Kismamák! Meg vannak már a nevek? Kisfiú nevek érdekelnének, hátha van valami jó ötlet.
Ötletszerzés céljából indítom ezt a topicot.
Hányadik héten tudtátok, hogy fogjátok hívni a picurt? Én így a 30.héten túl is bizonytalan vagyok, valahogy nem érzem egyikre sem azt, hogy igen az lesz a tuti. Miért van? Van aki azt érzi? Vagy egyáltalán tényleg azt kell érezni? Mi van, ha nem is fogom érezni, hogy melyik a legjobb név, ami bejön.
Na akkor jó, hogy más is hasonló cipőben jár, járt.
Nekem egyszerű nevek tetszenek, tehát nem kell ősi magyar névnek lennie, inkább köztudtot ismert legyen. Nem érdekel, hogy gyakori, bár a Máté, Bence tényleg nagyon az. De ki tudja, pl az én nevem is gyakori és sosem volt osztálytársam ilyen keresztnévvel érdekes módon.
Furcsálom mikor írnak fórumokon mindenféle ősmagyar neveket, mert a jelentése valami húde szép. Hát ok, szép, de attól még a név nem fog tetszeni és nem a jelentésén hívják majd, amit senki sem fog ismerni. De persze a nagyon külföldiesek sem jönnek be, pl Kevin, Jennifer, ami Amerikában tök jó, meg még szépek is, csak itthon azért elég idegen.
Az első kisfiam Mátyás lett ez volt az a név amibe mindketten beleszerettünk, egyszerre mondtuk hogy igen ez az! Az a baj, hogy sok nevet ha amúgy tetszene is ismerősöknöz kötök, ez volt az a név amivel kapcsolatban nem volt kellemetlen ismerősöm, nem is tól extra nem is túl ritka, lehet becézni, felnőttnek komoly, gyereknek cuki, illik az előnevünkhöz szóval tökéletes.
Akkor voltunk ,meglőve, mikor kiderült hogy a második is fiú, igaz ez bizonytalan volt 36. Héten mutatta csak meg magát. A lány annyira egyértelmű lett volna hogy Reka, már az első is az lett volna ha lány lesz, szerettem ezt a nevet, még ha közben tucat lett akkor is.
Nagy nehezen kikôtöttünk a Marcinál, de ez csak olyan nincs jobb név volt. 38. Hétig Marcell volt , mire megkérdeztem a párom: ne legyen inkább Márton? Mire ő azt mondta felőle legyen Márton végülis úgyis csak Marcinak hívjuk majd. Szoknom kellet a nevet, mikor megszületett ahogy kimondta, hogy Márton furcsa volt egy ideig. Most7 hónapos, és mar imádom a nevét, azt mondom így néz ki egy Marton, sokszor híbom már így, meg persze Marcinak, Marcusnak, Marcukának, és még ezerféle beceneve van mindkettőnek amiket előre úgysem gondol az ember hogy a nagy szerelemben miket talál majd ki a kicsi babájának:)
Erik Tibornak hivjak a fiunkat.En ebbe a nevbe mar gyerekkoromba "beleszerettem". Azert lett Tibor is mert a ferjem ragaszkodott ahoz,hogy az O nevet is megkapja a fiunk.
Most varjuk a masodik babat. Remelem,hogy kislany mert ha fiu akkor nagyon nehez lesz a valasztas. Nekem igazan csak az Erik tetszik es nincs meg egy ilyen nev ami ennyire tetszene. Most egyenlore a David Zalan nevben egyeztunk ki ha fiu(Davidot valasztotta a ferjem,en meg a Zalant).
majdnem 3 eves kisfiu es 19 hetes pocaklako anyukaja
Mi is sokáig gondolkodtunk, de nem igazán tudtunk megegyezni. Kb. a 32. héten eldöntöttük, hogy akkor a Párom nevét kapja és második neve nem lesz, így László lett. Nekem is tetszik, bár aztán már 7 hetes, de most még csak Babámnak, Drágámnak hívom.
Érdekes hogy lánynévben sikerült megegyeznünk.
Szia!
Én is megértelek. Második kisfiam csak a 36. héten kapta meg a nevét. Rengeteg név felmerült: János, Miklós, András a nagypapák, dédpapák után, mindhármat el tudtam volna fogadni. Benedek, Domonkos nekem tetszett, Pál(Palkó), Balázs, Ádám a férjemnek (ő nem akart hosszú nevet). Végül a Domonkos és a Balázs maradt a kosárban, nagyon fájt a szívem a Domonkosért, de engedtem, hogy végre nevén tudjam nevezni a fiamat (az elsőnek már az elején tudtuk, hogy mi lesz a neve). Ma már nem tudnám elképzelni, hogy máshogy hívják :)
30 hetes vagyok. A 12. héten már fiút mondtak, jó korán.
Akkor már biztosak voltunk benne, hogy Zsombor lesz a neve. Ha elsőként született volna fiúnk, már akkor is ez volt a kedvenc nevünk.
Az én fiam Alex.
Ha most fiú lett volna, akkor Levente, vagy Noel lett volna, de lányunk lesz megint (második), úgyhogy Szofi lesz :)
Én 28 hetes vagyok és még nem tudjuk mi lesz a kisfiúnk neve. Van már egy kisfiam, ő Zétény, nála elég hamar biztos voltam a nevében, el tudtam képzelni neki ezt a nevet, de most nagyon nehéz dönteni. Igazából egyik nevet sem érzem az igazinak, és persze a férjemmel sem könnyű nevezőre jutni. Eddig csak a Levente, ami szóba jöhet mind a kettőnknél. Csak elég bizonytalan vagyok, nem érzem azt, hogy tényleg ez lenne a megfelelő.
Szeretem olvasgatni az ilyen kérdéseket, mint a tiéd, hátha kapok valami jó ötletet, eddig még várat magára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!