Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Félek, hogy elhal a magzatom,...

Félek, hogy elhal a magzatom, vagy lesz vlmi fogyatékossága?!

Figyelt kérdés
Ez a két nagy félelmem van. A magzatelhalás azért keltett bennem félelmet, mert mostanában minden tünetem eltünt, a szélsőséges hangulatváltozásaim, a görcsök, a hőhullámok, az álmosság. Minden tünetem megszünt. Még csak most kezdtem a 7. hetet. Jövő hétre hívott vissza a doki. A másik nagy félelmem a fogyatékosság, ezt ki lehet valahogy mutatni majd, magzat vízből? És ha úgy döntök nem tudok felnevelni egy ilyen gyereket, el lehet vetetni? Van a közeli rokonságban értelmi sérült és én azt a figyelmet, nevelést nem tudnám megadni neki.
2010. dec. 29. 22:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Nyugi, reménykedjünk a legjobban. ÉN végig Elevit-et szedtem, az nagyon sokat segíthet s a rendszeres pihenés. Ha kétségeid vannak mindenképp menj el orvoshoz, a nyugodt álmod ér annyit. A magzat víz hát szerintem kockázatos de csinak egy tesztet vérből ami a legjobban előforduló betegségeket hivatott ellenőrizni.

Ha kiderül a piciról a rendellenesség akkor a 3 hó után is ellehet vetetni. vannak fokozatok amiknél nagyobb babánál is válalják a kockázatot. Bár minnél nagyobb a baba művivetélésnél annál kockázatosabb.

2010. dec. 29. 22:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Sajnos az elhalast nem lehet elkerulni, ha megtortenik, de nem fog megtortenni. A tunetek mulasarol csak annyit, hogy nekem minden tunetem "rossz idoben" volt. Mindig akkor jott valami tunet, amikor mar el kellett volna mulnia, pl en a 12. hettol hanytam minden reggel.

A 12 hetes vizsgalaton sok betegseget kiszurnek, es beteg baba eseten a 18. hetig megszakithato a terhesseg. (Nem vagyok biztos benne, de talan ilyenkor mar megszulesztik a babat.)

2010. dec. 30. 01:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Ne izgulj, nekem is elmúltak a tüneteim a 8-9. héten, aztán visszajöttek a 13.-on. :) Bepótolva a kimaradást. :)

Ha izgulsz, annál rosszabb.

Bizonyos problémák kimutathatók az uh-on, viszont az értelmi sérülés nem. Kromoszóma vizsgálat van, ezt a magzatvízből nézik. Ha gond van a babával, a 20-21. hétig meg lehet szakíttatni a terhességet. ez tuti, mert nálunk is felmerült, hogy baj lehet, de már meghaladtuk a 21. hetet, így nem dönthettünk. Amúgy sem valószínű, hogy megszakíttattam volna.

Én is parás vagyok, ha nem érzem, hogy mocorog, vagy picit szurkálódik, már rögtön a legrosszabbra gondolok.

Nyugodj meg, az a legfontosabb, hogy nem idegeskedsz, mert azzal bizony sokat árthatsz.

Szedj vitamint, és tereld el valahogy a gondolataidat!

Vigyázz magatokra, jó babavárást!

2010. dec. 30. 07:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom az ember mindig felnő az aktuális problémához. Amíg próbálkoztunk a babával, eleinte el sem tudtam képzelni, hogy esetleg lombikbébink legyen vagy örökbefogadjunk. Szerencsére nem volt egyikre sem szükség, de 1,5 évet próbálkoztunk, mire sikerült. A végére már egészen megbarátkoztam mindkét gondolattal. Szerintem kb így lehet egy beteg kisgyerekkel is. Az ember el sem tudja képzelni hogy milyen így élni. De amikor ott vagy benne a helyzetben, akkor felnősz a feladathoz.
2010. dec. 30. 11:15
 5/5 anonim ***** válasza:
A tünet eltünés miatt ne aggódj nekem is megszűnt az összes a 7. héttől.Most a 17 ben vagyok és minden rendben inkább örülj neki.Én úgy tudom, h a magzatvíz vizsgálatból majdnem 100 százalékra tudják megmondani.Meg persze ott vannak a genetikai uh azokon is majd a rendelleneségeket nézik.Bár ha nem vagy abban a kórban és nem találnak sehol problémát én nem biztos, h megcsináltatnám a magzatvíz vizsgálatot mert 1 százalék az esély hogy elmehet a baba.Ne izgulj minden rendben lesz:)
2011. jan. 7. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!