Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák/Anyukák! Köztetek...

Kismamák/Anyukák! Köztetek van olyan, aki dohányzott terhesség előtt/vagy alatt?

Figyelt kérdés
ha igen, akkor hogyan sikerült letenni?
2012. jan. 2. 21:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

11 év dohányzás után szakítottunk a Bagó, meg én. Amikor az első gyermekemmel várandós lettem, még dohányoztam. Mindig azt mondtam, hogyha majd gyereket akarok leteszem. Ott volt a baba a hasamban én meg bagóztam. Egy hétig szenvedtem, hogy most akkor nekem hiányzik. Beleszívtam, hogy csak egy slukkot, csak fél szálat. Aztán egyszer ránéztem a kezemben a cigire. Föltettem magamnak a kérdést: -Na most leteszem, vagy csak hülyítem magam?

Végigfutott az agyamon, hogy mikor, ha nem most? Eldobtam a cigit és azóta sem nyúltam hozzá. Akár az antialkoholisták, egy slukkot sem. Ennek lassan tizenhárom éve.

2012. jan. 2. 21:20
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Terhességem előtt sem voltam valami nagy dohányos, napi 5-8 szálat szívtam el. Aztán érdekesen alakult, mert terhességem előtti 2 hónapban már csak napi egyet vagy egyet sem szívtam. Egyszerűen nem nagyon kívántam. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok akkor pedig letettem, az elején úgy éreztem az a napi egy is hiányzik. Aztán bele szívtam egy cigibe és rosszul lettem tőle.

Most már nem hiányzik és a füsttől is elég rosszul vagyok.

11 hetes kismami

2012. jan. 2. 21:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Előtte - de feltett szándékom volt, hogy ha terhes leszek nem fogom szívni.

Aztán két csík lett a teszten és letettem, onnantól egy slukkot se.

Amikor már nem szopott, sajna visszaszoktam. MOst várjuk a tesót, és 2 csíknál vele is letettem. Most el se tudom képzelni, hogy szívjam, sőt, rosszul vagyok a füst szagától is:S

2012. jan. 2. 21:28
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én terhességem előtt dohányoztam, de sikerült letennem. Én sem voltam valami nagy dohányos, de semmiképp sem folytattam volna. Talán mikor már terhes voltam, akkor még dohányoztam, de csak azért, mert nem tudtam, hogy az vagyok. Nem volt tervezve a baba. Most már a férjemet is kiküldöm (illetve megy magától is), hogy ne a szobában dohányozzon, mert még csak passzív dohányos sem szeretnék lenni. Olyan is volt már, hogy amíg én nem voltam otthon, az idő alatt a férjem bent dohányzott, megéreztem és egyből rosszul lettem. Nem bírtam már a szagát sem.

Remélem azért nem lesz semmi baja a babának, hogy dohányoztam akár még akkor is, mikor még nem tudtam.

Várom a további "tapasztalatokat" ez ügyben. :)

2012. jan. 2. 21:41
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
17 evig cigiztem. Eleg sokat. Napi fel dobozzal atlag, de volt hogy sokkal tobbet, ha elmentunk valahova. Es ugy gondoltam hogy soha nem is szeretnek leszokni. Nem terveztem a terhesseget, igy meg rendesen cigiztem az elejen mivel nem is tudtam rola hogy terhes vagyok. Amikor pozitivat teszteltem nagyon ideges lettem, rogton ra kellett gyujtanom. Aztan szepen elhagytam. Azt mondta a dokim, hogy tobbet artok a babanak ha egyik naprol a masikra leteszem es idegeskedek ingerlekeny leszek, mintha elszivnek 1-2 szal cigit naponta. Igy neha ragyujtottam ha nagyon megkivantam. Ez kb havi 2-3 szal cigit jelentett. Az utolso 3 honapban pl egyaltalan nem gyujtottam ra. szules utan nem tudtam szekletel produkalni meg 1 het mulva sem. Akkor is doki javasolta hogy szivjak el 1 cigit. Es jol esett es sikerult is wc-re mennem tole. Az elso par honap a picivel eleg huzos volt. Es szepen lassan azon kaptam magam, hogy minden este mikor mar elaludt a pici elszivtam 1 szal cigit, es nagyon jol esett. Ugy ereztem hogy ez a jutamam arra a napra. Es egy is maradt, aztan novogetett a pici, el el jartunk vacsorazni a parommal es olyankor mindig "megjutalmaztam" magam par szal cigivel. aztan ujra terhes lettem es meg a cigi gondolatatol is rosszul ereztem magam, eszembe sem jutott hogy ragyujtanek. A 18. het utan elszivtam egy szalat, de nem ereztem jutalomnak, csak nagyon megkivantam. Azota meg 4 szalat elszivtam az elmult 10 hetben. Ez van. Tok oszinten. Nem vagyok ra buszke, de ez van. Ha megszuletik a pici valoszinuleg elobb utobb ismet rendszeresen fogok cigizni, de biztos nem annyit mint a gyerekek elott. Szoval nekem nem sikerult letenni, de en nem is akartam.
2012. jan. 2. 21:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első babánál már eleve kevesebbet szívtam,mert nagyon terveztük. MIkor terhes lettem, azt hiszem a 3. napon hogy már tudtam a babáról letettem.

