Maga a szülés (nem a vajúdás) mindenkinél nehéz volt aki nagy babót szült? És igaz, hogy a fiúkat nehezebb megszülni?
Mindig mondogatják, hogy ennyi meg annyi kilós nagy baba volt. Pedig a fejkörfogat számít igazán, esetleg a vállszélesség, bár ha a feje már kint van, akkor általában könnyen kijön...
Szerintem az első szülés általában nehezebb (mondom általában, vannak kivételek!), a második illetve többedik már könnyebb, hiszen a csontokat kitágítani az elsőnek kell leginkább, az valamelyest úgy marad.
Nekem az első babám 2850-el született, a második 3660-al, fejkörfogatuk kb. megegyezett, mégis az első irtó nehéz volt, 26 óra, a második meg 4,5. :o)
Véleményem szerint a vajúdás is a szülés része, és nekem az nehezebb is volt, a kitolás kevésbé volt már fájdalmas...
De különbözünk, úgyhogy nem tudhatod, Neked milyen lesz, szép szülést kívánok!
Igaza van az elöttem szólónak.A fejkörfogat számít.
A lányommal nagyon megkínlódtam.A vajúda´s nagyon hosszú volt,a fiammal a vajúdás kevesebb mint fele idö,és a kitolás is.A fiamnak kissebb feje volt,mint a lányomnak.
Sújra egyformák.Szerintem nem nehezeb a fiúkat megszülni.Növéremnek is a 2.baba fiú lett,e´s könyebben született.Szerintem az is sokat számít,hogy hányadik babát szülöd.
A kislányomat 3340g-al és 33cm fejkörfogattal hosszú (de nem túl kemény kb.10óra) vajúdás után nagyon könnyen szültem! :)
Első bébi :)
Köszönöm a válaszokat. Egyébként 3. babó, kisfiú lesz. Első lányom én a súlyára gondolok, nehezen akart kijönni, a 2. nagyon könnyen kicsusszant és kisebb is volt. Viszont gyors volt a vajúdás mindkettővel.
30 km
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!