Minden szülész-nőgyógyász végez abortuszt is?
Nagyon abortuszellenes lettem. A következő babánkat nem igazán szeretném olyan dokinál szülni, aki abortuszt is végez.
De van olyan doki, aki ilyet nem vállal be?
Honnan lehet tudni? Volt már, aki rákérdezett közületek?
Az a helyzet, hogy már szültem nála 2-szer.
Most már talán elég ciki lenne megkérdezni négyszemközt is, nem?
Egyrészt az orvosnak ez is kötelessége, nem jókedvében csinálja.
Másrészt aki nem csinálja, a általában annyira begyepesedett, hogy én nem biznék meg benne.
Harmadszor nem nagy esélye van, hogy éppen olyat találsz, aki nem vállal abortuszt.
Negyedszer nem értem, mi köze a szüléshet annak, hogy az orvos adott esetben abortuszt is végez vagy sem.
Ha eddig meg voltál vele elégedve, akkor most miért akarnál ilyesmin erösködni?
Mert nagy valószinüséggel akkor másikat kellene keresned...
Kettőt szültél nála, elégedett voltál, és most eldobnád azért, mert esetleg vállal abortuszt?
És ha téged megerőszakolna valaki, akkor is megtartanád a babát, ha már ennyire ellenes vagy, erre kíváncsi vagyok. Vagy ha súlyosan beteg, élne kb 1 napot, akkor mit csinálnál??
Nem feltétlen rossz dolog az abortusz.
Ez olyan, mint nem veszel olyan péktől kenyeret, akinek már volt abortusza.
Tiszta bolondság.
Én SZÜLNI megyek a dokimhoz, engem kicsit sem érdekel, hogy végez-e abortuszt is, vagy nem.
Eszembe sem jutna, pláne a helyedben, 2 gyerek után....
Ha meg dokit akarsz váltani, válts, ne ilyen hülye ürügy miatt akarj összeütközni a jól bevált dokidnál. Mert ebből a beszélgetésből jól nem jöhetsz ki!
De te tudod....
Én sem igazán értem, mi köze a szülésednek ahhoz, hogy végez-e abortuszt az adott orvos. Amúgy munkaköri kötelessége, meg sem tagadhatja, mert simán perelhetik miatta.
Azt most hagyjuk, hogy bizonyos esetekben van-e létjogosultsága az abortusznak, mert nem szeretnék vitát szítani. Azt viszont esélyesnek érzem, hogy egy ilyen kérdés után nem Te fogod eldönteni, hogy maradsz-e a dokidnál, hanem Ő fog lepattintani téged.
Az orvosnak nem kötelessége abortuszt végezni, csak akkor ha életmentő. A kérdezőnek meg joga van olyan kritériumok szerint megválogatni az orvosát, ahogy ő akarja.
Úgy tudom pl. Boiskó Klára (Szent István kórház, Bp.) nem vállal abortuszt. De itt keresgélhetsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!