Mindenki le tudta tenni a cigit aki dohányzott terhesség előtt? Vagy még hadilábon álltok vele?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 3. 14:18
21/23 anonim válasza:
Én már a tervezett fogantatás előtt hónapokkal leszoktam, de én szerencsés típus vagyok, nekem ez könnyen megy! Teljesen igazuk van azoknak, akik azt írják, hogy nem dohányzó anyáknak is van beteg gyermekük, és dohányzóknak is egészséges! Én viszont úgy gondolom, hogy ha nem dohányzok, ezzel egy rizikófaktort kizártam, ettől még sajnos lehet, egy baba beteg, de legalább elmondhatom, hogy én megtettem, amit tudtam, hogy ez ne történjen meg! Hülye hasonlat, de kenem magan stria elleni krémmel, annak ellenére, hogy tudom, hogy alkat kérdése is, lett is egy csomó csíkom, de legalább én tudom, hogy mindent megtettem, ami módomban állt, hogy ne legyen. Az anyukám dohányzott velünk terhesen, a húgom is és én is korán jöttünk és kis méretekkel (44cm, 2,35kg; 47cm, 2kg), a húgom lassabb is volt a suliban. A férjem húga végig bagózott (meg ki tudja mit csinált még), egyelőre úgy néz ki, hogy semmi gond (3éves lesz a fia), normál súllyal és időben született. Viszont én személy szerint utáltam nézni, amikor nagy pocakja volt és lógott a szájából a cigi! Számomra ez nagyon visszataszító!
22/23 anonim válasza:
Én is ellenpélda vagyok a dohányzás szempontjából, csak én a másik oldalról. Mikor velem anyukám terhes lett, akkor ő egy dobozzal szívott. A doki mondta neki, hogy ne hagyja abba hirtelen, max. 5 szálat szívjon el. Ő ezt el is szívta. Időre, normál súllyal születtem. Soha nem voltam beteges, nem vagyok asztmás, kitűnő tanuló voltam általános iskolában, középiskolát és felsőiskolát is végeztem. Szóval tényleg nem feltétlen lesz beteg a gyerek. Nyilván a cigi egy kockázati tényező és LEHET baja a gyereknek, de ez nem 100%, hogy így is lesz. Másrészt gondolom, hogy a mennyiség sem mindegy, mert gondolom, hogy aki terhesen is napi 1-2 dobozzal elszív, annál már sokkal nagyobb a kockázat is. Persze én is azt mondom, hogy az a legjobb, ha már a tervezett teherbeesés előtt egy évvel leszokik a leendő anyuka, de én belátom azt is, hogy sajna mostanában annyian élnek stresszes életet, hogy nekik az a néhány szál cigi amit terhesség alatt elszív, már túl sok bajt nem csinál. És ezzel nem bíztatok senkit arra, hogy cigizzen nyugodtan tovább, de követ sem fogok senkire dobni emiatt. Főleg, ha tényleg próbál leszokni.
23/23 anonim válasza:
Én vagyok a 6 hetes kismama,aki napi 3-4 szálat szív.Nekem azt mondta az orvosom,hogy mivel már 8 éve dohányzom legalább 3 év lenne,mire kiürülnének a dohányzással bevitt káros anyagok a szervezetemből.Ha a pozitív teszt után egyetlen szálat sem szívtam volna el,a szervezetemben már akkor is ott van a nikotin,meg a többi mérgező anyag.Azt is mondta az orvosom,hogy mivel eddig napi egy dobozzal elszívtam nem ajánlatos azonnal teljesen lerakni,hanem fokozatosan kell csökkenteni.Nekem van olyan napom,amikor megelégszem 1 szállal,de van amikor elszivok 4-5 szálat is.Tudom,hogy nem helyes és szerintem is nagyon visszítaszító látvány egy nagy pocakos dohányzó nő,de sajnos nekem nem megy egyik napról a másikra!Arra törekszem,hogy a lehető legkevesebbet szívjam és idővel talán sikerül teljesen lerakni is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!