Kismamák, anyukák! Öntenétek belém egy kis lelket?
Nálunk Pécsett van PIC, hidd el, jó helyen lesztek ott is, ha bármi történne, de erre ne gondolj. Annak kell örülni, hogy ma már vannak lehetőségek ilyen esetekre is és nagyon jó esélyeitek vannak.
32 hetes kismama
én úgy gondolom, agyban sok minden eldől. Úgyhogy csak nyugi! ahogy korábban is írták, innentől minden nappal javulnak az esélyek, másfelől meg látod a korábbi hozzászólónál is, hogy egészséges gyerekekké lettek a néhai mini-korababák. Szóval van remény, és van esély, NEM IS KEVÉS! úgyhogy tessék ebbe kapaszkodni.
Sztem sokat segítene, ha nem csak erre a témára koncentrálnál. Keress magadnak valami hasznos elfoglaltságot, én pl nyelvet tanultam míg szigorú pihire voltam ítélve, és nagyon is jó voltarra, hogy ne állandóan a babára meg a problémáimra meg afájdalomra gondoljak.
(14 hetes várandósan voltegy életmentő műtétem, 70 %-ra mondták, hogy a babátelveszítem közben, de megmaradt, és 90%-ra, hogy komoly idegendszeri problémái lesznek a rengeteg gyógyszertől meg stressztől, meg hogy progi csaszi lesz mert természetes úton nem szülhetem meg nehogy a vajúdás miatt felszakadjanak a belső varrataim.... Ehhez képest a 36.héten gyorsan és könnyen hüvelyi úton megszültem a makkegészséges kislányomat, akinek a két éves állapot-nyomonkövető vizsgálaton 4 éves szintre mérték az értelmi és érzelmi intelligenciáját, és aki most 3.5 évesen a nagycsoportosokat maga mögé utasítja minden téren. Igaz, hogy korához képest alacsony és törékeny, és megérzi előre az összes frontot/havat/szelet/vihart, tehát mondhatjuk kissé érzékenyebbek az antennái... de semmi más nyoma nem maradt a magzati traumából, meg abból, hogy én végigrettegtem és szenvedtem a műtétet követően a várandósságot és izgultam/drukkoltam ,hogy minden rendben legyen vele! Nekünk szerencsénk volt, és oly sokaknak szintén, miért lennétek kivételek Ti?) :) Veletek is minden rendben lesz, csak ne parázd túl a dolgot és ne sulykold magadba a rosszat, vagy amitől félsz!
Olvass fel neki hangosan, mesélj célzottan neki sokat, vagy csak oszd meg vele a mindennapi történéseidet, és azt ,hogy mennyire büszke vagy rá, hogy ilen ügyes és mindig csak azt mondd, amit szeretnél, ne pedig amitől félsz stb. És kezd magaddal valami értelmeset, tanulj, horgolj akármit csinálhatsz, ami lefoglalja az agyadat!
és sok sikert, könnyű és távoli szülést, és élvezetes babázást kívánok! :)
Szia!
Én is tudok - nem egy - pozitív történetet!
1. Ismerősöm ikrei kevesebb, mint 1 kg-val születtek, majd három hónappal előbb. Mára igazi kis vasgyúró 6 évesek.
2. Barátnőm a 13. (!!!) héttől szigorú fekvésre volt ítélve, csak wc-re mehetett ki, még ennie is fekve kellett. Időre, egészséges kisfia született. Ma már iskolás!
Ezekre gondolj és ne a rémtörténetekre! Beszélj a picihez: mond neki, hogy még nem szabad kijönni, maradjon még... Stb!
Csak pozitívan! Olvass jó kis könyveket, kötögess, álmodozz milyen jó lesz majd, amikor - remélhetőleg kb. két hónap múlva - megszületik a csodaszép, egészséges kisfiad!
Minden jót!
Nekem a 18. héttől kellett feküdnöm, mert nyílt a méhszáj. A doki mindig mondta, hogy csak a 32. hétig húzzuk ki, akkor már nem lesz baj. Aztán a 41. héten úgy kellett kiimádkozni. ;)
Több ismerősöm babája született a 32. héten, már nagyok mind és egészségesek! Most feküdtem bent a klinikán a 3. babával, 3 baba született a 29. héten, mindnek jó esélyeket mondtak.
A győri pic fantasztikus egyébként!
Ja és még valami! Voltam gyakorlaton PIC-en és ott egy 32 hetes baba már nagy gyereknek számított. ;) Nyugi és pihenés, szedd a gyógyszereket, csak wc-re és mosakodni kelj fel, azzal jelentősen növeled az esélyeit. Első babámmal 23 évesen én is végig csináltam. Azóta már 6 éves. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!