Mindenki le tudta tenni a cigit aki dohányzott terhesség előtt? Vagy még hadilábon álltok vele?
Várandósságom előtt 1évvel tettem le! Tervezett volt a baba és nem akartam akkor letenni amikor már 2 csíkos a teszt!
Sikerrel jártam csak az első 1-2hét volt furcsa...de ma már a szagától is undorodom! :-)
14hetes km
Kedves utolsó, pont ez az, hogy így is annyi rossz levegő éri a kismamákat, miért kell még tetézni is a cigivel? A kipufogóról legalább nem tehet a kismama, de arról hogy bagózik terhesen, tehet.
Egyébként ez a duma, hogy "inkább szívjon el párat mint hogy idegeskedjen, mert az még mindig jobb, mint a cigihiány okozta idegesség" azoknak lett kitalálva, akik olyan akaratgyengék, hogy nem tudják letenni. A dokik nekik elnyomják ezt a jó kis parasztvakító dumát, ha látják a nőn, hogy na ez nem fog a gyerekéért se leszokni, akkor legalább szívjon kevesebbet....Nem kell mindent elhinni. Napi pár szál cigi is káros. Csak épp még mindig jobb, mintha a füstölő nő fél dobozzal szívna terhesen.
MOndom ezt én, aki terhesség előtt napi fél dobozzal szívtam. Terhességkor már egy szálat sem. Van akinek a gyerek a legfontosabb, valakinek a saját szokásai, akár károsak a gyerekre, akár nem. Nem kell ezt szépíteni..................aki felelőtlen vagy önző, azt nem kell védeni. Ha rosszul döntött, legalább ne vigasztalgassuk, vagy bátorítsuk valami baromsággal. Viselje a negatív kritikát és a rosszalló tekinteteket, ha már a gyereket veszélyezteti önszántából és önös akaratából..................................
"Sajnos én végig dohányoztam. Makk egészséges,10/10-es apgarral született a kisfiam,3700 g-mal. Ezek szerint ellenpélda vagyok."
A dohányzás magzatra háruló káros hatásai sok esetben évekkel később jönnek ki, asztma formájában, gyengébb tüdő, gyengébb szív, stb. Nem ellenpélda vagy, hanem állati szerencsés, hogy a gyereked egészségesen született.
Cigizni terhesen egy hazárdjáték. A kismama bagózik, aztán vagy egészséges gyereke születik, vagy nem. Nem tudom ki az az anya, akinek ez a hazárdjáték megéri...és még a 10-es apgar sem jelenti, hogy a gyerek háromévesen is egészséges lesz....ez a legdurvább az egészben.
Mindegy ki mit csinál és mit nem terhesség alatt, mindenhogy benne van a pakliban ,hogy beteg is lehet.
"Viselje a negatív kritikát és a rosszalló tekinteteket, ha már a gyereket veszélyezteti önszántából és önös akaratából......"
Az ő gyereke az ő élete! Mellesleg a negatív kritika és az ócsároló válasz között van nem kicsi különbség.
Lehet kritikát írni ,tapasztalatot, de a másikat nem kell megsérteni illetve nem kell beleszólni az életébe!
Velem se dohányzott anyum, mégis egyfolytában beteg voltam. A sok gyógyszertől, antibiotikumtól már a májam se tökéletes. Mindig tanulási és koncentrálási nehézségeim voltak.
De ez viszont a gyerekkorom miatt volt. Azért a tanulási nehézséget a nem megfelelő családi háttér illetve a gyerek sérült lelkivilága is okozhatja.
Az asztma kialakulhat a szmogtól is és attól is a hiperhigiénikus lakásba nőtt fel az illető.
Halhat el magzat úgy is ha a szülő mindenre odafigyelt , és lehet koraszülött is.
És még sok sok más van amit okozhat,a mai "friss levegő"életvitel,ételek, alkohol, elhízás, családtagok betegségei ami örökölhetőek stb.
11-es válaszoló vagyok, 14-esnek üzenném,hogy kisfiam nyáron lesz 3 éves és még mindig makk egészséges!!! Életében kb 2x volt orvosnál betegség miatt,ami enyhe megfázás volt és 2 nap alatt meggyógyult!!! Egészségesebb,mint bármelyik gyerek,akinek nem dohányzott az anyukája! PErsze tudom,erre majd azt irjátok,hogy majd akkor 5 évesen jön elő valami,vagy majd iskolában stb...
És aki nem dohányzott,mégis állandóan beteg a gyereke,vagy netán fogyatékosan születik? Azt mivel magyarázzátok??? Bármelyik gyerek születhet betegen,lehet beteges a későbbiekben, asztmához se kell,hogy dohányos legyen a szülő! Én védőnőm annyit mondott,hogy tegyem le a cigit,mert akár 1 kg-mal is kevesebb súllyal születhet a baba. Na,azt nem bánom,hogy nem lett majdnem 5 kg,mert ugye ha nem cigizek,akkor közel 5 kilós lett volna,nem igazán birtam volna megszülni a ropi testalkatommal.
Szia!
Én akkor tettem le a cigit,mikor eldöntöttük,hogy jöhet a baba!Pontosan1 hónapra rá lettem terhes!:)
2009.02.17-én szívtam el az uccsó szálat,és 2009.03.16-án lettem várandós!
Másfél doboz hosszú cigit szívtam naponta...Csak úgy tudtamelképzelni,hogy leteszem,hogy egyik napról a másikra!SIKERÜLT!
Várandósan volt egy időszak amikor iszonyatosan kívántama cigit,denyilván 5 hónap után már nem gyújtottam rá!Csak irigyeltem mindenkit aki cigizik...Érdekes volt!
Nekem amúgymindig az jut eszembe (mert most is várandós vagyok) hogy szegény babó is függő odabent!Viszont mikor megszületik,nyilván nem fog senki cigit adni neki,így NEKI le kell szoknia!De ha az anyuka nem tudtamegtenni 9 hónapon keresztül,akkor hogy várja ezt el egy újszülöttől...
Szóval megszületetta lányom,azóta is szopizik (2 évesen) és 34 hetesbabás vagyok,szóval nem azóta sem szoktam vissza,és bizton állíthatom,hogy nem is fogok!
És ezt a kislányomnak köszönhetem!KÖSZÖNÖM Fanni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!