Milyen érvekkel győzzem meg a férjem hogy ne vetessük el a babát? Nagyon magamba vagyok zuhanva!
második baba lenne,fogamzásgátló mellett estem teherbe.
négyhetes kismama vagyok.
a férjem szinte követeli az abortuszt..
mert hogy kicsi a lakás, nekem csak a gyes jár, neki ebben a téli időszakban semmi melója nincs majd tavasszal indul be.
Nem nyomorgunk de nem is vagyunk jó anyagi helyzetben.hitelünk nincs, autónk sincs, biciklin járunk.
a babának mindene meglenne a lányom után minden van,csak egy babakocsi kéne, meg ugye pellus,.
de már a férjem a jövőről beszél hogy éhen fogunk halni 2 gyerekkel,ő kijelentette hogy nem akarja ezt a babát, majd dolgozzak én is 2-3 évet és majd utána.
tudom hogy idővel megenyhülne pláne ha nőne a pocakom és kiderülne hogy kisfiú,ugyanis a másik gyerekünk kislány.
A munkahelye eléggé instabil..
én hova menjek melózni terhesen??
sajnos csak gyes jár, tudom mennyibe van egy gyerek,de félek ha elvetetném akkor többé nem lehetne annyi rosszat hallani ezekről a dolgokról
Anyósom is mondta hogy : vetessem, el nem baj ha nem lehet több gyerekem, mellesleg szentül hiszi hogy direkt csináltattam fel magam ami hazugság!
nagyon el vagyok kenődve , eleinte én sem akartam ezt a babát az anyagiak miatt, de mostmár szeretném,rettegek az abortusztól..
szóval nem tudom mi lesz velünk, én felajánlottam hogy váljunk el felnevelem én a 2 gyereket, persze nem szólt semmit tudom hogy szeret, de ő nagyon nem akarja ezt a babát..
neki csak a meló lenne a lényeg, én vezetem a háztartást, nevelem a gyerekeket, minden rám zúdul úgyis, de a melóhellyel mindig hadilábon áll,..
le szeretnék tenni némi pénzt havonta, azt sem akar, mert ő nem akar nyomorogni,..
szóval nem is ragozom..
ti mit tennétek ha a férjetek ezekkel a dolgokkal állna elő?
Értem a férjed, aki az anyagiak miatt aggódik, de ugyanakkor nem neki kell befeküdni a kórházba, és hagyni, hogy kitépjenek egy kezdődő életet a testéből.
Nekem két babám van. 2,5 éves és 6 hónapos. 1 hetet késett a menstruációm, azt hittük becsúszott a baba. Anyagilag nem jelentene gondot, viszont nagyon fárasztóak a napok a két kicsivel. Ennek ellenére gondolkodnunk sem kellett, hogy mi lenne ha.
Amióta szültem máshogy látom az abortuszt. A gondolatát sem tudnám elviselni, hogy elvetessek egy babát, így teljes mértékben megértelek.
Próbáld a lelki részét elmagyarázni a férjednek, és kérd meg, hogy képzelje magát a Te helyedbe.
Őszintén, szerintem sokkoló videókra semmi szükség!!!
Ne akarjuk már ilyen sokkterápiával befolyásolni azt a döntést, amit abszolút és kizárólag ész érvek (!) alapján kell egy családnak közösen, a jövőt figyelembe véve meghoznia!
Ez tényleg nem egy könnyű helyzet, az anyagiak valóban aggasztóak, így megértem a férjed félelmét. Viszont én is anya vagyok és ahogy írta előttem már egy másik anya is, a gondolatát sem tudom elviselni. kb 2,5 hónapos volt a lányom, amikor egy pillanatra úgy tűnt, hogy már jön is a kistesó. Egyetlen másodpercre sem merült fel, hogy elvetetnénk, pedig a férjemet akkor rúgták ki, albérletben laktunk egy lízingelt autóval és még 1 személyikölcsönnel.
Nekem az a véleményem, hogy a már meglévő kislányotokat sem igazán lehet felnevelni abból a bevételből, amit leírtál, ergo az anyagi helyzetet valahogy rendezni kell.
És ha hosszú távon gondolkodunk, akkor ahol 3 ember tud mit enni, ott 4 is. Szerintem 2 gyerekkel is lehet munkát találni, sokan dolgoznak így. Igazából +2 év az, amit nem nagyon tudsz dolgozni (a terhesség + a baba 1 éves koráig). Azt kell valahogy kibekkelni. Utána már jobb lesz, nem mondom, hogy könnyű bölcsibe vinni 2 kicsit, de a kényszer nagy úr.
Nem tud átmenetileg segíteni valamelyik nagyszülő?
1.Miért nem dolgozik télen?
2.Most akkor neked kell elvileg eltartani őt?
3.Most hogy télen nincs melója nem érzi úgy hogy "nyomorogtok"?
Én nem vetetném el!
Nem bírom ki, hogy ne írjak, bár biztos lepontoztok.
Annak üzennék, aki a linket küldte. Miért kell ilyen ócska manipuláló videót betenni? "Egy kisfiú akinek álmai voltak" Persze, mert aztán egy néhány hetes embriónak rohadt nagy álmai lehetnek. Miért kell ilyenekkel bombázni a népet? Miért lenne jobb ha az a kisgyerek nyomorba születne úgy hogy egész életében érezhetné hogy az apja szerint "felesleges". Gondolkodjatok már...
Ezt úgy írom, hogy van egy 4 hónapos babám, aki az életem, de etttől függetlenül tudok mérlegelni.
Kérdező! Remélem jól döntötök, sok sikert kívánok, remélem dűlőre juttok az ügyben. :)
sziasztok
elolvastam minden választ.
nyomorba azért túlzás hogy születne csak éppen nem vet fel minket a gazdaság.
később is érkezhetett volna ez a csöppség..
apával még átdumáljuk aztán van 9 hónap hogy belerázódjunk a dolgokba mind anyagilag mind lelkileg
köszi mindenkinek !
én nem írok véleményt, mert ahogy látom, aki elvetetné, azt lepontozzák. Akkor minek véleményt mondani, ha csak az egyiket fogadjátok el?
Mindkét döntésnek van előnye & hátránya. Ha megtartod lehet, hogy a férjed nem érti meg, és vagy megszokja a gondolatot vagy lép. De ha elveteted, kizárod annak a lehetőségét, hogy valaha is meggondolja magát és megszeresse . Szóval kemény dió...
De az, hogy ha fiú lenne biztos jobban megenyhülne, hááát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!