Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy tudnám rávenni a párom,...

Hogy tudnám rávenni a párom, hogy a vajúdás idejére majd bejöjjön?

Figyelt kérdés
Még csak félidős vagyok, de már téma, hogy apás szülés legyen-e. A kedvesem nem akar bejönni, azt mondja nem bírná ki. Ezt megértem, elfogadtam. De szeretném, ha a vajúdás idejére bejönne majd velem, mert rettenetesen félek. Nem csak a fájdalomtól, hanem, hogy "ügyes" leszek-e.
2012. ápr. 10. 09:10
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Majd megmutatom neki ezt a kérdést, aztán eldönti mit szeretne. Én sem szeretném, hogy a kitolásnál bent legyen, csak szeretném, ha az elejét csinálná végig velem. :)

2012. ápr. 10. 09:50
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem szabad erőltetni. Én már vajúdtam 12órát és jobb hogy nem volt bent, mert megszakadt volna a szíve. Őszintén szólva nem férfiaknak való dolog. Nemhiába adta az Isten ezt a feladatot a nőknek.

Meglátod minden rendben lesz, ki lehet bírni, ott majd követed az utasításait a szülésznőnek és sikerülni fog. Hajrá.:))

2012. ápr. 10. 10:11
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
12-es vagyok. csak annyit fűznék hozzá, hogy maga a szülés 1 perc alatt lejárt és amint felsírt már l volt minden felejtve. Ezzel gondolom sokan így vannak. Ez a világ legnagyobb csodája.
2012. ápr. 10. 10:14
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én is elmondom a véleményem ha már elolvastam a kérdést :)

Mi még csak most tervezzük a babát, de a párom nem lesz bent szüléskor.

Szerintem az egy nőre tartozik és nem kell, hogy egy férfi végignézze.

Barátnőm 8 hónapja szült, a párja bent volt a szülésnél, és mikor megszületett a kisbaba, utána kiszedték belőle a méglepényt, a férfi teljesen elhűlt, és azóta nem ugyanolyan köztük a viszony. Sokáig nem is akart együtt lenni, szerelmeskedni vele, merthogy ne haragudjon, ez amit látott nagyon sok volt neki. A párom barátjáéknál is ugyanez történt. Nagyon szerették egymást, régóta együtt voltak, és férfi bent volt a szülésnél, és utána kb fél-1 évig nem nagyon akart lefeküdni vele.

Én is így gondolom, hogy a férfinek továbbra is legyél nő, és ne lássa úgy, hogy ömlik a vér belőle, méhlepény meg miegymás jön ki ott, ami valamikor az öröm forrása volt mindkettejüknek. Egy gyerek születése csodálatos dolog, de némelyik férfi sajnos ha végig nézi, abból maradandó dolgok is lehetnek..valami megváltozik köztük. A barátnőm párja is azt mondta, hogy úgy érzi nem tud már rá nőként nézni, hanem csak mint a gyereke anyjára.

Szóval én így gondolom. Lehet lepontozni ha valakinek nem tetszik.

Kedves Kérdező! Ha nem szeretne, szerintem se erőltesd! hívd be anyukádat, barátnődet, valaki rokont, akivel közelebbi viszonyban vagy.

Nekem anyukám fog bejönni, nővérem szülésén is ő volt bent, és azt mondta csodálatos, az ő szülését nem látta, de teljesen elbűvölte :)

2012. ápr. 10. 10:27
 15/25 anonim ***** válasza:
40%
Én úgy vettem rá, hogy ordítottam, sírtam, fenyegetőztem, könyörögtem, hisztiztem 9 hónapon át. Az istennek se akart bejönni! Persze élete legnagyobb élménye volt, végig ott volt, azóta is mindenkinek meséli....
2012. ápr. 10. 11:06
 16/25 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem az,hogy rávenni az már eleve nem jó taktika,nehogy negatív érzések alakuljanak ki nála,ha nem akar ne erőltesd.nekem párom mondta először,hogy ne haragudjak nem jön be,mondtam semmi baj,ahogyan Ő szeretné,legbelül arra vágytam,hogy bent lesz vele.1 nappal hamarabb bekerültem a kórházba megfigyelésre,végig mellettem volt,majd másnap este kezdődött a vajúdás végig fogta a kezem,sőt a szülésre is bejött,teljesen nem voltam magamnál de nagyon jó érzés volt,hogy anyukámmal együtt bent voltak fogták a fejem és a kezem,egyedül a gátseb varrásnál ment ki nehogy rosszul legyen.Nagyon büszke voltam rá,és szerencsére semmi rossz nem származott belőle. Ne erőltesd,lehet meggondolja magát.
2012. ápr. 10. 11:26
 17/25 anonim ***** válasza:
72%
Még annyit hozzátennék,a fejemnél voltak mindketten,és én mondtam neki nem haragszom meg ah kimegy,de Ő ott volt végig csinálta,és aztán mindekinek meséli hogy ott volt bent és milyen erős,és ügyes volt a felesége,nagyon büszke rám,és mennyire tisztel érte,hogy megszültem a kisfiunkat.
2012. ápr. 10. 11:31
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sehogy, tiszteletben kell tartani a másik kívánságát és korlátait. Akkor is, ha a vajúdás nem egy véres jelenet. Nincs esetleg más olyan személy, akit szívesen tudnál magad mellett?
2012. ápr. 10. 12:03
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és még annyit, hogy én a vajúdás utolsó órájában megkértem a férjemet, hogy menjen ki, annyira "rosszul" voltam, nem szerettem volna, ha még arra is kell figyelnem, hogy ott a másik. Inkább túl akartam rajta lenni egyedül a külvilágra való koncentrálás nélkül.
2012. ápr. 10. 12:05
 20/25 anonim ***** válasza:
72%
Az én férjem tuti nem jön be, ezzel mindketten egyetértünk. Ő nagyon undorodós, ráadásul már most ki van attól, hogy nekem ez mennyire fog fájni, én nem parázok ezen (egyelőre), de nem szeretném, ha nekem kéne tartani benne a lelket. A húgom lesz velem, mert egyedül azért nem lennék. Arról meg annyit, hogy a vajúdásnál benn van, aztán kimegy, hogy több ismerősnél előfordult, hogy nem engedték ki az apukát! Hát én ezt nem kockáztatom meg!
2012. ápr. 10. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!