Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12 hetes Uh-n minden esetben...

12 hetes Uh-n minden esetben észreveszik ha a babának van valami fogyatékossága, betegsége? Vagy csak utána?

Figyelt kérdés

Nagyon félek,nehogy Down-kóros vagy testi fogyatékos stb legyen a gyermekem. Nem szeretnék beteg gyereket világra hozni.

23L

2012. ápr. 1. 11:19
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
66%
Igen, de ennek ellenére vagyunk jónéhányan akik úgy gondolkodnak, hogy ha a terhesség ideje alatt, amíg meg lehet szakítani a terhességet, kiderül, hogy beteg lesz a baba (és itt most nem megyek bele, hogy milyen fokú károsodása lesz, mert azért ugye az sem mindegy), akkor inkább elvetetjük. Lehet, hogy nem kéne gyeremeket vállalnunk, ahogy írod, de azt is el kell fogadni, hogy vannak más nézőpontok is, egyik ember így gondolkodik, a másik úgy. Ha kiszűrhetők bizonyos rendellenességek, akkor éljünk vele, én így gondolom. Továbbá azt is gondolom, hogy az is a felelősségem, hogy van már egy gyermekem, aki mellé én nem szeretnék mondjuk egy súlyosan fogyatékos kistestvért. Azt is a felelősségemnek érzem, hogy ha én nem leszek már, akkor ki fog gondoskodni arról a gyermekemről, aki nem képes ellátni saját magát, nem képes az önálló életre. Én ezekre gondolok, amikor úgy vagyok, hogy ha a valamelyik vizsgálat során kiderülne, hogy beteg a magzatom (és megint nem mindegy, hogy milyen fokú), akkor ha van arra mód, hogy elvetessem, akkor ezt tenném. Mi ezt a férjemmel is így beszéltük meg.
2012. ápr. 1. 14:45
 12/34 anonim ***** válasza:
56%
Kedves kérdező, ne foglalkozz senkivel, ha fiatal vagy is, és a korod miatt nem vagy olyan kockázatnak kitéve, mint mondjuk egy 35 éven felül szülő nő, menj el minden vizsgálatra, csináltass kombinált tesztet (most állítólag ez a leghatékonyabb), olyan helyre menj uh vizsgálatra, ahol alaposan megvizsgálnak és kérdezhetsz, és gondolj arra, hogy egészséges kisbabád lesz.
2012. ápr. 1. 14:49
 13/34 anonim ***** válasza:
És sajnos nem biztos, hogy teljesebb életet tud élni mondjuk egy Down-kóros baba, a férjem öccse down-kóros volt, 3 évet élt, utolsó hónapjait a Heim Pál kórházban töltötte. Akkor még nem volt lehetőség ultrahangra és különböző szűrővizsgálatokra, nem tudták, hogy ilyen beteg babájuk fog születni. Anyósomat és apósomat is megviselte, és a férjemet is, akire kevesebb idő jutott a beteg testvér mellett.
2012. ápr. 1. 14:52
 14/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, azt az egy válaszadót kivéve!

Nem értem ,hogy lehetnek ilyen emberek. Olvasgatok itt nagyon sok dolgot és olyan könnyen dobálóznak,hogy nem való gyerek neki stb. meg mindennek lehordják egymást. Most én is megkaptam és nagyon felbosszantott,mert 23 évesen még most sem értem ,hogy lehetnek ilyen emberek.

2012. ápr. 1. 15:00
 15/34 anonim ***** válasza:
79%
Ne törődj a rosszindulatú emberekkel!Én 39 éves vagyok,a 3. babát várom,és egyből a korionbiopsziát vállaltam,mert az 100%-os.Erre biztos sokan azt mondják,milyen gonosz vagyok,mert az 1% vetélési kockázattal jár(ami egészséges babát is sújthat)de nem érdekel.Az előző babámnál rossz volt a vérvizsgálat eredménye,és bevállaltam az amniocentézist.Mert olyan "gonosz,nem anyának való" ember vagyok,hogy betegen nem vállaltam volna.Sajnos így sem 1000%,hogy minden rendben,de reméljük a legjobbakat.
2012. ápr. 1. 15:11
 16/34 anonim ***** válasza:
6%
Kérdező, a válaszaid minőségéből ítélve egy éretlen, egyszerű gondolkodású lány vagy. Még nem értél meg az anyaságra. Talán sosem fogsz. Vannak sokan hozzád hasonlók.
2012. ápr. 1. 17:28
 17/34 anonim ***** válasza:
77%

Ezt nem értem! Miért kell a kérdezőt leszólni??? És mi az, hogy nem érett meg az anyaságra? Annyira felháborító az ilyen hozzászólás? Feltett egy kérdést, ami ha nem tetszik ne válaszolj rá!

Én sem tartanám meg, ha kiderülne, hogy nagy baja van. Nem azért mert nem vagyok felelősségteljes, hanem mert a baba inná meg a levét. Az én testvérem is mozgássérült, és látom mit meg szenved ő is és a család is emiatt. Aki nincs benne az is el tudja képzelni, mivel jár egy nem egészséges baba!

2. voltam.

2012. ápr. 1. 17:56
 18/34 anonim ***** válasza:
0%

9-es vagyok. Szépen kiforgattad, amit írtam.

Megpróbálom érthetőbben. Egyetértek azzal, hogy kiszűrjék a betegségeket, amiket lehet. Mindenki egészséges gyereket akar, ez egyértelmű. De az is tény sajnos, hogy benne van a pakliban, hogy nem lesz egészséges, mert van olyan betegség amit nem lehet kiszűrni. Ha ezt nem fogadod el, ne akarj gyereket, mert ez egy olyan tény, amin nem lehet változtatni. Ha megsértődsz rajta, ha dühöngsz, akkor sem! Ez van.

2012. ápr. 1. 18:27
 19/34 anonim ***** válasza:
0%

"egyből a korionbiopsziát vállaltam,mert az 100%-os"

Ez nem igaz, nem kéne ezzel hitegetni senkit. Nem szűrnek minden genetikai jellegű betegségre, csak a leggyakoribbakra, vagy ha konkrétan keresnek valamit, pl a családban előfordult valami kromoszómarendellenesség, akkor azt nézik, de minden betegségre lehetetlen szűrni.

2012. ápr. 1. 18:29
 20/34 anonim ***** válasza:
70%
A 15. vagyok."Kedves" utolsó.Azt mindenki tudja,hogy mindenre NEM lehet szűrni a babákat,ám a CVS és az amnio akkor is 100%-os(természetesen azon betegségek kizárásában,amire szűrik/szűrték a babát).Helytálló amit írtam.És fel sem tételeztem,hogy valaki azt gondolja,hogy a világon mindenre szűrni lehet.Én kérek elnézést...
2012. ápr. 1. 18:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!