Félek, hogy elhal a magzatom, vagy lesz vlmi fogyatékossága?!
Nyugi, reménykedjünk a legjobban. ÉN végig Elevit-et szedtem, az nagyon sokat segíthet s a rendszeres pihenés. Ha kétségeid vannak mindenképp menj el orvoshoz, a nyugodt álmod ér annyit. A magzat víz hát szerintem kockázatos de csinak egy tesztet vérből ami a legjobban előforduló betegségeket hivatott ellenőrizni.
Ha kiderül a piciról a rendellenesség akkor a 3 hó után is ellehet vetetni. vannak fokozatok amiknél nagyobb babánál is válalják a kockázatot. Bár minnél nagyobb a baba művivetélésnél annál kockázatosabb.
Sajnos az elhalast nem lehet elkerulni, ha megtortenik, de nem fog megtortenni. A tunetek mulasarol csak annyit, hogy nekem minden tunetem "rossz idoben" volt. Mindig akkor jott valami tunet, amikor mar el kellett volna mulnia, pl en a 12. hettol hanytam minden reggel.
A 12 hetes vizsgalaton sok betegseget kiszurnek, es beteg baba eseten a 18. hetig megszakithato a terhesseg. (Nem vagyok biztos benne, de talan ilyenkor mar megszulesztik a babat.)
Ne izgulj, nekem is elmúltak a tüneteim a 8-9. héten, aztán visszajöttek a 13.-on. :) Bepótolva a kimaradást. :)
Ha izgulsz, annál rosszabb.
Bizonyos problémák kimutathatók az uh-on, viszont az értelmi sérülés nem. Kromoszóma vizsgálat van, ezt a magzatvízből nézik. Ha gond van a babával, a 20-21. hétig meg lehet szakíttatni a terhességet. ez tuti, mert nálunk is felmerült, hogy baj lehet, de már meghaladtuk a 21. hetet, így nem dönthettünk. Amúgy sem valószínű, hogy megszakíttattam volna.
Én is parás vagyok, ha nem érzem, hogy mocorog, vagy picit szurkálódik, már rögtön a legrosszabbra gondolok.
Nyugodj meg, az a legfontosabb, hogy nem idegeskedsz, mert azzal bizony sokat árthatsz.
Szedj vitamint, és tereld el valahogy a gondolataidat!
Vigyázz magatokra, jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!