Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A kókuszmatracról lehetne egy...

A kókuszmatracról lehetne egy kérdésem? (lent)

Figyelt kérdés

Mindenhol azt olvastam, hogy a kókuszmatrac a legjobb választás a babának, így mi is azt szerettünk volna venni.

Ma az eladó hölgy érdekes dolgot mondott. Állitólag egyre kevésbé szeretik már ezt a fajta matracot az Anyukák, mert kemény és kényelmetlen a babának. Így pl a boltban, ahol voltunk, már nem árulnak ilyet, csak szivacsos matracot. Eléggé meglepődtem. Most akkor szivacs vagy kókusz ? Mi a tapasztalat?

2012. márc. 10. 18:00
 1/10 anonim ***** válasza:
52%

A kókuszmatracról nem egyszer olvastam, hogy bepenészedett, na köszönöm, ezért adjak ki tizenezer ftot? na nem...

A szivacs meg mosható, ha kell. A babának ez is abszolut tökéletes.

2012. márc. 10. 18:06
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Az első gyermekünknél a bölcsőben és a kiságyban is kókusz matrac volt, ő nagyon szerette. Nagyon jókat aludt benne.

2012. márc. 10. 18:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy ortopéd orvosnak tanult rokonunk mondta, hogy iskolás koráig ilyen kemény matrac kell a gyereknek, és megkopogtatta a parkettát. Nekik nem kényelmetlen, bár már én is gondolkodtam, hogy a fiam új ágyába milyen matracot vegyünk.

Szerintem a gerincüknek tényleg a kemény kell.

Nekünk nincs baj a kókuszmatraccal, már több mint két éve azon alszik a fiam, és nemsokára a tesó örökli.

Azt hallottam, hogy az atkák ellen, telente kétszer 24 órát ki kell rakni a -10 fokba. Én egyszer kiraktam az erkélyre egy napra, hogy mennyit ért nem tudom. De forgatni is szoktam.

Szivacs matracot tuti nem veszek, nekünk is kókusz van, de két oldalán azért van valami szivacsszerű (nem tudom a nevét) ezért puhább. De én is sokáig kemény ágyon aludtam, fura is volt ez puhább matracunk.....

2012. márc. 10. 18:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekünk első Baba lesz, és mi is kókuszmatracot vettünk. Azt olvastuk, hogy az a legjobb, mert szellőzik, és keményebb is. Egyébként tényleg van a kókusz körül egy vékony, fehér, puhább szivacsszerűség, és így szerintem nem olyan kemény, csak van tartása.

39h kismama

2012. márc. 10. 19:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 2 éves kókuszmatracon alszik már a születése óta,tökéletes egyáltalán nem annyira kemény.Ez legalább nem süpped be alatta,de a sima matrac besüpped.(fulladás veszély?)És hogy bepenészedik?Ez hülyeség.
2012. márc. 10. 19:37
 6/10 anonim ***** válasza:

Én évek óta kókuszmatracon alszom és azóta nem fáj a derekam,nyakam, hátam és nagyon jól alszom. Úgy van ahogy az előttem írók írták,hogy a matrac körül van szivacs (vékonyabb/vastagabb,attól függ milyen a matrac) ergo a matrac keménysége is változó van az egészen keménytől a félkeményen át a viszonylag puháig minden.

Amikor babát vártam egyértelmű volt, hogy neki is ilyet veszek, nagyon jól alszik rajta, érződik,hogy nagyon kényelmes. 6ezerért vettük akcióban, úgyhogy nem volt drága sem, én szivacsot biztos nem vennék.

2012. márc. 10. 19:39
 7/10 A kérdező kommentje:
Koszonom, hogy irtatok! Lehet hogy kiprobalom mindket verziot, mert tenyleg csak a gyakorlatban tapasztalom meg mi lesz a jo a babamnak. 29h km
2012. márc. 10. 22:00
 8/10 anonim válasza:
60%
A sima kókuszrost matrac bepenészedik.Csak az eredeti latexált kókuszmatrac szellőzik jól és nem penészedik.Sajnos már csak kevés helyen árulják az eredetit.
2012. márc. 11. 08:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért jó a kókuszmatrac, mert kemény, és a babáknak kemény felület kell ahhoz, hogy szépen, deformitások nélkül fejlődjenek ki a gerincgörbületeik. Amikor megszületnek, a gerincoszlopuk egyenes, a mozgás fejlődéssel jelennek meg benne az ívek. Többek közt ezért ítélendők el azok az anyukák, akik éjjel-nappal a babahordozóba erőltetik a gyermeküket. Hiába "nincs baja a gyereknek", de a hosszútávú hatásait nem ismerjük az ízületekre nézve.

Ha a szivacs matrac nem annyira vastag, akkor semmi gond nincs vele. Az tény, hogy a kókusz alá jobban be lehet szorítani a lepedőt is.

Ha aggódsz érte, hogy túl kemény lenne, egy baba pléddel vond be nyugodtan. De a gyerkőcnek ez a legjobb :)

2012. márc. 11. 12:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Első válaszoló!

A kókuszmatrac is mosható..sőt pár óra alatt kiszárad nem 2nap alatt mint a szivacs.

2012. márc. 11. 15:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!