Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » NAGYON FONTOS KÉRLEK SEGITSÉGE...

NAGYON FONTOS KÉRLEK SEGITSÉGET SZERETNÉK TŐLETEK!?

Figyelt kérdés
Fontos kérdésem lenne hozzáttok, és igazából tanácsot is szeretnék kérni hogy mit tegyek! 34 hetes terhes vagyok, van egy 6 éves kislányom! Nyáron költöztem külön a szüleimtől, párommal, párom édesanyja lakásába! Rendezett, normális körülmények között élünk, nem szenvedünk hiányt semmiben sem! VISZONT édesanyámékkal amig éltünk (párom nélkül) addig én folyamatosan dolgoztam, napi 12 órát, igy a lányomra ők vigyáztak, ők hordták óvodába, ha beteg volt akkor az orvoshoz, DE én mindent kifizettem nekik, sőt, nyári szezonba heti 10 ezer ft volt a vigyázás ára! Minden fizetésemet odaadtam. Most viszont azzal fenyeget anyám, hogy ha megszülök, és a nagyon látja hogy hiányt szenved, akkor bármikor el tudná venni tőlem, mert kér az akkori orvostól, az ovitól, meg a kórháztól igazolást, hogy ő hordta, és megkapná a gyerekemet! Nagyon megijedtem, félek, hogy igaza van, és tényleg el tudná venni tőlem! Ők albérletben élnek, igazából dohányoznak, anyám iszik is, de nem tudom, ha biróságra kerülne az ügy, be tudnám e bizonyitani ezt! Láynom tartósan beteg asztmás. Mióta elköltöztünk tőlük Pestre, folyamatosan ez a duma megy, hogy elveszi a gyerekemet! Megteheti? Segitsetek kérlek. Köszönöm aki elolvassa, és válaszol!!
2012. ápr. 3. 10:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Én is előre bocsánatot kérek, de anyád egy katasztrófa:(

AMit tehetsz: mondd el az oviban a dokinéninek, és a védőnőnek is, hogy mi a helyzet. Őszintén, mindent - hogy amíg te dolgoztál, és mindenkit eltartottál anyádéknál, addig anyád felügyelte, a kicsit, amit te becsületesen megfizettél neki - de mivel már nem bírtad, hogy 12 órákat dolgozol, és nem tudsz a gyerekkel lenni, váltottál, és elköltöztetek a pároddal.

Azóta anyukád fenyegetőzik, hogy elviszi a gyerekedet, mert anno ő vigyázott rá. MOndd el, hogy aggódsz, mert ha el tudja vinni, akkor az asztmás lányod láncdohányos, alkoholistákhoz kerülne, és kérd, hogy nyugtassanak meg, hogy ez nem fog előfordulni.

Ezzel kifogod anyukád vitorlájából a szelet, hiszen te ezeket a gondokat felelősségteljes anyaként megosztottad a szakemberekkel, akik a lányodat gondozzák.

És ne aggódj, nem eszik ezt olyan forrón.

Ha anyádnak igaza lenne, akkor egy bébiszitter, vagy egy óvónő is elvihetné, hivatkozva arra, hogy ő volt vele naponta 10 órákat.

Beszéljétek meg a pároddal is, mivel fenyeget, nehogy kettőtök között is bekavarjon.

Kitartás!

2012. ápr. 3. 11:19
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem tudná elvenni. Ha fizettél és ő szívességből tette. Pláne, ha még iszik is. Az is lehet, hogy csak az ital beszél, biztos most unja magát ezért teszi. Ne aggódj, te vagy az anyja, most 2 évig úgyis itthon leszel. Kitartást.
2012. ápr. 3. 11:20
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

akármennyit is segített anno, a jelen számít!!!!!!

nyugi, nem tudja elvenni, nincs az a negatív érv ellened, amiért elvennék.

