Minden szülész-nőgyógyász végez abortuszt is?
Nagyon abortuszellenes lettem. A következő babánkat nem igazán szeretném olyan dokinál szülni, aki abortuszt is végez.
De van olyan doki, aki ilyet nem vállal be?
Honnan lehet tudni? Volt már, aki rákérdezett közületek?
"Dr.Sipos az V.kerületben volt a magánrendelője.Nekem missed ab.-om volt és még azt sem csinálta meg:-))"
ILYEN orvoshoz GARANTÁLTAN nem mennék, mert ez már felelötlenség.
Miau-nak:
"Egy gyerek szülése olyan életreszoló esemény és élmény, ahol nem akar az ember "akárkit" odaengedni."
Lévén, hogy a kérdező már két gyereket is szült az említett dokinál, így számomra nem kérdéses, hogy nem tekinti "akárkinek", még ha neked ez nem is tűnt fel.
Ha két gyereknél jó volt, és megbízott benne, annak ellenére, hogy magasról sz@rt rá, csinál-e abortuszt, vagy sem, akkor némileg szájtépésnek tűnik, hogy azért nem szülné nála a harmadikat, mert elvégzi a munkáját, akkor is, ha nem tetszik neki. Ez csak majomkodás lenne, már bocs.
Nem hinném, hogy b@szogatásnak kell venni, ha értelmes emberek azt javasolják, hogy a SZAKTUDÁS alapján és ne vallási hozzáállás alapján válasszon valaki orvost. Ha valaki ezt b@szigatásnak veszi, az nagyon buta.
Én egyáltalán nem vagyok abortuszpárti, de elvakult sötét liba se, így tisztában vagyok vele, hogy ma Magyarországon az abortusz legális, és erkölcsi, vallási akadálya van legfeljebb.
És mivel legális, így egy orvos nem lesz kevesebb szakemberként ha ilyet végez, pláne nem lesz ettől bűnöző. Főleg, hogy nem az ő döntése.
Tényleg nem értem, mire jó ez a bigott elvakultság, tényleg van ember, aki ennyire nem lát túl a saját korlátain?
Olyan orvoshoz meg pláne nem mennék, aki a missed ab-ot sem csinálja meg - de azért érdekelne, hogy mit tesz helyette - megvárja, amíg feldobod a papucsot vérmérgezésben? Mert ha a problémás esetnél lepasszol, akkor esetleg lepasszolhat akkor is, amikor életbevágóan fontos, hogy mellettem legyen. Ilyen emberben biztosan nem bíznék meg.
Arról egyébként nem is beszélve, hogy elhalt terhességnél az orvosodként KÖTELESSÉGE elvégeznie a terhességmegszakítást, ellenkező esetben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésről beszélünk (nem a levegőbe mondom, a férjem orvos, én pedig egész közelről ismerem a műhiba pereket). Ilyennél jó szülni?
Az abortusz azért legális, hogy orvos végezze, és ne kerüljön nők életébe, vagy az egészségük maradandó károsodásába. Amikor illegális volt, akkor is elvégezték, és nem egy életet sikerült kioltani ilyen módon.
Az abortusz kényszermegoldás. De mivel semelyik kétségbeesett és valóban, tény, felelőtlen lány mellett nem leszel ott, amikor mégis megtartja a gyermekét, majd végig kínlódja az életét, ezért a te véleményed pusztán egy üres platform. Nem vagyok abortuszpárti a legkevésbé sem. De láttam már borderline szindrómás felnőttet, akit nem akartak a szülei. Tudod mennyi mentális elváltozást predesztinál egy nem kívánt életben való lét?! Láttál már ilyen felnőtteket?
Értem, hogy szerinted borzasztó dolog - az is. Meg is szenvedi a legtöbb nő. Eszetlen ítélkezéssel beléjük rúgni legalább olyan kegyetlen. Még eszetlenebb ítélkezéssel az orvost bántani, aki elvégzi a terhesség megszakítását - ostobaság.
Kérdezőnek:
én is így választottam anno orvost, mert nekem is fontos volt, hogy aki kezébe a fiam életét adom, az ne vegye el előtte egy másikét.
De nagyon elcseszte!!!
Átérzem a kérdésed, meg is értem. De nekem rá kellett jönnöm, hogy azért, mert egy valamiben ugyanúgy gondolkozunk, az abortusz ellenességben, attól még nem biztos, hogy jó orvos.
A mostani babámmal már nem ez volt a fő szempont és bár kicsit zavar, hogy az orvosom lehet, hogy az én vizsgálatom előtt egy másik baba életét oltotta ki (ami viszont nem biztos, hisz nem kérdeztem rá), de ezen most a szakértelem fontossága és a gyerekem élete miatt átléptem.
Nagyon okos dolgot írt le a 17-es válaszadó.
Tényleg, mi lenne, ha egy orvos sem vállalná az abortuszt. Nem hiszem, hogy ebben az esetben is minden nem kívánt kisbaba megszületne, csak más, veszélyesebb megoldást keresnének a nők.
Mivel sosem volt abortuszom, nem tudom, pontosan hogyan mennek a dolgok, de gondolom nem mindenki fogadott orvossal végezteti el. Kér egy időpontot a kórházban, és bemegy. Mi van akkor, ha az éppen aznap dolgozó dokik nem csinálják meg a műtétet? Érdekes dolog ez, az biztos. Ahogyan az is érdekes, hogy az egyik válaszadó leírta, hogy az Ő dokija bezzeg egyáltalán nem végez. Aztán végül kisült, hogy egyszerűen öreg már hozzá.
Nem értem, miért kell ilyen alapon megkülönböztetni a dokikat. Nem örömükben csinálják, ahogyan nyilván a nők sem örömükben szánják rá magukat. Én a saját dokimról tudom, hogy végez abortuszt. Ő magánorvos, van egy alapítványa, abból finanszírozza azokat a műtéteket, ahol valamilyen okból még erre sincs keret a családnak, nemhogy egy babára. Nem mellesleg nagyon jó orvos, problémás eseteket is bravúrosan megold.
És egy kérdés a végére:
Látom megindult a lepontozás. Az én válaszom éppen 0%-on áll. Kérdezem e kedves lepontozókat, hogy Ők mindannyian olyan dokinál szültek, aki nem végez abortuszt? Vagy az én értékelésem csak a nevemnek szól? De erre komolyan szeretnék választ kapni!
18-nak:
vagyunk egy páran, akiknek fontos a tudat, hogy az orvosunk nem végez abortuszt.
EZT miért nem lehet megérteni? Miért csak nekünk kell toleránsnak lenni azokhoz, akik akármilyen okkal kapartatnak?
(nem vagyok a lepontozók között, én szoktam lepontozva lenni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!