Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes terhes vagyok, a...

8 hetes terhes vagyok, a munkahelyemről kirúgtak 9 honapot dolgoztam ott! Új munkába nem kezdhetek mert körülményes a terhességem! Mit tehetek mert nem csak a férjem keresete van?

Figyelt kérdés
2012. márc. 17. 00:29
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
84%
Utolsónak: ez nem igaz. Csak a kismamák nem ismerik a jogaikat.
2012. márc. 17. 07:12
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Passzív táppénz és munkanélküli. Egy darabig ki lehet húzni a dolgot, de ha úgysem tesz semmit a kismama, akkor hiába kap tanácsokat.
2012. márc. 17. 07:49
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Utólsóval egyetértek!!

Ha olyan fontos, hogy meglegyen a munkám a gyed miatt, akkor a kirúgás másnapján megyek érdeklődni, mik a lehetőségeim, nem egy hónappal később itt kérdezgetek... Az a baj, hogy hacsak nem lehet elintézni visszamenőleg a munkanélkülit, akkor megszakad a folyamatos biztosítottság... Szóval legalább a munkaügyi kp-ba elmennék hipergyorsan érdeklődni... A munkanélküli járadék, az álláskeresési támogatás mind beleszámít a kötelező időbe. De mondjuk jó lenne tudni a kirúgás okát is, mert kismamát valóban nem lehet kirúgni csak úgy, tehát simán lehet valamit tenni.

2012. márc. 17. 08:01
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

A két utolsó tök jó, hogy egyetért, csak teljesen kivitelezhetetlen amit ajánlanak...

1. passzív táppénz már NINCS, így ez nem járható út.

2. a kérdező csak akkor mehet munkanélkülire (hogy kapjon is támogatást) ha van az elmúlt 3 évben 360 nap munkaviszonya.

És akkor sem éri meg egyből elmenni álláskeresésire, előtte inkább számolni kellene, mert ha jogosult lehet tgyásra és gyedre, csak a biztosítottság hiányzik, akkor a lehető legrosszabb, amit tehet, hogy elrohan álláskeresésit igényelni - hiszen az csak 90 nap.

2012. márc. 17. 08:28
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Hát te tudod, de ahogy látom nem érdekelnek a jogaid és ,hogy mennyi pénzed lesz.

Igen is be lehet őket perelni. És mi az ,hogy nem túl szerencsés? Olyan nincs! Vannak jogaid! A barátnőm is így járt, de volt annyi puca benne ,hogy ügyvédet szerzett és irány a munkaügyi bíróság. Nemrég kezdődött , várni kell rá, de megéri. Volt kismama aki több száz ezer ft-t kárpótlást nyert a cég ellen.

Engem anno táppénz alatt rúgtak ki. Mondták,hogy a bugyim is rámegy a perre , ne csináljam. Hála a jó égnek nem hallgattam rájuk és kaptam jócskán kárpótlást.Bár majd egy év múlva lett belőle pénz. De nekünk is vannak jogaink és a munkáltatónak emberszámba kell vennie minket is.

Rajtad áll mit lépsz. De annyit megérne ,hogy felkeresel egy ügyvédet és megkérdezed,hogy mennyi az esélye ,hogy pénzt nyerj tőlük.

2012. márc. 17. 08:31
 16/38 anonim ***** válasza:

[link]

elméletileg van védettség, gyakorlatilag rendkívülivel bármikor felmondhat

"AZ ALÁBBI ESETEKBEN NINCS VÉDETTSÉGE A KISMAMÁKNAK

- Rendkívüli felmondás

Rendkívüli felmondással bármikor megszüntetheti a munkaviszonyt a munkáltató, még akkor is, ha a munkavállaló egyébként a rendes felmondással szemben védettséget élvezne. Ehhez azonban olyan indokok szükségesek, mint a súlyos gondatlanság, vagy összeférhetetlenség.

A jogszabály ide vonatkozó része: 96. § (1) A munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél

a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy

b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet."

2012. márc. 17. 09:06
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

A gyakorlatilag bármikor azért nem egészen állja meg a helyét.

A rendkívüli felmondás esetén a munkáltató kell bizonyítsa a SÚLYOS érdeksérelmet, és ha ezt nem tudja megtenni, akkor a felmondást a bíróság semmissé teszi.

2012. márc. 17. 09:15
 18/38 anonim ***** válasza:
91%
Ott vannak az indokok a) és b) pontban, ha annyira szemét munkáltató ráfogja, hogy szándékosan megszegted a munkával kapcsolatos kötelezettségedet és kész. És te onnantól kezdve már az ellenkezőjét bizonyítani nem tudod. SAJNOS!!!
2012. márc. 17. 09:20
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

15 vagyok.

Engem úgy rúgtak ki táppénz alatt, hogy betegen kellett dolgoznom. Viszont amit kaptam előtte való nap gyógyszert a dokitól attól rosszul lettem reggel. Szóltam, hogy nem bírok dolgozni hívják be a váltótársam. És a dokit is felhívtam, ő meg azt mondta ,ki kell pihennem,mert gyógyszer mellékhatás. Ájulás szélén, iszonyat magas pulzusszámmal és hányingerrel dolgoztam 2 órát. Mikor jött a fönökasszony aki megrágalmazott ,hogy csak tettetem. Rá egy óra múlva az ügyvezetőnek átadtam a kasszát és megmondtam hazamegyek.Mindig ő volt bent ha valaki nem dolgozott ,így értett is hozzá. Bementem a dokihoz és kiírattam magam táppénzre attól a naptól. 2 nap múlva kaptam a rendkivüli felmondást. A fizetésem 2 hétig visszatartották és a szabadság utáni pénzzel lehúztak.

Itt kicsit ugrok. A bíróságon igazat adtak nekem. Felelőtlenül nem hagytam ott a kasszát és a boltot. Illetve mivel szóltam ,hogy rosszul vagyok és ők nem tettek semmit így még a testi épségemet is veszélyeztették.

Az egyik felmondáson két tanú volt a fönök és az ügyvezető. A másikon már 4. Állítólag ők látták ,hogy csak úgy otthagyok mindent és nem is szóltam. Csak ráfáztak ,mert azoknak a tanuknak a másik boltból esélyük se volt látni,hogy én mit csinálok és mikor megyek el. Kiderült,csak könyörögtek ,hogy írják alá. De a tanuskodást nem vállalták e miatt.

Szóval vannak kivételes esetek rendkivüli felmondásnál is.

Nem szabad feladni. Kell egy jó ügyvéd , kell hogy ne hazudj. Mivel szembesítésnél úgyis észreveszik. Az ügyvezetőmön is látták ,hogy hazudik és olyan csavart vittek a beszélgetésbe,hogy bevallotta úgy volt ahogy én mondtam. A per előtt nem akartak peren kivül megegyezni bizonyos összegbe, de a második tárgyalás előtt meg már hívtak ,hogy ennyi összeget adnának... és elfogadtam. Majd egy évembe volt,mire pénzt kaptam. De megérte, mint anyagilag mint lelkileg, hogy nekem volt igazam.

2012. márc. 17. 09:39
 20/38 anonim ***** válasza:
A munkáltatónak nem szexi az egykulcsos adózás.
2012. márc. 17. 11:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!