Terhesvitamin, szükséges?
Sziasztok!
Nem vagyok terhességi vitamin ellenes, de vannak némi fenntartásaim. Elöször is, régen sem voltak ilyen vitaminok mégis megszülettek a gyerekek, másrészről az Én anyám sem szedett sem nálam, sem az öcsémnél mégsem lett semmi bajunk, sőt :)
Szerencsére imádom a zöldségeket, gyümölcsöket, minden káros dologtól mentes életet élek. És fiatal vagyok.
Az orvosom még nem ajánlotta/hozta szóba ( 9hetes vagyok).
Véleményekre lennék kíváncsi, mindenféle utálkozás nélkül.
Köszönöm!
Egyébként tény, hogy nem tudod az RDA-t bevinni pusztán a táplálkozással. Te tudod, én azért szedegetni fogom, ahogyan írtam, a 32. hétig (az még két hét). Onnantól jobban is tudja hasznosítani az általad bevitt dolgokat, és már csak nőnie kell. De kinek a pap... :) Ez a szintetikusságtól való félelem pedig ma már alaptalan, lényegében nem tudsz olyat enni, ami ilyen-olyan mértékben ne lenne szintetikus, ráadásul a hatóanyag tartalom is pontosabban meghatározott, mint mondjuk egy kiwiben. :)
10. voltam
Még annyi: ha ne adj Isten valami baja lesz a babádnak, a fejedet fogod a falba verni, hogy milyen egyszerű lett volna megakadályozni. Sajnos van ilyen ismerősöm. Egy olyan bunkó paraszt orvost fogott ki, aki elég rendesen kiosztotta. Persze valahol igaza volt a dokinak
A baba idegrendszerével van baj egyébként.
Azoknak a nőknek, akiknél a vitamin szintje a legkevesebb volt (az eredmények alsó negyede), ötször nagyobb valószínűséggel született gyereke idegcsőzáródási rendellenességgel, mint azon nőké, akiknél a legmagasabb B12-szintet mérték (a felső 25 százalék). James Mills, az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézetének munkatársa, a tanulmány egyik szerzője szerint a folsav fontosságával már tisztában van a gyermeket vállaló nők többsége, de az új eredmények ismeretében hangsúlyozni kell a B12 vitamin nélkülözhetetlen szerepét is. A B12 vitamin alapvetően szükséges az egészséges idegsejtekhez és vérsejtekhez.
Ez csak egy a sok közül, de rengeteg ilyen kutatás igazolja, hogy igen is fontosak a vitaminok.
Köszönöm a segítségeket. Azt hiszem megkérdezem az orvosom, és ha Ő ajánlja akkor szedni fogom. Elvégre Nála jobban senki nem ért hozzá.
Kösziii!
Szia!
Az első terhességem alatt hébe hóba (kb egy doboz a terhesség alatt) vettem be egy egy terhes vitamint, mellette pedig vas tablettát szedtem (napi 1-et), mert vérszegény vagyok. Úgy voltam vele, hogy az étkezésemre nagyon figyelek és rengeteg gyümölcsöt zöldséget ettem, mellette persze a vas képzéséhez szükséges húsokat stb.
A második terhességemben vagyok és most az elejétől fogva szedem a Gravidát. Azért ezt, mert ep kártyával megvehető és modernebb, mint az elevit. Egyébként femibiont szednék, de az ep kártyával nem vásárolható meg. Mellette szedek napi 3 vas tablettát és omega 3-at. A két terhesség között az első vérképemben nem volt szinte különbség. Az első terhességemhez képest, sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok, mert télen voltam terhes nagyrészt és nem volt választék. Most szülés előtt vagyok és tegnap kaptam meg a vérképemet. Minden tökéletes rajta és nagyon örülök neki. Vérszegény sem vagyok és ilyen még az életemben nem volt. Hogy miért váltottam a vitaminokra? Az első szülésem után 2 hónapig alig bírtam talpra állni, mert a vérszegénységem csak romlott a terhességem végéig és a gyerek is leszívta az összes vitamint. Nem beszélve, hogy a szoptatás is milyen intenzív vitamin szükségletet igényel. Tehát legfőbbképp a gyerek miatt szerintem nem kell vitaminhoz nyúlni, mert ő a szervezetedből elveszi ami kell neki, omega3 akkor is ajánlott, de ha nálad bármilyen kis probléma is van, akkor érdemes nagyon oda figyelni rá. 37 hetes
Szia,
Teljes mértékben egyetértek Veled!
Én nem szedek vitamint, odafigyelek, hogy változatosan étkezzek, hogy legyen benne több gyümölcs és zöldség, és amit megkívánok. Például az elején a brokkolit kívántam meg, aztán a tejet, stb.
Tökéletesek az eredményeim, a kisfiam gyönyörűen fejlődik.
Ahogy Te is írtad, régen sem volt semmi ilyen vitaminkészítmény, és mégis megszülettünk és felnőttünk.
Én megértem és egyetértek mindenki álláspontjával. Csak annyit tennék hozzá, hogy a folsav bevitelről már lekéstél, mert az abban az időszakban lett volna a legfontosabb, amikor záródik az idegcső.
"Az agy- és koponyahiány, valamint a nyitott gerinc a magzati fejlődés 15. napjától alakul ki, éppen akkor, amikor kimarad a nők terhességet jelző havi vérzése. "
És általában a 12. hétig ajánlják, mert addig kialakul mindene a babának!
Ettől függetlenül, ha a kismama kellő mennyiségű vitamint visz be gyümölcsökkel, zöldségekkel akkor fölösleges vitamint szedni. Azt viszont nem hiszem, hogy télen ez kivitelezhető!
Hát én nem tudom,de inkább hiszek az orvosoknak meg a kutatásoknak, szerintem haladni kell a korral és örülni kell neki, hogy adottak a lehetőségek :D
Boldog babavárást mindenkinek!!
29+2 hkm
Szia.En vegig szedtem az elso terhessegnel.Cukros voltam igy nem ehettem agyba-fobe minden gyumolcsot.
Most megusztam a cukrot igy csak omega3/6-ot szedek.
Se rossz fogam se hajhullasom nem volt.Tudom nem 100% hogy azert mert vitamint szedtem de azert elgondolkoztato.
Ha akarod szeded ha nem akkor nem.Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!