Kerlek gyozzetek meg pro/contra ervekkel. Nagyon tanacstalan vagyok! Segitenetek? :S
Erdelyben elek,31 hetes kismama vagyok,van fogadott nogyogyaszom (mondjuk ez mit sem szamit,nem eleg nekik a havi vizsgalatokon odafizetett rengeteg penz,a szulesnel nem keves "halapenzt"varnak,van hogy meg is mondjak mennyit(min.200-300 euro)vegul a szules utan ha mindent osszeszamolsz ott tartasz,hogy megvetted a sajat gyerekedet).Nalunk olyan,hoy vedono nem letezik,a szulesnel a dokinak segit egy baba,akinek szinten meg kell tomni a zsebet,kulonben undok,es rad se nez,es ez meg semmi,a takaritonot szinten "meg kell vesztegetni",hogy ne nezzen rad olyan csunyan,ha veletlen osszeverezted a lepedot,stb,stb...
Viszont az van,hogy a ferjem kulfoldon dolgozik (Ausztria),4 honapja,legalisan,es ugy tunik meg 2-3 evig biztosan lesz munkaja.A fonoke tudja hogy babat varunk,es mondta a ferjemnek,hogy szivesen elintezi a papirokat,hogy ott szulhessek,viszont en tanacstalan vagyok.Azert megiscsak idegen orszag,idegen nyelv,amit nem is beszelek,es amugyis felek a szulestol(elso baba),idegen kornyezetben megjobban beparaznek.Es azt sem tudom,hogy ha valoban ott szulnek,kapnek-e havi tamogatast,vagy csak egyszerit,a szulest kovetoen?Talan kinnt is maradnank ,amig egy kicsit helyrejovunk anyagilag,de mindent olyan homalyosan latok...
Itt van munkahelyem (mostmar szabadsagon vagyok),es havi 40-45 ezer Ft.-ot kapnek szulest kovetoen,2 evig.Viszont ha kulfoldon szulnek,nem hiszem ,hogy jogosult lennek ra,vagy nem tudom.Van-e valakinek tapasztalata?Sokat segitenetek,ha megosztanatok velem.
Elore is koszonom!!!
Ha a körülményeket nézed, én mindenképpen mennék. A pénzt, meg amit ráköltenél a dokikra stb., azt félre is teheted és esetleg Ausztriában is hasznát veheted.
A juttatások elvileg szerintem is járnának, azt nem tudom, hogy személyesen kell-e elintézned a szülés után, vagy esetleg neten keresztül mennyire lehet az ilyesmit. Ennek utána járnék a helyedben a hivatalokban.
A nyelvet meg nagyon gyorsan elkezdeném tanulni, bár ha kiköltözöl, biztosan hamarabb megtanulsz majd, az anyanyelvi környezet sokat segít.
Szia!
Kérdezzétek meg a párod főnökét, hogy érdeklődje meg jár e a kinti családi pótlék, meg gyes különbözete az után mit te otthon kapsz. az én férjem is kint dolgozok, én itthon kapom a családit meg a gyedet és évente egy összegben megigényeljük kintről a különbözetet.és ha kint szülsz meg van bejelentett lakcímed, akkor még megkaphatod az egyszeri támogatásukat ami közel 12000 euro, de ezeket érdeklődjétek meg hogyan van.
Szia!
Én egy percig sem gondolkodnék, én innen, Magyarországról is mennék...
Én is tuti mennék az osztrákokhoz!
És ahogy az egyik válaszoló írta,a férjed főnöke talán meg tudja mondani,mik a lehetőségek arra,h ott kapj jzttatásokat,akár a férjed révén.
(Egy tv műsorban láttam kb fél éve olyan esetet,ha csaj M.o.-n a gyerekkel,férj kint melózik és onnan kapják a nem kevés pénzeket!)
A 40-45 ezer,amit otthon kapnál az elég vicces összeg,talán még éhenhalni sem elég...úgy értem egy gyerekkel.
Szóval használd ki a lehetőséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!