Van itt olyan, aki gyógyszer mellett esett teherbe? ( nem minden második tinimamira gondolok, mert náluk most "ez a divat", hanem érett, felnőtt nőkre, akik nem hazudnak! )
Szia!
Nyugodj meg, ettől nem lesz baja!
Én azon peches (vagy inkább szerencsés?) emberek közé tartozom, akik gyógyszer mellett lettek terhesek ráadásul 2X!
Amikor a fiammal terhes lettem 27 évesen (6 évnyi gyógyszer után), a doki csak mosolygott és bólogatott, hogy "Aha, persze, biztos rendesen szedte...!". Igazából tojt rám magasról. Annyira nem hitt nekem, hogy a végén már én is elhittem, hogy biztos később vettem be egy szemet. A kicsi megszületett, minden rendben volt és van vele.
Másfél évvel a szülés után a párom kérésére ismét elkezdtem fogamzásgátlót szedni, hogy ne kelljen az óvszerrel "elrontani a pillanatot". A doki még vérvételre se küldött el (a háziorvostól kértem beutalót), a kapott eredményre még csak rá sem pillantott, felírt egy hormonbombát, amitől még a tejem is újra beindult. Szóltam, hogy ez nem jó (kivártam a 3 hónapot), erre hasraütés szerűen felírta az egyik legalacsonyabb hormontartalmút (ilyet szedtem más gyártótól más néven a fiammal is)... Vérezgettem, rohangáltam a dokihoz, de ő megnyugtatott, semmi baj, majd hozzászokik a szervezetem és elmúlik a pecsételés, csak szedjem rendesen a gyógyszert. Úgy is lett. 5 hónappal később az éves rákszűrésen egy másik orvos, Uh közben gratulált a picihez! Azt hittem viccel, de nem! Ott dobogott a pici szívecskéje. :)
Mint kiderült a vérezgetés azért maradt abba, mert terhes lettem. A megvonásos vérzésem jelentkezett, így nem gyanakodtam.
Most nem hagytam magam, tudom, hogy rendesen szedtem! Az előző terhességemből kiindulva egy naptárban vezettem, hogy mikor veszem be a gyógyszert ill. észlelek-e valami rendelleneset (hányás, hasmenés...). Ez az orvos végre komolyan vesz és nem csak kinevet. Ő például nem találta olyan megnyugtatónak az előző leleteimet. Szülés után még vár rám egy-két vizsgálat, mert félő, hogy hormonzavarom is van és még az IR-t sem zárták ki. :(
Most vagyok 14 hetes. Igazából 2 év múlva terveztük a kistesót, de ha jönni akar, jöjjön, szeretettel várjuk!
Ha úgy érzed jó lenne valakinek legalább leírni a félelmeidet vagy csak szeretnél valamit kérdezni, nyugodtan írj privátot. Anno a fiamnál én is 5 orvost és számtalan ismerőst faggattam végig, hogy mi baja lehet a kicsinek a gyógyszertől.
5/6
ez édes :) nyargalászott :D olyan kis aktívak tudnak lenni! az én kisfiam anno mindig el akart bújkálni, takargatta az arcát és kalimpált a lábaival (gondolta magában: naa, ne nyaggassatok, hagyjatok már békében), így 3 évesen is kis szégyenlős gyerkőc, de ha megnyílik valakinek, akkor viszont irtózatosan rossz és nagyszájú tud lenni. 4 hétig szedtem még a tabit, aztán mikor jött a 7 napos szünet, akkor vártam, vártam és mire az ötödik nap sem akart jönni, csináltam egy tesztet, ami pozitív lett. rá két nappal protekcióval bekerültem az orvoshoz, aki akkor azt mondta, hogy kb. 4-5 hetes, nagyon korai terhesség. őszintén megnyugtatott, hogy a Ti kicsikéitek is egészségesen születtek, remélem velem sem babrál ki az élet. egyelőre úgy néz ki, hogy mindene ép és egészséges, csak kicsit aggódom, nehogy később derüljön ki valami.
ma megyek orvoshoz, alig várom, hogy lássam! :)
Nektek pedig sok erőt a gyerkőcökhöz és még egyszer köszönöm!
ölelés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!