Pl drogfüggés, túl nagy szegénység, bántalmazás fennállása, sorolhatnám.. ezek nyomós indokok lennének!

bäszogatni akar csak, meg okoskodik!

2012. ápr. 3. 11:26
 14/26 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a nyugtató szavait. Nem olyan messze laknak, mert ahogy mi felköltöztünk Pestre, jöttek ők is utánunk, pár kerülettel arrébb, mondván hogy mennyire szeretnek minket, de ez átlátszó, mert azt gondolták, majd pénzelem őket itt is! Védőnő az 12-én ugyis jön ki hozzám, akkor majd mesélek neki erről! Volt olyan, hogy össze kellett veszni velük, mikor még ott laktam ,hogy engedjék már a lányomat ki az udvarra, mert egész nap bent tartották a szobába, nehogy befulladjon, ez télen volt! Persze szellőztetés nuku! Vannak még ilyen sztorik, hogy ha elmesélném, égnek állna a hajatok! Ja, mellesleg mig velük laktunk, Virág folyamatosan minden éjjel bepisilt (5 Éves volt mikor eljöttünk) És ahogy feljöttünk ide, azóta egyszer sem fordult elő.Gondolom ez sem véletlen!
2012. ápr. 3. 11:28
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket is mondd majd el a védőnőnek.
2012. ápr. 3. 11:40
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Jah, feltétlen!

El kell tőlük szakadni véglegesen!

Ha meg iszik is anyád, ahogy mondtad, akkor meg depláne!

Ha bepisilt a kislány 5 éves koráig, ott történtek egyéb lelki sérülést okozó dolgok is!

2012. ápr. 3. 11:51
 17/26 A kérdező kommentje:
Ja, azt elfelejtettem megirni hogy apuka nélkül neveltem, a jelenlegi párom nem az édesapja, de ugy kezeli, mintha az lenne, lányom is apának hivja!
2012. ápr. 3. 12:18
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

-.-

Már bocsáss meg, de édesanyád nem egy igazi anya! Egy anya akkor tenne ilyet, ha a lánya pl. inna, verné a gyermekét stb. De itt ő iszik! Ha bíróságra kerültök, mondjad a bírónak, hogy édesanyád iszik! Ha ezt a bíró megtudja, tuti, hogy nem engedik édesanyádhoz!

Asztmás gyermek bármikor befulladhat, még a szobában is! Sőt, a szobában több a poratka stb, ami irritálhatja, mint kint!

Nálad meg az nem volt jó döntés, hogy hozzájuk engedted, és még fizettél is. Mondd, már akkor is ivott édesanyád, amikor még Virágra vigyázott? Akkor azért pisilt be, ki tudja, mit tett vele.

Inkább te pereld be!

2012. ápr. 3. 12:38
 19/26 A kérdező kommentje:
Sajnos egyedül voltam mikor ő vigyázott rá, nem tehettem mást, mert hajtott dolgozni! Igen, akkor is ivott. Ez az ivás nem abból áll, hogy tök részeg, de reggelente 2 dl szilva pálinka lecsuszik, meg nap közben bor! Tudom, hogy nem volt jó ötlet az ő felügyeletére bizni, de nem volt más lehetőségem! Fél éves kora óta dolgoztam. Eléggé félek, mert nagyon ro.adék tud lenni! Onnan indult ismét a vita, hogy az állam által megelőlegezett 10 ezer ft-os gytartás az ő számlájára megy (a nevemben irt levelet melyben átkérte a számlára) és kértem hogy adja oda! Na, itt kiborult a bili...
2012. ápr. 3. 12:43
 20/26 anonim ***** válasza:
Ezt az utolsó részt most nem teljesen értem. Az ő számlájára ment a gyerektartás? Mert ő írt levelet, és oda kérte? Kifejtenéd ezt kicsit bővebben? Mert nem teljesen értem, hogy a te gyereked után járó pénz hogy landolhatott nála...
2012. ápr. 3. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!