Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segitséget szeretnék kérni...

Segitséget szeretnék kérni hogy ha valaki 10 hetes terhes és iszik egy pici alkoholt akkor elmehet a baba?

Figyelt kérdés
2011. márc. 20. 16:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem.Ettol a baba nem megy el.
2011. márc. 20. 16:53
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

A legkisebb mennyiség is árthat a magzatnak. Az alkohol mindenképpen átjut a méhlepényen és bekerül a magzat szervezetébe, aki nem tudja azt lebontani, azaz védtelen annak hatásaival szemben. A szakemberek a teljes mellőzését ajánlják a terhesség alatt.

Biztonságos mennyiséget azonban nem lehet meghatározni, ezért célszerű teljes mellőzése terhességben. Minden ital, ami alkoholt tartalmaz, akár a legkisebb mennyiségben is, árt a babának, hatása pedig egész életre kihathat és visszafordíthatatlan.

Mérsékelt, nem rendszeres alkoholfogyasztás hatására is károsodhat a magzat, és ez a hatás is visszafordíthatatlan és örökre szól. Két kategóriája van: alkoholhoz kapcsolódó idegi-fejlődési rendellenesség és alkoholhoz kapcsolódó születési hiányosság.

Előbbi mentális és viselkedésbeli problémákkal írható le, úgymint tanulási alkalmatlanság, rossz iskolai teljesítmény, gyenge emlékezőtehetség, figyelem- vagy ítélőképesség zavara.

A születési hiányosságra a csontrendszer és a fő szervrendszerek deformációi, mint a szív- és veseproblémák, esetleg hallási rendellenességek jellemzőek.

2011. márc. 20. 16:54
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát ha ennyire káros az alkohol, akkor hogy lehet,hogy kb. minden 3. doki ajánlja,hogy igyon meg a kismama egy pohár jó vörösbort néha?

Keményedésre is szokták javasolni! Ennyitől még nem lesz baja a babának!

2011. márc. 20. 17:00
 4/10 anonim ***** válasza:

A legtöbb szakember azt javasolja, hogy pl. vérszegénység esetén nyugodtan igyál meg egy pohár vörösbort, semmit nem árt, inkább használ.

A baba nem szemetes, hogy a szervezeted minden sz@rt oda ürítsen, a méhlepény a káros anyagok (az alkohol is!) 90%át megszűrik. Egy pohár bor alkoholtartalma el sem jut a babáig.

2011. márc. 20. 17:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Úristen!

2. válasz azért kemény. SEMMI baja nem lesz a babának MINIMÁLIS alkoholtól. Nekem is ajánlották a vörösbort, mert nagyon vérszegény voltam, és lásd kisfiam 5 hónapos, egészséges. Ne paráztassátok már egymást feleslegesen!

2011. márc. 20. 17:48
 6/10 anonim ***** válasza:
az elso trimeszterben idegrendszeri karosodast okoz, a harmadikban javasoljak a kemenyedesre a vorosbort.
2011. márc. 20. 17:50
 7/10 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Nem én találtam ki ezeket. :)

[link]

2011. márc. 20. 17:59
 8/10 anonim ***** válasza:
A dokim nekem is ajánlotta a vörösbort. A terhesség alatt én végig boroztam ( egyébként is szeretek borozni ). Heti 1 alkalommal 1-2 decit. És semmi baja sincs a kislányomnak.
2011. márc. 20. 21:29
 9/10 anonim ***** válasza:

A linkelt oldalon is azt írják, hogy 7-10,5 deciliter sör, 3-4,5 deci bor vagy 6-9 cent tömény ital az, a mennyiség, ami már igen nagy valószínűséggel magzati ártalomhoz vezet.

És a végén a doki is leírja, hogy azért egy egy szülinapi koccintás miatt ne parázzunk.

Lényeg: nem kell inni, de ha mégis elkortyol valaki alkalmanként egy pohár bort, azt se kell temetni.

2011. márc. 21. 07:19
 10/10 anonim ***** válasza:

Régebben a dokik a kismamáknak nem a mai "korszerű" bódító gyógyszereket adták keményedésre, hanem napi fél deci töményet itattak velük (már az első harmadban is)! Több lyenről is tudok, és természetesen nem lett semmi bajuk a gyerekeknek! Anyukámnak is előírta a doki a konyakot, és lett 3 diplomás gyereke! Én is ittam időnként 1-1 pohár bort (szintén orvosi javaslatra), és van 4 egészséges, okos gyerekem!

Nyilván mértékkel! De ettől nem lesz baja senkinek!

2011. márc. 22. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!