Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan, akinél a...

Van itt olyan, akinél a terhesvitamin ellenére lett valami baja a babának?

Figyelt kérdés

Nem a terhesvitamin-TÓL hangsúlyozom, hanem annak ellenére, hogy szedte...

Előre is köszönöm a válaszokat!

27 hkm

2012. febr. 28. 18:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%
A terhesvitamin nem csodaszer, csak a normális fejlődéshez szükséges ásványi anyagokat tartalmazza - így kisebb az esélye, hogy valamilyen hiány miatt alakul ki fejlődési rendellenesség. De nem zárja ki a problémát, csak az előfordulásának az esélyét csökkenti.
2012. febr. 28. 19:24
 2/13 anonim ***** válasza:
58%

Sem a terhesvitamintól, sem annak nem szedésétől nem lesz feltétlen baja a babának.

Ha rendellenesség történik, akkor ott általában genetikai probléma áll fent, a vitaminnak ehhez nincs köze.

Én még nem hallottam olyat, hogy a gyermek betegségét konkrétan a terhesvitaminra lehetett volna visszavezetni.

2012. febr. 28. 19:38
 3/13 A kérdező kommentje:
Direkt kihagsúlyoztam, hogy nem a vitamintól, hanem annak ellenére...:)) Köszi a válaszokat :)
2012. febr. 28. 19:51
 4/13 anonim ***** válasza:
31%

Hát ez aranyos kérdés!:)

Bárcsak ilyen egyszerű lenne!

Egyébként én speciel nem szedtem semmit, csak folsavat. Már az ágyában szuszog a két és fél hónaposom!

2012. febr. 28. 19:55
 5/13 A kérdező kommentje:
Épp ez miatt parázom... Én Elevitet szedek, de mondta még a terhességem elején a bnőm, hogy szedjek folsavat. De nem szedtem és emiatt félek a nyúlszáj kialakulásától... :S
2012. febr. 28. 19:58
 6/13 anonim ***** válasza:

Miért kérdezed? Azért mert félsz? De ne félj, ne parázz ennyire!

Sem attól nem lesz baja, ha valaki szedi, és attól sem ha nem szedi. A baba betegségei annyi mindentől függhetnek.

Ne aggódj nagyon, ha nem szedtél folsavat, nekem is későn jutott el az info, és van egy makk egészséges kislányom.

2012. febr. 28. 20:04
 7/13 A kérdező kommentje:

Igen félek... :S

4D uh-n voltunk már, és ott a doki azt mondta nagyon szép csókos szája van, viszont ahogy néztem a felvételt, néhol olyan fura a szája, hogy megijedtem :S

De azért akkor csak nem mondott volna ilyet a doki, vagy nem tudom... Igen, túlpörgöm szerintem is, csak hát jobb félni... :)

2012. febr. 28. 20:08
 8/13 anonim ***** válasza:

Az elevit is tartalmaz folsavat!

Ne aggódj!

[link]

2012. febr. 28. 20:15
 9/13 A kérdező kommentje:
Igen olvastam én is, köszi Nektek... Remélem nem lesz semmi gond :)
2012. febr. 28. 20:18
 10/13 anonim ***** válasza:

a folsav hiánya hozzájárul a velőcső záródási rendellenesség (pl nyitott gerinc) kialakulásához, de azt is tudni kell, hogy a velőcső záródása a 4. hét körül befejeződik, vagyis akkor, amikor még az anyuka esetleg nem is tud a terhességről!

ezért mondják hogy - ha lehetséges - már a teherbeesés előtt el kell kezdeni szedni

2012. febr. 28. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!