Szeretnék véleményeket és tapasztalatokat kérni a győri szülészetről. Mit lehet, illetve kell vinni, hogyan zajlik a vajúdás és a szülés? Milyenek a körülmények manapság?
Kereső: győri szülészet
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=gy%F5ri+sz%F..
Egyébként egészen oké. Mit vigyél?
igazából mindent: betét, hálóing, papucs, tisztasági cuccok, fehérnemű (vegyél eldobható bugyit), babának ruhákat, mert a kórházitól kiütésesek lesznek, krém, popsitörlőkendő, pelenka.
A vajúdás és szülés pedig nem helyfüggő. Igazából nem lehet azt mondani, hogy egy győri szülés így néz ki. Van vajúdó, üldögélhetsz labdán, bár nekem egyszer sem sikerült, mindig gyorsabb volt a baba, a csecsemős nővérek rendesek. Kaját 2-ből választhatsz.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
A fenti kérdést még én írtam ki.
Másodszor fogok a győri kórházban szülni, de az előző már jó pár évvel ezelőtt volt, így én is érdeklődtem.
De pár dologra még én is emlékszem az első babánkkal eltöltött pár napról:
Ami jó tanács: a babának is vigyél ruhát! Az első babánknak is vittünk és hálásak voltak, mert sokszor nem tudtak volna tiszta rucit adni, mert nem volt. Meg mindig meg is dicsérték, hogy milyen csinos. :) A szülés után még őt is a kórháziba öltöztették, hát mit ne mondjak nagyon gáz volt.
Kell még neki pelenka (amit adnak bent, az lehet, hogy még nagy lesz neki, azt tedd el, hozzad haza), popsitörlő, popsikrém, eldobható pelenkázó, takaró, pici kesztyű a karmolászás miatt, vékony sapka. Én vittem cumit is, amit vizitnél el kellett dugni. :)
Ami neked kell: hálóingek, törölközők, papírtörlő, hatalmas betétek, alapvető tisztálkodási szerek, toll, evőeszköz, pohár, szívószál ( ha császárral szülsz, akkor ez nagyon jól jön, mert egy darabig nem kelhetsz fel ), akik normál úton szültek, azoknál láttam hasszorítót és úszógumit, amire ráültek (gondolom a gátseb miatt), szoptatós melltartó, melltartóbetét, mosogat és szivacs (saját poharad elmosásához). Hát most ennyi jutott eszembe.
Mellszívót és cumisüveget nem tudom, hogy most lehet-e valahol sterilizálni. Régen nem lehetett, mellszívó valahol volt az osztályon. Mi vittünk cumisüveget is és a családtagok hazavitték kifőzni. Akkor még délelőtt és délután is be lehetett menni látogatni, így felváltva hozták a tiszta üvegeket és a mellszívót.
Kórházból hazajövős holmit érdemes apukának bekészíteni előre egy zacskóba, amit beleteszel a hordozóba, így talán nem felejt otthon semmit. :))
Mikor szülsz egyébként?
Sziasztok!
Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz mindegyiteknél a szülésnél, és semmiben nem kell majd hiányt szenvednünk.
Május 15-re vagyok kiírva, és Győrben fogok szülni (ha épp nem leszünk valahol máshol).
Én csak attól rettegek, hogy milyenek lesznek majd a nővérek...jól bánnak-e a kicsivel. Nekem az első babám lesz.
Jó baba várást és jó egészséget!
Sziasztok! Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!
A házassági anyakönyvi kivonatról nem tudok, mi apasági nyilatkozatot csináltattunk, mert nem vagyunk házasok. Egyébként április 9-re vagyok kiírva.
Lehet, hogy együtt szülünk. Mi április közepére vagyunk kiírva. :)
(3.válaszoló voltam)
Szia 2008-ban és 2010-ben szültem Győrben. Nekem kellett a házassági anyakönyvi kivonat, mert nem vettem fel a férjem nevét, és erről nézték, hogy milyen névre anyakönyvezzék a gyerekeket. A vajúdás nekem kétféleképp zajlott. Az első terhességemnél elfolyt a magzatvizem, de nem történt semmi...24 órán keresztül nem indítják meg a szülést, várják, hogy magától beinduljon. Én ekkor a nőgyógyászatra kerültem, ott sétáltam a folyosón, ha fájdalmam volt a folyosón levő hűtőszekrényre hajoltam. Volt, hogy próbáltam feküdni, de nekem sétálva volt a legkellemesebb. Mivel életemben először vajúdtam, fogalmam nem volt, hogy mikor szóljak a nővérnek. Aztán amikor már kakilási ingereim voltak, rájöttem, h ezek már tolófájások. Innentől számítva fél órán belül megszületett a kisfiam.
A kislányommal minden sokkal gyorsabban zajlott. Az első fájástól számítva 4 órán belül megszületett. Vele rögtön a szülőszobára kerültem. Ott ülhettem volna labdára, de olyan erős görcseim voltak, hogy csak feküdni bírtam. A testhelyzetet megválaszthattam. Csak a tolási szakasznál kellett hanyatt feküdnöm.
A csecsemős nővérek többsége kedves és segítőkész, de persze sajnos köztük is akadt olyan, aki kicsit fásultabb volt. HA segítségre volt szükségem, mindig jöttek.
A szülőszobás csomagban voltak a terhesgondozásos papírjaim, az igazolványaim, törölköző, tusfürdő, víz, szőlőcukor, papucs illetve wc-papír. Illetve abban volt apukának a szülésnél viselendő steril ruha, amit a Wolf orvosi műszerboltban kellett venni. Vittük a fényképezőgépet és a kamerát is.
A másik csomagomban voltak a betétek, bugyik, hálóingek, evőeszköz, pohár, szalvéta, zsebkendő, WC ülőkére papír, babaruhák, törlőkendő, pelus (csak napi 2-3 db pelust adnak), popsikrém. Telefontöltő, nedves törlőkendő (Lactacid femina), másik papucs, törölköző, fürdőköppeny. Most más nem jut eszembe.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!