Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesvitamin, szükséges?

Terhesvitamin, szükséges?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem vagyok terhességi vitamin ellenes, de vannak némi fenntartásaim. Elöször is, régen sem voltak ilyen vitaminok mégis megszülettek a gyerekek, másrészről az Én anyám sem szedett sem nálam, sem az öcsémnél mégsem lett semmi bajunk, sőt :)

Szerencsére imádom a zöldségeket, gyümölcsöket, minden káros dologtól mentes életet élek. És fiatal vagyok.

Az orvosom még nem ajánlotta/hozta szóba ( 9hetes vagyok).

Véleményekre lennék kíváncsi, mindenféle utálkozás nélkül.

Köszönöm!

2012. márc. 8. 09:42
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
86%
Amikor elkezdtük a babaprojektet, akkor kezdtem szedni az Elevitet, aztán a 12. héttől a Femibiont, Flavon kids lekvárt, vasat + folsavat+calciumot. Szerintem kell a kiegészítés, főleg a téli időszakban, ilyenkor nincsenek friss gyümölcsök, a tárolás alatt pedig mindennek csökken a beltartalma. A folsavat már rég kellene szedned. Az elmúlt évtizedekben csökkent a jódfogyasztás, ez pedig befolyásolja a baba idegrendszerének fejlődését, ahogy a halolaj is. A szervezet tartalékai végesek, a baba ugyan "elveszi" amire szüksége van, de pont a szoptatásra ürülnek ki a tartalékok, és az anyatej minősége/beltartalma nagyban függ a bevitt tápanyagoktól. A nagy babák nem a vitaminoktól szültnek, hanem attól, hogy 40-50 éve nem állt rendelkezésre ennyi/ennyiféle élelmiszer, szerintem a sem véletlen, hogy pont az a korosztály a leginkább terhelt különböző betegségektől.
2012. márc. 8. 11:31
 22/32 anonim ***** válasza:
Én sokat olvastam előtte erről, és magamtól kezdtem el szedni. De amikor először mentem terhesgondozásra kb. a második kérdése az volt a dokinak hogy szedek-e terhesvitamint.
2012. márc. 8. 14:42
 23/32 anonim ***** válasza:

Nem szedtem csak folsavat!

Nekem a dokim sem ajánlotta, ha megfelelően táplálkozom.

Minden eredményem jó volt.

Sőt még a 32. héten is a felső határértéken volt a vasam.

2012. márc. 8. 17:52
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Már ne is haragudjatok, de olyan hülye kifogás ez, hogy nagyanyáink meg anyáink se szedték a vitamint mégis egészségesen megszülettünk. Persze, senki nem mondja, hogy a vitaminok nélkül tuti beteg babád lesz! De ezzel az erővel akkor UH-ra se járjunk, meg még egy csomó vizsgálatot se csináltassunk meg, mert a nagyanyáink idejében az sem volt.

Azt ne felejtsük el azért, hogy régebben mennyivel gyakoribb volt a vetélés/halva születés és a fejlődési rendellenességek, nyilván nem véletlenül.

Mindenki maga dönti el, hogy szed-e vitamint, vagy sem, de ha a nem szedés mellett dönt valaki, ne azért tegye mert a nagyanyáink se szedték, mert ez nem érv.

2012. márc. 9. 00:49
 25/32 Babi0906 ***** válasza:

Azért egyesek nagyon odavannak maguktól. Ha a saját általam írt választ valaki lepontozza egészségére, de,hogy orvos által írt, bemásolt linket lepontozza?????

Úgy néz ki itt olyan okos emberek vannak, hogy ők mindent nagyon jól tudnak, remélem nem lesz szükségük soha orvosi tanácsra!! Meg gondolom akkor kórházba se mennek, ha bajuk van! Minek, ha okosabbak??

2012. márc. 9. 07:39
 26/32 anonim ***** válasza:

Nekem még nem aktuális, de ebben kérdésben én is nagyon bizonytalan vagyok.

Legszívesebben azt mondanám,hogy majd vitamindúsan táplálkozom, és kész...

Lehet a babának nem lesz baja, mert ő elveszi amire szüksége van(persze ha nem krónikusan rossz vérképről van szó) , viszont a szülés után sosem állok talpra mert nekem nem marad semmi, akkor hogy gondoskodok majd a babámról?

szerintem az arany középutat fogom választani. Nem minden nap, hanem amikor nem eszem elég zöldséget...stb, akkor szedem, amikor meg igen, akkor nem

2012. márc. 9. 19:19
 27/32 anonim ***** válasza:
Sokan írjátok, hogy régen sem volt ilyen készítmény, hogy nagyanyáink sem szedtek semmit, mégis itt vagyunk!! Igen, csak azt elfelejtitek, hogy a mai primőr áruban bizonyítottan kevesebb a vitamin, mint nagyanyáink idejében. És azt is elfelejtitek, hogy nem volt ilyen stresszes az életük,mint nekünk a mai rohanó világban, valamint a levegő és a vizeink is tisztábbak voltak!! Nem véletlenül nő a rákos és szívbetegek száma évről évre.
2012. márc. 10. 19:27
 28/32 Babi0906 ***** válasza:
Érdemes lett volna ma nézni a 9 hónapot Fem3-on ott mindent elmondtak erről Czeizelék.
2012. márc. 10. 20:35
 29/32 Babi0906 ***** válasza:
2012. márc. 10. 20:39
 30/32 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nézem Én is a 9hónap c. műsört, sőt interneten is utána néztem. És ma vettem is egy doboz Gravitalt. Meggyőztetek. Illetve igazatok volt. Ha ezeknek a vitaminoknak és elemeknek CSAK a felét is hasznosítja a szervezetem akkor már jó. Bajnak nem baj, beteg nem leszek tőle. Szóval köszönöm a tanácsokat! :)

2012. márc. 10. 20:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!