Ki milyen fájdalomcsillapítót kapott vajúdás, szülés közben? Kaptatok egyáltalán valamit? Hol szültetek?
A 2. valaszolo vagyok.
az edarol egyebkent en csak jokat hallottam, a sogornom szuleszno, o is batran ajanlgatta, csak nem akar nekem rosszat. Es nagyon sok ismerosom szult edaval, aldotta a dolgot.
En azert tartottam tole, mert korabban volt gerincvizvetelem, ami eleg rosszul sikerult, maradando rossz emlek, igy azota ugy vagyok vele, hogy csak a legvegso esetben piszkaljanak tuvel a gerincem kozeleben (de az edat nem ugy szurjak, ahogy a vizet veszik, tudom, de megis visszatart az emlek).
Masreszt az elso szulesem gyors volt, amikor eloszor neztek a korhazban, akkor meg nem lehetett eda-t adni, teljesen zarv volt a mehszaj es csak a viz folyt el, nem voltak fajasok. Ugy beporogtek az esemenyek, hogy amikor legkozelebb neztek es talan mar hajlottam volna az eda fele, akkor negy ujjnyi volt a mehszaj, kezdodtek a tolofajasok, akkor mar nem adtak.
mivel rajottem akkor, hogy siman megszulok fajdalomcsillapito nelkul es tulelem, igy a masodik szulesnel mar nem is akartam kerni.
jah, en sem vagyok egy hiper-szuper kemeny no, ha beutom a labujjamat valahova, akkor kepes vagyok elbogni magam a fajdalomtol, de mindket vajudas alatt egy hang nem hagyta el a torkomat, meg se mukkantam, nem is konnyeztem, meg semmi, ugy meg voltam dobbenve, hogy teljesen lefagytam.
Nem szerettem volna megszúratni a gerincemet sem a "közelét", de annyira befeszítettem már a vajúdás alatt, hogy a szülésznő nem bírt megvizsgálni, ő ajánlotta az edát. (Debrecenben a klinikán szültem)
Akkor már 12 órája vajúdtam és nem akartam már mártírkodni, főképp, hogy nem is volt biztos, hogy 12 órán belül megszülöm a babát. Kértem és életem legjobb döntése volt!
Nem fájt a szúrás, végig éreztem a lábam, sétáltam már beérzéstelenítve, négy adagot kaptam az utolsót a tolófájások előtt, ettől lehetett érezni a tolási ingert, csak a fájdalmat nem. Nem fájt sem a vágás, sem a varrás, se utána semmi a gyerekágyi időszakot is belevéve. 15 óra vajúdás után szültem meg a kisfiamat, ami az életem legnagyobb és legszebb élménye volt, ráadásul nem voltam fáradt a fájásoktól. Nem bántam meg és a következőt is így szeretném szülni ha lesz rá módom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!