Ha csak gyerek gyógyszer van itthon, azt beveheti felnőtt?
Ha fekszem, idegesítően köhögök (száraz köhögés, nem tudok tőle aludni). Viszont csak Coderetta van itthon, ami ugye a Coderit gyerek változata.
Megnéztem a dobozon a hatóanyagot, 5 mg kodein-hidroklorid-dihidrát és 5 mg efedrin-hidroklorid tablettánként. Rákerestem a Coderit betegtájékoztatójára, abban ugyan ez van, csak 20-20 mg. Jól gondolom, hogy 4 darab Coderetta = 1 darab Coderit? Bevehetem így? Tudom, hogy nem ez az ideális megoldás, de hát most este már nem tudok mást kitalálni.
Pedig jót aludtam :) Engem a kodein általában álmosít egy kicsit, bár nem zavaróan.
Idő közben találtam Erigont, ennek van felnőtt adagolása is, tegnap már azt vettem be.
A Codein egy opiát származék, még jó, hogy jól aludtál tőle. A logikád miszerint 4db 5mg tablettával eléred a 20mg ajánlott felnőtt mennyiséget nem teljesen helyetelen, de azért nem mindig ilyen egyszerű. A segédanyagok teljen inert anyagok, amik nem lépnek kölcsönhatásba a gyógyszer molekulával, vagy annak metabolizmusával, ìgy ha nem vagy glutén vagy laktózérzékeny ezektöl nem nagyon kell félni! ;)
Egy gyógyszerész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!