Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Meg vannak már a...

Kismamák! Meg vannak már a nevek? Kisfiú nevek érdekelnének, hátha van valami jó ötlet.

Figyelt kérdés

Ötletszerzés céljából indítom ezt a topicot.

Hányadik héten tudtátok, hogy fogjátok hívni a picurt? Én így a 30.héten túl is bizonytalan vagyok, valahogy nem érzem egyikre sem azt, hogy igen az lesz a tuti. Miért van? Van aki azt érzi? Vagy egyáltalán tényleg azt kell érezni? Mi van, ha nem is fogom érezni, hogy melyik a legjobb név, ami bejön.

2012. máj. 7. 19:42
1 2 3 4 5 6
 21/56 A kérdező kommentje:
Van az ismerősi köröben Benedek, aranyos Beni-nek becézve, Benedek meg ha nagy lesz.
2012. máj. 7. 20:27
 22/56 anonim ***** válasza:
Szia az én kis fiaimat Botondnak és Marcellnek hívják:-)
2012. máj. 7. 20:33
 23/56 A kérdező kommentje:

Boti - Marci ez így jó párosítás volt :)

A Marcell nekem is bejött, de a párom megvétózta. Marci aranyos kisfiús név, felnőtként meg a Marcell komoly hangzású.

2012. máj. 7. 20:41
 24/56 A kérdező kommentje:
Ezeket a neveket sajátjaitoknak éreztétek? Mármint, éreztétek, hogy ő pedig pl Marcell, vagy csak tetszett a név és ennyi.
2012. máj. 7. 20:42
 25/56 anonim ***** válasza:

A kisfiam az apukája nevét kapja József. Aranyosan lehet becézni is (Jocó)

Második névnek a Mátét választottam, érdekes módon.. 17 hetes voltam mikor 4D-re elmentünk és ahogy nézegettem a kis arcát egyszerüen Máté név ugrott be :)

23hkm

2012. máj. 7. 20:49
 26/56 anonim ***** válasza:

Sámuel lesz a kisfiunk

34 hkm

2012. máj. 7. 20:53
 27/56 anonim ***** válasza:

Átérzem a problémádat, én a kislányommal voltam így, egyszerűen nem tudtam, hogy mi lenne az a név, ami az igazi lenne.

Volt sok kikötésünk, hogy mi ne legyen. Az mindegy volt, hogy mennyire gyakori, de lehetőleg a családban ne legyen még valakinek az a neve, illetve, hogy a vezetéknévvel passzoljon. Na már ez sem volt egyszerű.

Volt egy listánk, amit a végére teljesen elvetettünk, valahogy nem éreztem egyik nevet sem az igazinak. Aztán maradt pár név, ami közül az egyik becézését el tudtam képzelni, hogy így tudnám hívni a kislányomat. Mindig irigyeltem azokat, akik már gyerekkoruktól tudták, hogy "ha egyszer lányom lesz, akkor így fogják hívni". Aztán mikor megszületett, akkor nem csak azt kellett megszoknom, hogy van egy gyerekem, hanem azt is, hogy így hívják :)

Most megint babát várunk, és mikor megtudtuk, hogy fiú, akkor megnyugodtam, hogy de jó, lesz neve :)

Lány névből valahogy nincs olyan, ami igazán tetszene, fiúból több is van. Most az alapján választottunk, hogy melyik lenne az a név, amit ha nem adnánk, akkor ezért fájna legjobban a szívem (pl. ha a családban születne egy másik kisfiú és ezt a nevet kapná). Így valószínűleg Bence lesz. Igen, tudom, hogy gyakori, de a családban nincs, így nem érdekel. Aztán persze mire megszületik még meggondolhatjuk magunkat :)

2012. máj. 7. 20:54
 28/56 anonim ***** válasza:

Szia!

Mii még nem tudjuk, hogy mi lesz,(12+1hkm) de ha akkor Máté. Azért ezt a nevet választottuk, mert szerintünk egyszerű, mégis szép. Bár mi már az előtt tudtuk a neveket, hogy megfogant volna.

Boldog babavárást!

2012. máj. 7. 20:55
 29/56 anonim ***** válasza:

ma 20:55 vagyok.

Mármint, ha kisfiú, de gondolom ez egyértelmű volt. Csak úgy kicsit érdekes volt a mondat.

2012. máj. 7. 20:57
 30/56 anonim ***** válasza:
Nálunk apuka után Sándor lesz. Sőt azt is tudjuk már, hogy ha 2. gyerekünk is fiú lesz, őt Zoltánnak fogják hívni.
2012. máj. 7. 21:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!