Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen felesleges babaholmit...

Milyen felesleges babaholmit vetettek, vagy mit mivel helyettesítettek?

Figyelt kérdés
Pl: gondolok itt a járássegítöre, babamérleg , körforgó, és van -e valami amit házi praktikkákkal helyettesíttetek? Járássegítö- megteszik a bútorok, székek, sterilizálókészülék- megteszi a forralás stb.....
2012. ápr. 20. 13:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%

Elfordulásgátló helyett hengerbe összetekertem egy plédet.

Kengurut nem vennék, mert nem érezte jól benne magát.

Babamérleget kölcsönöztünk.

Járássegítőnek tényleg ott az ember keze.

Szoptatós párna nélkül is szépen szopizott.

Ami nélkülözhetetlen:

Elektromos mellszívó nekem nagyon kellett.

bébiőr+légzésfigyelő

rácsvédő

zenélő körforgó.

2012. máj. 5. 16:22
 12/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszotokat! én is gondolkodom nagyon a pólya beszerzésén. egyszerüen nemtudom eldönteni van-e rá szükség vagy sem.....
2012. máj. 5. 17:07
 13/16 anonim ***** válasza:
60%

Pólyát csak télen születő babának vennék. Babahordozó nagyon jól jött - nem csak autóban - amíg nem tudott ülni, addig abban etettem. Járássegítő felesleges, kompot se vegyél. Babamérleget nem vettem, kisfiam nem szopizott, sajnos fejnem kellett, így tudtam mennyit eszik. Körforgót kaptuk, de nem szerette a kisfiam. A kiságyra fel tudsz akasztgatni játékokat helyette. Sterilizálót nem használtam, én kifőztem mindent.

Pihenőszék meg ilyesmi áááááá úgyis hason jó a babának.

2012. máj. 5. 17:26
 14/16 anonim ***** válasza:

Én a pelenkázót is feleslegesnek tartom. Elég az a szivacs amit az ágyra lehet tenni.

A pihenőszéket és az ilyesmit is :)

2012. máj. 5. 22:26
 15/16 anonim ***** válasza:

Hát ha úgy vesszük minden "felesleges", régen nem volt ennyi cucc ami megkönnyítette az anyukák dolgát, mégis felnőttünk valahogy:)

Hát nem tudom, én mindenből szinte beszereztem mindent (vagy kaputunk) és én használtam is, egy-két dolgot leszámítva, leírom az én tapasztalatomat:

- babamérleg: kezdő anyukaként nekem nagyon nagy szolgálatot tett, szopi előtt és után szépen le tudtam mérni, hogy mennyit eszi, mert amúgy fogalmam se lett volna, hogy ha 10 percet van cicin az elég-e vagy sem. Volt, hogy 10 perc alatt 100 gr-ot szopizott, volt, hogy egy óra alatt 40 gr-ot, szóval a mérleg nekem nagyon jó szolgálatot tett, így tudtam kontrollálni a szopik mennyiségét

- kenguru/mai-tai/hordozó: szintén nélkülözhetetlen volt számunkra, kislányom az első fél évét, amíg nem tudott felülni és nézelődni a babakocsiban végig ordította, életmentő volt a kenguru meg a hordozókendő...

- sterilizálót soha nem vettem, kifőztem a dolgokat

- játszószőnyeg: soha nem használtuk,így eladtuk, a rétegesen lerakott pléd játszóállvánnyal sokkal kényelmesebb és tágasabb volt neki, amikor meg már pörgött-forgott akkor úgysem maradt meg a játszószőnyegen egy percig sem

- pihenőszék: imádtam, egyszerűbb rezgős fajtájú volt nekünk, a rezgés funkción volt a hangsúly, annyira hasfájós volt, hogy csak na és csak ebben tudott eleinte megnyugodni (hasfájós babáknál szintén áldás az adamo hinta, nálunk "életet mentett" sokszor)

- járóka: van, de felesleg volt, mert amíg nem tudod mászni addig a szőnyegen játszott, amikor meg már elindult akkor nem mardt meg a járókában egy percre sem, ha olyan volt,hogy biztonságba kellett tudnom a picurt amíg zuhanyzom vagy ilyesmi a rácsos ágyába tettem, ott játszott, ugyanazt a célt szolgálja

- pólya: lányomnál nem volt,de nagyon bántam, most várandós vagyok a kistesóval,az első az volt, hogy beszereztem egy pólyát

- multifunkciós babakocsi: teljesen feleslegesnek tartom, ráadásul a mózes részt max 6 hónapig használják, de inkább csak 4-5 hónapig, a sportrész pedig általában sokkal kevesebbet tud mint egy önálló sportkocsi. Újszülött kortól használható, dönthető sportkocsi+ max egy textilmózes sokkal kifizetődőbb, kényelmesebb és végig használható

- járássegítő: lányom 10 hónaposan kapta, imádta és imájda most is 14 hónaposan, járkál vele össze-vissza+ sokat játszik is rajta, ez az egyetlen olyan játéka amit eddig nem unt meg

- körforgó: pici korában nagyszerű szolgálatot tett

Hát hirtelen ennyi juttt eszembe:)

Boldog babavárást

2012. máj. 6. 13:57
 16/16 anonim ***** válasza:
Fürdőkád állvány.
2012. máj. 7. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!