Kismamák, akik áthordták egy nyáron a babájukat! Hogy bírtátok a meleget?
1. baba: márciustól-decemberig
2. baba: januártól-októberig
3.baba: januártól-október lesz megint :)
Nyáron voltam/leszek 25-33.hét körül, teljesen jó szerintem, bár én elvagyok a melegben is. Nekem ez a terhességi idő praktikus, mert még az elején jó a télikabát, mert nincs pocak, aztán jöhet pár nyári kismamaruha, aztán még 1-2 őszi/kora téli, de még nem kell igazán a nagykabát, szóval szerintem ez így teljesen jó :)
Nyáron dögmelegben még nincs az az igazi hatalmas pocak, igazán kényelmes még sétálni, mozogni is.
Szia.
Nekem mind a két baba márc.-dec-ig.
Én imádtam a meleget.Fázni sosem szerettem.
És nyáron mindenki megcsodálta a pocimat azt is imádtam.Hiszen ez minden kismama saját csodája..:)))
Szültem augusztusban, októberben és áprilisban is, ez utóbbi volt a legkellemesebb ilyen szempontból.
Én nagyon megszenvedtem a hőséget ikerterhesen, emlékszem, a szülésem napján is megdőlt valami melegrekord.
Szia.
Kislányom is lett és kisfiam is.
Az első babánál volt segítségem így aránylag könnyedén viseltem ezt az új korszakot.A másodiknál nem volt segítségem hát bőgtem is eleget.Nehezen indult és mind a 2 gyermekem kb.:6 hónapos volt mire már élvezni is tudtam az anyaságot nem csak túlélni és életben tartani.Nekem nehéz volt.
Januártól októberig voltam én is terhes, és imádtam a nyarat. Nekem ez így megfelelt, nem voltam rosszul a melegben, nem éreztem, hogy hú, de gáz ilyenkor terhesnek lenni. Sőt inkább élveztem, hogy nem kell magamra cibálnom megannyi ruhát, nagykabátot, csizmát stb. :)
Másik kérdésedre a válasz: már nagyon vártuk a kislányunkat és nagyon szerettük is, viszont az első hónapokban iszonyatosan sírós volt, ez pedig rendesen leterhelt minket. No, de maga a baba érkezése egy igazi csoda, imádom, hogy itt van köztünk! Most másfél éves már, és el is felejtettem, hogy nehéz volt az első pár hónap. :)
Most egy igazi kis tornádó, nagy akarattal, és annál nagyobb kedvességgel és szeretettel. Imádnivaló.
Az első napok furcsák, hiszen ott van veled egy kis jövevény, aki felbolygatja az egész életeteket. Egy kis nyálas arcocska, aprócska kezecskékkel, pici lábikákkal, zabálnivaló pocikával. Minden aggódás és nehézség mellett, a legszebb dolog ez.
Szép terhességet, kitartást és türelmet neked! Nagyon szép pillanatok várnak rád a baba érkezésével.
Én egész jól bírtam a meleget tavaly, szeptemberben született a kisfiam. Ugyan úgy viseltem a nyarat mint nem terhesen...
Abból a szempontból viszont szuper volt, hogy kényelmes ruhákba, szoknyába lehettem amikor már nagy volt a pocak.
Én is szeptember végén szültem (27-én). Nekem egy katasztrófa volt a nagy kánikulában hatalmas pocakkal... Szerencsére vályog házunk van, így valamelyest jobb volt, de akkor is nagyon rossz volt az a hőség. Vettem 3 db xxl-es boxer alsót, abban voltam bent a lakásban+ egy trikó, vagy ha nagyon meleg volt bikini felső.
Furcsa volt a gondolat, hogy tőlem függ egy pici baba léte, hogy csak rám számíthat majdnem egész nap. Megszoktam a dolgot, egyre könnyebb volt, miután megtanultam sírás és sírás között különbséget tenni. Addig forogtam az etetés-pelenkázás-büfiztetés-simogatás-altatás sokszögben, ezt ismételtem, míg valamelyik be nem vált. Most már a kicsi is ki tudja fejezni, hogy mikor miért sír, pl ha a szemét dörzsöli, álmos. Ha sírás közben cuppog, éhes. Így már nem nehéz. :) Ne aggódj, te is bele fogsz jönni, egyre rutinosabbá fogsz válni. Mint minden mást, az anyaságot is tanulni kell valamelyest, a többi jön ösztönösen! Kellemes babavárást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!