Utána az egész terhesség alatt 3x szívtam el fél szál cigit, 1x stressz miatt 2x pedig mert a párom és barátok összejöttek iszogattak és cigiztek,és úgy éreztem megveszek ha nem szívhatok.

Ennyi.

Most a második baba előtt nem csökkentettem az adagot, sőt, elég sokat szívtam (ugyanis a szoptatás abbahagyása után szép lassan visszaszoktam sajnos.

Szóval most ahogy pozitív lett a tesztem,egy szálat nem szívtam többet. Most már 38 hetes vagyok, és azóta sem, és remélem soha többé nem si fogok.

Ehez nagy erőt adott,hogy megkaptam a már 3 éves lányomtól,hogy büdös, meg hogy mi az a cigi és miért jó, és ő miért nem cigizhet stb...

Szerintem a gyerekek és a babavárás a világ legjobb leszoktató terápiája, ennél jobb nincsen, akármilyen csodamódszert próbálsz.

2012. jan. 2. 22:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Régóta cigiztem és szerettem is, szinte rituálé volt :) Amint kimarad a mensim, azonnal abbahagytam. Nekem a fokozatos leszokás nem válna be, tudom. El kell határozni és le kell tenni. A megérzésem nem csalt, mikor már a 2. napon is késett, pozit. teszteltem :)) A babám mindennél fontosabb volt, nekem ő adott erőt!! 14+4 hkm
2012. jan. 2. 23:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első hozzászóló vagyok. Elfelejtettem leírni, hogy 6 hetes várandós voltam amikor rájöttem, hogy babát várok. Így a hetedik hét után már nem cigiztem. Erős dohányos voltam, cigivel keltem és cigivel feküdtem. Napi egy másfél doboz volt az adagom, 15 éves koromtól. 11 évesen már cigiztem, és 15 éves koromtól (amikor dolgozni kezdtem) vettem meg magamnak, nap mint nap. A gyermekeim mindennél fontosabbak. Ma már a példamutatás is visszatart. Mert hogyan mondjam azt a gyerekeimnek, hogy a cigi nem jó, ha én magam élvezettel pöfékelek?
2012. jan. 3. 07:52
 9/9 A kérdező kommentje:

Ez teljesen jogos. Én is 12 éves korom óta dohányoztam. Nagyon remélem, hogy én nem fogok visszaszokni.

Én mostanában voltam úgy, hogy kettő napig tartott egy doboz cigi, de úgy, hogy megvettem pénteken, szombat reggel már vennem kellett megint, mert már kevés volt.

Szeretnék én is példamutató szülő lenni. A páromat nem kötelezem arra, hogy letegye, nem is kértem/kérem meg rá. Nekem az is bőven jó lesz, ha a gyerek körül nem fog dohányozni. Sosem szóltunk bele egymás dolgába, csak akkor, ha mind a kettőnk érintett volt benne. :)

Köszönöm a válaszokat és szép estét!

2012. jan. 3. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!