Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan tudnám megtartani a babát?

Hogyan tudnám megtartani a babát?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 9hetes kismama vagyok. 21 éves,dolgozom,és a párommal élek,aki 29 éves. Szeretném ezt a babát,mert nem tudnám őt megölni. De a párom azt mondta,ő nem képes erre,és ha megtartom,akkor valószínűleg le fog lépni,mert fél a felelősségtől. A barátnőmék lakásában lakunk,albérletben,családomra nem tudok számítani,sem anyagilag,sem máshogy. Ha megtartom,akkor csak a Gyes-t és a családit fogom kapni,mert még nincs folyamatos 1éves munkaviszonyom. Mit tegyek? Nem szeretném emgölni a gyermekem. Védekeztünk,nem tudom,hogyan eshettem teherbe,fogamzásgátlót szedtem. Nagyon félek,hogy nem tudom megtartani a babámat.
2012. febr. 29. 08:58
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Ezzel a linkkel szeretnélek megerősíteni abban, hogy jó döntést hoztál, amikor a baba mellett álltál ki.

[link]

Üdv.:

egy anyuka

2012. márc. 4. 22:41
 32/40 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kicsit megkésve,de elmesélem a hétfőn történteket!

Reggel elmentem az sztk-ba. Két órát várakoztam,pedig ott voltam már fél nyolckor,mire bejutottam a dokihoz. Az asszisztens úgy nézett rám,mint a véres rongyra,hogy mégis mit keresek itt. Mondtam nekik,hogy a doktor úr azt mondta 3 hete,hogy jöjjek vissza 10 hetesen,megvizsgálnak,és ha minden rendben,mehetek vérvételre. Az orvos kijelentette,hogy ő csak a 12.héten fog megvizsgálni,10 hetesen ilyet nem szokás. Sajnos elsírtam magam,és mondtam az orvosnak,hogy aggódom,mert váratlanul minden tünetem eltűnt,félek,hogy baj van. Orvos válasza: jöjjön vissza két hét múlva. Utolsónak még megkérdeztem,hogy,hogyan kérhetnék fényképet a következő uh-n,mire a doki annyit mondott,menjek el a mediamarkt-ba,vegyek egy tekercset és megcsinálják. Szerencsére ismerős által még aznap eljutottam Dr.Pálmai Bálint magánrdenelőjébe,aki nagyon kedvesen fogadott. Mindent elmeséltem neki,és alaposan megvizsgált. Csinált 4db fényképet,mindent megmutogatott és egy cd-t az uh-ról,hogy mutassam meg a páromnak,hátha. Majd kijelentette,hogy ezeket nem számolja bele a vizsgálat díjába,tekintve a helyzetemet. Szóval megnyugodhattam,picikém már 3cm-es,dobog a szíve rendesen,megvannak a lábujjai és már mozgolódik is. Jövő héten jutok el a védőnőhöz,remélem a párom megenyhül idővel.

2012. márc. 9. 15:32
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok a picihez!

Az sztk-ban nagyon kedvesek voltak:(

2012. márc. 10. 12:58
 34/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :) Én nagyon felháborodtam. Mikor meséltem a magándokinak a media markt-os részt,el sem akarta hinni. Az is felháborító,hogy nem tájékoztatnak semmiről. AKárhányszor voltam eddig ott,senki nem mondott semmit. 7 hetesen az sztks doki felírta az utrogestant,nem indokolta meg,miért,azt mondta kell és kész. Persze a magándoki nézett,hogy miért írta fel nekem,senki nem értette. Gondoltam biztos a korábbi vetélésem miatt. De tényleg az,hogy senki sehol nem tájékoztat semmiről... Nem is értem.
2012. márc. 10. 14:10
 35/40 A kérdező kommentje:
Valószínűleg már senki nem olvassa ezt a kérdést,de leírom mégis,hátha egyszer egy kétségbeesett anyuka böngészés közben erre téved,és erőt meríthet a történetemből. A kislányom már 3 hónapos,tündéri,meseszép,mosolygós kislány,a párom bent volt a vajúdás alatt is,végig velem volt az egész terhesség alatt(persze voltak viták,de sosem hagyott el) és imádja a kislányát. Együtt élünk azóta is,mindenünk megvan,az én szüleim is imádják a kicsi Zsófit :) Hatalmas nagy család lettünk,mindenki nagyon boldog,és a párom is,folyton jó kedvű,mióta megszületett a lánykája,és ráadásul mikor kibújt a kicsikém,sírt végig :) Ne adjátok fel,mindig van remény,ha bárki nehéz helyzetbe kerül,ne az abortusz legyen az első és egyetlen megoldás,minden apró kis reményt meg kell ragadni,mert nem tudhatjuk,mit hoz az élet,és a gyermekemnél nincs nagyobb boldogságom,még ha egyedül lennék vele,akkor is így éreznék!!!!! Itt szuszog mellettem,és fáj a gondolat is,hogy valaha megfordult a fejemben,hogy elvetessem!
2012. dec. 30. 20:28
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! annyira jó volt olvasni ezt az utólsó kommentedet - gratulálok tiszta szívből, kívánok nektek és a pici lánynak nagyon sok boldogságot, egészséget, hosszú életet, minden szépet és jó! Boldog új évet nektek - de biztosan az lesz egy pici manóval, akinél nagyobb boldogság nemigen lehet e földön - tudom, mert nekem három van, a legidősebb négyéves, a legkisebb hathónapos és tegnap tanult meg ülni... :-))) Őszintén örülök a jó döntéseteknek, még egyszer gratulálok a kisbabához is, meg a te szívósságodhoz, kitartásodhoz is, aminek egy gyönyörű kislányka a jutalma. Minden jót nektek! :-)
2012. dec. 31. 07:34
 37/40 anonim ***** válasza:

Nagyon örűlök,hogy minden jóra fordult.

További sok boldogságot Neketek!

4 gyerekes

2013. jan. 8. 07:53
 38/40 anonim válasza:
de jó ilyeneket is olvasni :-)
2013. jan. 25. 04:24
 39/40 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy vagytok? Hogy alakult azóta az életetek? Tejed volt elég?

2013. szept. 7. 18:30
 40/40 Kávétejszín ***** válasza:

Jó végre egy ilyet olvasni!

Gratulálok és jó egészséget Nektek!

Azóta minden oké?

2013. szept. 19. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!