Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes terhes vagyok, a...

8 hetes terhes vagyok, a munkahelyemről kirúgtak 9 honapot dolgoztam ott! Új munkába nem kezdhetek mert körülményes a terhességem! Mit tehetek mert nem csak a férjem keresete van?

Figyelt kérdés
2012. márc. 17. 00:29
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Semmi nem történt! Üzletvezető váltás volt és egyik napról a másikra elküldőt! Nagyon sajnálja de szerinte nem kell ennyi ember és ö ugy döntőt hogy én meg még egy kislány menyünk! Nem tudja elképzelni hogy tudná hasznomat veni pocakal! Mert napi 14 órában dolgoztattak! És ki venne föl egy terhes nőt? Vagy egyszerüen ne mondjam csak miután letelt a próba honapom utána jelentsem be? De a próbaidő alat még betegálományba se mehetek ha van valami mert akkor is kitesznek! Kicsit most elkeseredtem!
2012. márc. 17. 12:37
 22/38 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben teljesen érthetetlennek tartom, hogy nem fordulsz munkaügyi bírósághoz. Vagy neked levegőből adják a kenyeret? Meg a gyereknek nem kell pénz ruhára, pelenkára?

MIndent egybevetve rengeteg pénztől esel el, még akkor is, ha táppénzen lennél végig - nem fog hiányozni?

Teljesen jogszerűtlen volt az elbocsátásod, és te nem állsz ki az igazadért. Még a gyerek érdekében se?

Hát ne haragudj meg, de nem értelek.

2012. márc. 17. 12:52
 23/38 A kérdező kommentje:
Hát ezel az a gond hogy ez tők jó hogy mindenki leírja hogy ha akkartam volna tenni valamit akkor tetem volna meg az ügyvéd mindent megold! Talán leirom hogy nem egy kifözdében dolgoztam vagy egy útszéli árusnál itt magasan és komolyab szintekröl beszélünk! Kinyitottam a szám mert nagyábol tudtam hogy nem tehetik meg elvileg de ezek azt csinálnak amit akarnak! Amikor begérdeztem az üzletvezetöt hogy ez mi meg ezt miért igy akkor az volt a válasz mert! Majd a nagyfönök hivatott beszélni, hogy ne balhézak sajnálatos hogy engem küldtek el de ez van! Írjam alá a papirokat segit munkát keresni, hát mondanomse kel hogy azota is segit! A másik mondata meg az volt hogy ugye nem szeretnék egy nagyon rosz referencia levelet vagy esetleg ojan dolgot ami nem biztos hogy jó lesz a további jó álláslehetöséghez! Tehát befogod ijenkor a kis szád és próbálsz okosan kimászni a szarbol! Mert a köcsög munkatársaid elenned köpnek mert nem ötforimtos fizut vitek haza soha! És munkaügyire azért nem haladtam még el mert 9 honap munkaviszonyom van és kiirtam az elején hogy körülményes a terheség ezért csak fekszem és csak a mozsdo az életterem!
2012. márc. 17. 12:58
 24/38 A kérdező kommentje:
De köszönöm a válaszokat!
2012. márc. 17. 13:18
 25/38 anonim ***** válasza:
azonnal menj ügyvédhez, és forduljatok munkaügyi bírósághoz! A munkaügyi bíróság vissza fogja állítani a munkaviszonyodat!
2012. márc. 17. 13:18
 26/38 anonim ***** válasza:

15,19 -es vagyok!

Figyi én kaptam mindent ezért. Feljelentettek a rendőrségen,mert mikor lehúztak a szabadság utáni pénzzel akkor olyat mondtam hirtelen felindulásból,hogy megveretettem őket. A rendőrségen vallomás, ujjlenyomat, fénykép minden. Ott is igazat adtak nekem.

Majd jött a következő,hogy hiába megyek ügyvédekhez , munkaügyi bíróságra,mert olyan kapcsolatuk van ,hogy csak megbánom. Fideszes képviselőé volt a munkahelyem. Mégse adtam fel.

Menj el ügyvédhez. Megmondja mire számíthatsz és kezdőpénznek csak 10-20 ezer ft-ot kér el. Hidd el megéri. Több százezer forintról beszélünk! Erről mondasz le. Mégha annyira nem kellene a pénz akkor is jó lenne, később a főiskolai tanulmányokhoz.

Másik munkahelyre már ne menj ,mert úgyis kiszúrják. Viszont ha perelsz , akkor azt az időt is ki kell nekik fizetni amit a gyedig kaptál volna fizetést. Minden havi fizetésed!! Gondold meg mennyi pénz.

Ha ezek után így bánnak veled akkor te miért nem nézed csak a saját érdekeidet? Ők is azt teszik.

Ha nem fogadod meg akkor sajnálom. És akkor csak a gyest és a családit fogod kapni.

2012. márc. 17. 13:20
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

A tájékozatlanságodnál csak a stílusod rosszabb.

Nem kell kiskönyv ahhoz, hogy védve légy. Amikor elveszítetted a munkád, még minden kismamát a FOGANTATÁS vélelmezett időpontjától kezdve védett a törvény, azóta is csak a köztisztviselők helyzete változott.

Viszont mivel leírtad, hogy te írtad alá, felteszem nem elküldtek, hanem közös megegyezést írattak veled alá - így tényleg b.hatod.

Itt mindenki segíteni akart, ezért nem értem a támadásodat. Miért minket támadsz, nem mi húztuk ki a lábad alól a talajt, és raktunk ki teljesen törvénytelenül. Miért nem azok ellen vagy ilyen nagymenő, akik ezt tették veled?

Teljesen mindegy, hogy útszéli lebujban dolgoztál, vagy sem, ha hivatalos volt a munkahelyed, akkor ugyanúgy véd a törvény, bárhol is dolgozol.

És ne haragudj, de még most sem értelek. Ha velem csesztek volna így ki, akkor én biztosan intézkednék. Nem kell ahhoz felkelni, létezik telefon is - én is így intéztem.

Telefon munkajogásznak, és ennyi.

De felfogtam - neked nem ér ennyit. Jó neked. Én kicsit nehezményezném, ha több százezret húznának ki a zsebemből, ráadásul úgy, hogy törvényesen meg se tehetnék. Szerencsés vagy, hogy neked ezzel nem kell foglalkoznod.

2012. márc. 17. 13:23
 28/38 anonim ***** válasza:

Tehát befogod ijenkor a kis szád és próbálsz okosan kimászni a szarbol!

Utolsó előtti vagyok! Hát most olvastam ezt a részt!

Ne haragudj , de ha így gondolkozol még akkor is amikor kirúgnak akkor ne csodálkozz ,hogy itt-ott átvernek ,kihasználnak.

Amúgy velem 5 hónapos munkaviszony után csinálták, ott nem azt nézik.De mindegy. Ha magadnak nem akarsz jót... akkor felesleges tovább vinni a témát.

2012. márc. 17. 13:30
 29/38 A kérdező kommentje:
Köszi 13:20! Legaláb te gondolod hogy miért irtam ezt igy! Próbálkozom!
2012. márc. 17. 14:13
 30/38 A kérdező kommentje:
Az utolsónak meg csak őrülök hogy te enyire tájékozott vagy! Senki nem támadot föleg nem téged csak leirtam hogy nagyábol igy müködőt! Örülök hogy téged nem lehet átbaszni! Engem se nagyon csak kerültem a fölösleges roszat! Ha sikerül megszülni akkor jó lenne még munkát találni! De köszi hogy degradálsz és próbálsz okosnak tüni!
2012. márc. 17. 14:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!