12 hetes Uh-n minden esetben észreveszik ha a babának van valami fogyatékossága, betegsége? Vagy csak utána?
Nagyon félek,nehogy Down-kóros vagy testi fogyatékos stb legyen a gyermekem. Nem szeretnék beteg gyereket világra hozni.
23L
Szia!
Semmi sem 100%, nagy rá az esély, hogy kiszűrik. Nézik a nyakiredőt (nucha) és az orrcsontot is. Elég alaposak szoktak lenni, így nagy az esély rá, hogy meglátja, ha van valami baj.
DE!! Ne erre gondolj. Nem lesz semmi baj, minden rendben lesz. Vagy van valami konkrét dolog,ami miatt aggódsz? Családban van valakinek valamilyen örökletes betegsége?
SZ.
Szia! A szonográfus el fogja mondani, hogy jók e az eredményei a babának. Ne félj, tudják a dolgukat, nem raknak a géphez "amatőröket". Ha jók az eredmények akkor szerintem megnyugodhatsz valamennyire.
22/L/16+3 hkm
Előző vagyok. Azt el felejtettem, hogy utána olvastam a dolgoknak, csináltam egy kalkulátort, és ilyen idősen mint mi 0,07% esély van rá, hogy valami baja lesz a kicsinek. Úgyhogy nyugi.
Az én nővérem nyitott gerinces és donga lábas, mind a 2 lánya egészséges, és az én babám eredményei is teljesen normálisak.
Ha a Down-t és más genetikai rendellenességet 100 %-ra ki akarod szűrni, akkor kérj amniot, bár azt azért tudd, hogy nem szokás csak úgy kérésre, nyomós indok nélkül megcsinálni, na és kockázata (vetélés) is van.
Sajnos megcáfolom, hogy a 12 hetes ultrahangon mindent ki tudnak szűrni, mert ez nem igaz. Nekem beteg babám született, és nagyon sokáig nem vettek észre semmit (30 hét), pedig nem amatőrök néztek, és nem apróságokról volt szó. Ja, és kedves kérdező, van a Down-nál sokkal rosszabb is, pontosítok, nem csak ez az egy genetikai rendellenesség létezik.
Jó babavárást, egészséges babát kívánok Neked.
Tudom ,hogy a Down-nál van rosszabb azért tettem oda a stb-t .
Nincs a családban beteg gyerek, de mégis rettegek. Én nem bírnám elviselni ha beteg lenne. Ha a tv-ben is látok ilyen akkor egyből azt gondolom,hogy ez nem élet. Akkor inkább meg se szülessen.
Nem kötözködni akarok, de ha a Down-kór után tetted volna a stb.-t, akkor utalt volna arra, hogy más genetikai betegségre gondolsz. Tartom az amniot, valahogy bulizd ki magadnak, például pénzzel. Egyébként nagyon nem értek veled egyet. Vannak betegségek, amiket ki sem lehet szűrni. Akkor mit teszel? Eldobod magadtól a gyerekedet, csak mert betegen született?
Mellesleg ne írj olyat, amit nem tudhatsz: "az nem élet". Dehogynem. Jobb és teljesebb, mint a tiéd, ebben biztos vagyok. Ennek ellenére ha nem akarsz beteg babát szülni, akkor járd körül a lehetőségeket, és kész.
Utolsó voltam.
Az ultrahangokat én az első, és most a második terhességemnél is egy magánklinikán csináltattam. Egyébként a kórházba kellett volna menni. Csináltass kombinált tesztet is, úgy a véredből is tudnak szűrni.
100%-os biztonság nincs, garanciát senki sem fog tudni adni neked, mert bármikor, akár a szülés pillanatában is jöhet valami. De azért van a 12. és a 18. heti ultrahang, hogy kiszűrjék, ha bármi probléma lenne a magzatoddal. Én megértelek, hogy nem akarsz beteg babát a világra hozni, pozitívan állj hozzá, nem lesz semmi baj. És amikor túl vagy egy-egy vizsgálaton, és jók az eredmények, akkor gondolj arra, hogy egy akadály kipipálva. Azzal legyél tisztában, hogy mindig éppen az akutális állapotot tudják kommentálni neked az orvos és a szonográfus. Épp a napokban olvastam itt a gyik-en egy anyukát, aki 39 hét + 4 naposan veszítette el a kisbabáját, szülés előtt pár nappal, mert csomók lettek a köldökzsinóron. Fatális baleset, amit nem tudtak volna megelőzni vagy kiszűrni. DE: nem erre kell gondolni, egyszerűen csak fogadd el és legyél tisztában, hogy bármikor történhet bármi, az embernek egy szempillantás alatt tönkremehet az élete, viszont nem folyton ettől rettegve kell élni, hanem valahogy pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, és bízni, hogy rendben alakul az életünk.
Biztos le leszek pontozva, de nem érdekel.
Nekem az a véleményem, hogy aki így gondolkodik, annak nem kéne gyereket vállalnia. Nincs olyan vizsgálat, amivel 100%-osan ki lehet szűrni mindenféle betegséget! Tehát valamennyi minimális esély mindig van arra, hogy beteg legyen a baba, és ha neadjisten így alakul, az anyának akkor is anyának kell maradnia, ha már egyszer betegen született, nem dobhatod el, csak mert egészséges gyereket akarsz. A gyerekvállalás sajnos ilyen szempontból zsákbamacska. Persze az ember mindent megtesz, hogy egészséges gyereke szülessen, de azt tudni kell, hogy benne van a pakliban, hogy valami baj lesz, és aki ezt nem tudja elfogadni, annak nem szabadna gyereket vállalnia.
Nagyon jó ,hogy itt egy csomó mindenki dobálózik azzal ,hogy ennek ezért-annak azért nem is kellene gyereket vállalnia stb.
Igen is szeretném ,hogyha kiderül időbe ,hogy beteg akkor el tudjam vetetni.
Vannak olyan betegségek amivel a gyerek még boldogan tud élni,de van olyan ,hogy szenvedés neki. És mi lesz ha magatehetetlen és velem történik valami.
Sajnálom ,hogy ennyire rossz szülő leszek szerintetek és nem való nekem gyerek azért mert félek. Többet nem is fűznék hozzá. Ez volt az utolsó kérdésem itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!