Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, anyukák! Öntenétek...

Kismamák, anyukák! Öntenétek belém egy kis lelket?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok,29 hetes terhes! Esküvő után alig vártuk a párommal,h teherbe essek,ami elég korán,3 hónappal később sikerült is!majd kiugrottam a bőrömből,és imádtam a terhesség minden pillanatát,egészen a 20. hétig! Aztán vesetágulatom lett,3 napot töltöttem kórházban!a 24. héten felment a vérnyomásom,a mai napig nem tudjuk mitől,pedig akkor egy hétig jártam vizsgálatokra,h kiderüljön az ok! Most pedig 29 hetesen kiderült,h megrövidült a méhnyak,és kinyílt a külső méhszáj!kaptam Magneb6-ot 4x2, és Nospat 4x1,és pihennem kell!nem merek felkelni az ágyból,minden apró görcsöt megérzek,v beképzelek,vagy már nem is tudom! Rettegek,h koraszülött lesz a babám,h baja lesz,és az orvosom sem bíztatott a túlélési esélyeit tekintve!nagyon el vagyok keseredve!

2012. máj. 4. 08:25
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Én most töltöttem be a 33. hetet. Múlt hét végén szabályos 7 perces fájások, azonnal extra adag magnézium. Doki nekem is írt fel tabit, amit gyógyszertárban készítenek. Méhnyak megrövidült, méhszáj 2 centire nyitva. Most az a feladatom, hogy amig lehet bent tartsuk a babát. Fekvés, pihenés. Utánaolvastam, ilyen esetben még jó pár hétig ki lehet húzni.

Vicces, mert az első babát túlhordtam, és szülés előtti napon még tök zárt volt minden...

Kitartás!

2012. máj. 4. 08:38
 2/21 anonim ***** válasza:
59%

Barátnőm ikreket szült a 28. hétre. A lányok olyan hihetetlenül kicsik voltak, hogy mindenki azt hitte nem élik túl, de nemrég volt az 5. szülinapjuk, egészséges nagylányok!

Feküdj, pihenj, gondolj arra, hogy bent maradjanak, minden héttel egyre erősebbek lesznek. És ne idegeskedj!

2012. máj. 4. 08:39
 3/21 anonim ***** válasza:
29 hetes vagy, innentől kezdve jelentősen javulnak a baba túlélési esélyei. Minden egyes nappal és héttel jobb lesz. Ha szeded a gyógyszereket, és pihensz, még hetekig benn maradhat a babád. Sok erőt és kitartást kívánok! Szorítok, hogy minden rendben legyen!
2012. máj. 4. 08:48
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!annyira el vagyok keseredve,olyan szerencsétlennek érzem magam!még 6 hetet minimum egxben kellene maradnunk a pici babámmal! Remélem sikerül!
2012. máj. 4. 08:51
 5/21 anonim ***** válasza:
Ne add fel még csak 22 éves vagy és erős. Ennyi idősen nem szabad feladni, és eszedbe ágába se jusson idegeskedni. Feküdj, pihenj, még próbáld legalább pár hetet bent tartani. Mivel már a 29. héten vagy minden héttel nő a túlélési esély. És mondták már mi a baba neme?
2012. máj. 4. 09:06
 6/21 A kérdező kommentje:
Igen,a 18. hét óta tudjuk,h kisfiam lesz!nagyon várom őt,de kellene még az a min. 6 hét!
2012. máj. 4. 09:10
 7/21 anonim ***** válasza:
Biztos meglesz!:) Én is kisfiút szerettem volna, de lányom lett, de nem baj! Így tökéletes! KÜlönben én 23 vagyok és van 2 éves kicsi lányom, egyedül nevelem csak a szüleim vannak nekem, kitartás!
2012. máj. 4. 09:13
 8/21 anonim ***** válasza:

Én ma töltöm a 32. hetet, 19. héten elkezdett a görcsök miatt rövidülni a méhnyakam, extra magnézium-gyógyszertári, mert a MagneB6 semmit nem ért, és ha nem múlt pihenésre sem, No-spa. A pihenésnek köszönhetően (csak az itthoni dolgok és annyi séta, amennyi jól esik) nem rövidült tovább és zárva maradtam, pedig semmi jóval nem biztattak.

Próbálj meg a lehető legkevesebbet idegeskedni én azt vettem észre magamon, hogy a görcsök is enyhültek és csökkentek. Napról napra jobbak a babád esélyei, PIC-en simán megoldják, ha koraszülött lenne.

Most kicsit én is félek, mert megfeleztük a magnéziumot, várom, hogy mi lesz....Remélem babus még bent marad így is.

Nekem nem a vesémmel, hanem az epémmel van gond, amivel soha nem volt, homokot találtak, amitől be-be görcsölök.

A lakhelyedhez közel van koraszülött intenzív?

2012. máj. 4. 09:13
 9/21 A kérdező kommentje:
Sopronban fogok szülni,de a dokim azt mondta,ha most megszülnék,nem tudnák itt ellátni,elvinnék Győrbe!de azt tényleg nem birnám ki!nagyon féltem Őt!
2012. máj. 4. 09:19
 10/21 anonim ***** válasza:

Én nagyon sajnállak, nekem a cukrommal van baj, és szintén magas a vérnyomásom, 150 körüli, lassan elérem a max gyógyszer szedhetőséget, de ezek nem olyan komolyak, mint a tiéd :)

A legnagyobb gond a stressz, meg az aggódás, valahogy próbáld felfogni henyélésnek, és nem kényszernek, hogy pihenned kell.

Próbálj ki valamilyen relaxációs módszert, vagy ajánlom a jóga nidrát, ez jógaalvást jelent, de tulajdonképpen egy irányított relaxációs pihenés, én teljesen megnyugszom tőle, és csak feküdni kell, meg hallgatni a dolgokat :)

Remélem tovább bírod , mint én, nekem max 8 hetem van hátra :)

Stopper indul, minden jót :) Vigyázz magadra/tokra!

2012. máj. 4. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!