplalkozas mellett elvileg a meglevo raktaraknak at kellene alakulni, hogy az izuletek ne legyenek meg jobban leterhelve.
Ha valaki vekony, akkor tobbet is hizhatna, ez esetben meg a zsirraktarozas is szukseges (es ez nem alszoveg, tenyleg igy van, a szervezetnek 3-4 kilonyi zsirparnacskara szukseg van a terhesseg alatt, illetve a szoptatashoz). Akinek mar van zsirocskaja alapban, annak nem indokolt pluszban epiteni.
En azt gondolom, hogy egy atlagos, noies testalkatnal (ahol mar van nemi parna) 8-10 kilo hizas is eleg lehet, sprotosabb, izmosabb testalkatnal inkabb 10-15, sovanyoknal 15 felettin sem lehet meglepodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!