12 hetes Uh-n minden esetben észreveszik ha a babának van valami fogyatékossága, betegsége? Vagy csak utána?
Nagyon félek,nehogy Down-kóros vagy testi fogyatékos stb legyen a gyermekem. Nem szeretnék beteg gyereket világra hozni.
23L
Kicsit félrementünk, azt ugyanis senki sem mondta, hogy ha nem lehet kiszűrni egy betegséget, akkor sem akarja a gyereket, miután már megszülte. Itt arról volt szó, a kérdező is azt kérdezte, hogy a terhesség ideje alatt ki lehet-e szűrni, hogy valami fogyatékossága vagy betegsége van. És azért a mostani vizsgálatokkal, ultrahanggal már jórészt ki lehet szűrni, hogy egészséges-e a magzat.
Nyilván az benne van a pakliban, hogy van olyan, amit nem tudnak szűrni, vagy akár a szülés közben is felléphet komplikáció a babánál. De itt most nem ez volt a kérdés.
Nem ,kedves 72%-os. Én úgy értettem ahogy írtad!
Én arról nem tehetek ,hogy a te gyereked beteg lett. És sajnálom. De szerintem ha addig kiderült volna ,hogy beteg amíg meg lehet szakítani a terhességet akkor lehet te is elgondolkoztál volna rajta. Ha nem akkor bocsánat. Ezért akkor megint én leszek a rossz.
És egy szóval nem mondtam azt se ,hogyha betegen születik akkor eldobom magamtól!!! Rossz indulatúak vagytok nagyon. És nem nekem nem való gyerek ,hanem nektek ,mert a gyerekeiteket is az ilyen viselkedésre tanítjátok majd! Az ilyen szülők miatt van ennyi bunkó és másikba csak belerúgó gyerek és tini!
A kérdés az volt hogy minden esetben ki lehet-e szűrni az UH-val a betegséget. Valaki írta, hogy az amnioval tuti ki lehet szűrni mindent, erre írtam, hogy sajnos ez nem így van. A kérdező még azt is írta, hogy nem szeretne beteg gyereket szülni (ki az aki igen?), erre írtam, hogy ezzel mindenki így van, de nem lehet 100%-ra menni sajnos, ezt el kell fogadni.
De írhattam volna, hogy tuti minden oké lesz, csak gondolkodjon pozitívan. Akkor nyilván nem pontoztatok volna le... de nem gyúrok a 100%-ra, ugyhogy nem fogok hülyeségeket beszélni :) Ezt is nyugodtan le lehet pontozni, ha jól esik.
Mi van? Az én gyerekem köszöni szépen teljesen egészséges (annak ellenére hogy rá akartak beszélni az amniora a magas AFP miatt de szerencsére nem hagytam)
Látom komoly szövegértési problémák vannak itt, úgyhogy feleslegesen tépem a számat, úgyse fogjátok fel, feladom, pá.
Kedves Kérdező! Ha ilyen nagy személyeskedésbe megyünk, és szerinted rosszindulatú vagyok, és nekem nem való gyerek - mert akárhogy is nézzük, ezt írtad -, akkor most figyelj, és jól pontozz is le nyugodtan, ahogy eddig is tetted. Én nem írtam neked semmi sértőt. Megírtam, hogy ha szeretnéd elkerülni, hogy beteg gyereked szülessen, akkor csináltass amniót. Aztán, mivel válaszoltál, és olyat írtál, ami kicsit kiverte nálam a biztosítékot (ez nem élet, és inkább meg se szülessen), így megismételtem, amit először írtam, és már leírtam a véleményemet is, miszerint nem értek egyet veled, ezután pedig a tapasztalatomat, hogy igenis lehet teljes élete egy súlyos beteg babának is. Te fröcsögsz itt a válaszadókra, lepontozod őket (dedós dolog, ha nem te csinálod, akkor is, de örülök, hogy van, akinek örömet okoz), és azt írod, hogy annak, aki másként gondolkodik, mint te, nem való gyerek. Öt hónapig gondoskodtam egy halálos beteg babáról úgy, hogy közben a testvérét is nevelgettem. Senki nem szenvedett nálunk hiányt szeretetben ez alatt az idő alatt. Sajnos a kisbabám meghalt, ahogy ez várható is volt. Én tiszteletben tartottam a te nézőpontodat, elfogadom, ha valaki nem akar megszülni egy súlyos beteg babát, de egyetérteni nem tudok vele. Te viszont nem tartod tiszteletben a más véleményen lévőket, sértő hozzászólásokat írsz, és a plafonon vagy a semmitől. Én nem írtam neked, hogy nem való neked gyerek. Ezt nem az én tisztem eldönteni, hogy kinek való, és kinek nem. Én csupán felvetettem, hogy akkor mit tennél, ha mindenféle szűrés ellenére mégis beteg babád születne. Ha ez baj, és nem szabad visszakérdezni, akkor sajnálom. És nem kell megsértődni az emberekre, lehet itt kérdezni, csak kulturált hangnemben kell reagálni a válaszokra, továbbmegyek, el kell fogadni, hogy nem mindenki ért veled egyet. Ha érzékeny pontra tapint valaki, egyszerűbb sértegetni és ítéletet alkotni, ahelyett, hogy elgondolkoznál rajta.
Én azért továbbra is egészséges babát kívánok neked.
Kedves utolsó! Nagyon sajnálom,csak bekavarodtam egy picit. Azt hittem a drága 72%-os írta ezt és egyben azt is ,hogy nem való ilyen embernek gyerek. Egymás alatt van a két válasz és nem jól emlékeztem.
Tőled bocsánat.Nem is pontoztalak le. Viszont a 72%-os igen és tőle egyáltalán nem esett jól amiket írt és őt le is pontoztam mert megsértett.
Tudhatná ,hogyha anya ,hogy ilyenkor amúgy is érzékenyebbek a nők a babás témákra....
nincs olyan, hogy biztos.
vannak betegségek amiket nagy valószínűséggel kimutatnak terhesen.
de mi van, ha szülés közbe komplikáció van és oxigénhiányos lesz? vagy ha 2-3 évesen kiderül, hogy autista (mert 15 hónapos kor után! jelenik meg ez a betegség)
vagy 4-5 évesen, hogy ADHD-s?
vagy 20 évesen, hogy skizofrén?
sajnos ilyen nincs, hogy, hogy 12 hetes terhesen mindent kizárjanak :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!