Mitől függ, hogy mennyire fáj a szülés? Van különbség 3 kilós és 4.5 kilós baba megszülése között? Maga a vajúdás elvileg nem fájhat jobban a baba mérete miatt, ugye?
az 5 kilós kisfiamat 2 óra alatt hoztam világra
2 tolófájásra
a 3400 g-os lányommal 36 órát vajúdtam, 15 tolófájásra lett meg
a a nagyobb baba a súly és a gravitáció miatt együtt működőbb
Hogy kinek mennyire fáj, fájdalomküszöbtől függ szerintem, meg alkat kérdése. Mint az is, hogy van aki 2,5 kg-os babát is csak gátmetszéssel tud megszülni, és van akinél 4 kg-os baba is simán kibújik.
És tényleg a fej mérete a leglényegesebb.
Én 3 gyereket szültem, mindhárom 4,5 kiló feletti. A 3. 4980 gramm volt. Mégsem érzem úgy, hogy nehéz szülés lett volna. A leghosszabb is "csak" 5 órát tartott :-D
Nekem az a véleményem, hogy nem a baba méretétől függ, mert a kissúlyú babával is meg lehet nagyon szenvedni.
első kisfiammal indítottak reggel 10 kor és du.3-ra lett meg (5óra alatt) 3500 gramm.
második kisfiammal reggel 5 kor ment el a magzatvíz, 5.25-kor jöttek a fájások, 5.45-re értünk be a kórházba és 5.55kor meglett. rohamos szülésem volt, 4200 gramm és ez könnyű volt.könyebb!
Szia!Nem tudtam megszülni a 4 kg-os fiamat téraránytalanság miatt,nagy volt nekem a feje,talán a következőt hátha......
Üdv.A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!