8 hetes terhes vagyok, a munkahelyemről kirúgtak 9 honapot dolgoztam ott! Új munkába nem kezdhetek mert körülményes a terhességem! Mit tehetek mert nem csak a férjem keresete van?
Ebben az esetben teljesen érthetetlennek tartom, hogy nem fordulsz munkaügyi bírósághoz. Vagy neked levegőből adják a kenyeret? Meg a gyereknek nem kell pénz ruhára, pelenkára?
MIndent egybevetve rengeteg pénztől esel el, még akkor is, ha táppénzen lennél végig - nem fog hiányozni?
Teljesen jogszerűtlen volt az elbocsátásod, és te nem állsz ki az igazadért. Még a gyerek érdekében se?
Hát ne haragudj meg, de nem értelek.
15,19 -es vagyok!
Figyi én kaptam mindent ezért. Feljelentettek a rendőrségen,mert mikor lehúztak a szabadság utáni pénzzel akkor olyat mondtam hirtelen felindulásból,hogy megveretettem őket. A rendőrségen vallomás, ujjlenyomat, fénykép minden. Ott is igazat adtak nekem.
Majd jött a következő,hogy hiába megyek ügyvédekhez , munkaügyi bíróságra,mert olyan kapcsolatuk van ,hogy csak megbánom. Fideszes képviselőé volt a munkahelyem. Mégse adtam fel.
Menj el ügyvédhez. Megmondja mire számíthatsz és kezdőpénznek csak 10-20 ezer ft-ot kér el. Hidd el megéri. Több százezer forintról beszélünk! Erről mondasz le. Mégha annyira nem kellene a pénz akkor is jó lenne, később a főiskolai tanulmányokhoz.
Másik munkahelyre már ne menj ,mert úgyis kiszúrják. Viszont ha perelsz , akkor azt az időt is ki kell nekik fizetni amit a gyedig kaptál volna fizetést. Minden havi fizetésed!! Gondold meg mennyi pénz.
Ha ezek után így bánnak veled akkor te miért nem nézed csak a saját érdekeidet? Ők is azt teszik.
Ha nem fogadod meg akkor sajnálom. És akkor csak a gyest és a családit fogod kapni.
A tájékozatlanságodnál csak a stílusod rosszabb.
Nem kell kiskönyv ahhoz, hogy védve légy. Amikor elveszítetted a munkád, még minden kismamát a FOGANTATÁS vélelmezett időpontjától kezdve védett a törvény, azóta is csak a köztisztviselők helyzete változott.
Viszont mivel leírtad, hogy te írtad alá, felteszem nem elküldtek, hanem közös megegyezést írattak veled alá - így tényleg b.hatod.
Itt mindenki segíteni akart, ezért nem értem a támadásodat. Miért minket támadsz, nem mi húztuk ki a lábad alól a talajt, és raktunk ki teljesen törvénytelenül. Miért nem azok ellen vagy ilyen nagymenő, akik ezt tették veled?
Teljesen mindegy, hogy útszéli lebujban dolgoztál, vagy sem, ha hivatalos volt a munkahelyed, akkor ugyanúgy véd a törvény, bárhol is dolgozol.
És ne haragudj, de még most sem értelek. Ha velem csesztek volna így ki, akkor én biztosan intézkednék. Nem kell ahhoz felkelni, létezik telefon is - én is így intéztem.
Telefon munkajogásznak, és ennyi.
De felfogtam - neked nem ér ennyit. Jó neked. Én kicsit nehezményezném, ha több százezret húznának ki a zsebemből, ráadásul úgy, hogy törvényesen meg se tehetnék. Szerencsés vagy, hogy neked ezzel nem kell foglalkoznod.
Tehát befogod ijenkor a kis szád és próbálsz okosan kimászni a szarbol!
Utolsó előtti vagyok! Hát most olvastam ezt a részt!
Ne haragudj , de ha így gondolkozol még akkor is amikor kirúgnak akkor ne csodálkozz ,hogy itt-ott átvernek ,kihasználnak.
Amúgy velem 5 hónapos munkaviszony után csinálták, ott nem azt nézik.De mindegy. Ha magadnak nem akarsz jót... akkor felesleges tovább vinni a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!