Hogyan tudnám megtartani a babát?
Nekem tetszik, hogy nem egyből az jutott eszedbe, hogy abortuszra rohanj. Nem mondom, hogy minden esetben elítélem, de ha el lehet kerülni, akkor én minden esetben a baba életének megtartása mellett voksolok. Tudom, hogy felelősségteljesen csak az vállal gyereket, ha adottak a családi, anyagi körülmények. De ha már így alakult...
Sokan nem gondolnak bele, hogy egy fiatalkori abortusz miatt, talán soha többé nem lehet gyermeke. Azért ezt is bele kell kalkulálni egy ilyen komoly döntésbe. Ja, és ezt a pasit mindenképp elhagynám!
Nem válaszoltál nekem, hogy ha végig dolgozol, akkor sem lesz meg az egy éved? A telefonos munka tök jó, nem megerőltető legalább.
Mindenképpen gondolj arra a picire, aki benned növekszik, hogy ő semmiről nem tehet. Ha a párod szeret, felnő a helyzethez, ha elhagy, sosem szeretett igazán.
Azért az fura, hogy 9 hetesen "elküldenek" hogy még korai veled foglalkozniuk... Az sem igazán tiszta, hogy a védőnőhöz időpont, és ráadásul ilyen későnre? Érdekes, én amint megtudtam, hogy baba lesz, mentünk hozzá, megcsinálta a kiskönyvem és minden hónapban találkozunk, de akkor megyek hozzá amikor akarok. Igaz én nem nagvárosban élek, nem tudom ott mi a módi :-)
Mindennek utána kell járnod, mennyi támogatást kaphatsz, és miként tudod igénybevenni, biztos van olyan ismerősöd, aki tud segíteni.
De elsősorban az apával kell beszélned, lehet csak barátkoznia kell a gondolattal, bár szerintem jobban is reagálhatna a dolgokra ennyi idősen.
Mondd el neki azt is, hogy talán abortusz után nehezebb lesz teherbeesni, vagy talán nem is lehet már, mert olyan is előfordult nem egyszer, én azért félnék ettől. Meg is bolondulnék ha egy rossz döntés miatt később nem lehetne kisbabám.
27 hkm
Szia!
Tartsd meg a babát!
Az nem igaz, hogy havi 10ezer a pelenka, mi huggiest-t használunk (ami azért jobb kategória), és kb. 6ezer megy el 1 hónapban rá, maximum. Meg azzal is hülyeség riogatni, hogy ha nem tudsz szoptatni, akkor mi lesz. Ezzel ne törődj, menni fog a szoptatás is!!!!!!
Lehet, hogy mire szülni fogsz, addigra meglesz az 1 éves munkaviszonyod. És sztem ha rendes szerződésed van, akkor semmiképp nem rúghatnak ki.
Szia!
Bőven meg lehet az egy éved, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben, NEM kell, hogy folyamatos legyen.
A tgyás és a gyed (egyik) feltétele a 365 biztosítotti nap a szülést megelőző két évből, azzal, hogy ha ezen időszak alatt nappali tagozaton, legalább egy éves közép- v. felsőfokú tanulmányt folytattál, az kapásból 180 nap. A szülésig van még 7 hónapod. Ha nem határozott idejű a szerződésed, akkor már él a rendes felmondás ellen a védettséged, azaz a gyerek 3 éves koráig nem mondhatnak fel. Szóval ha nemrég jártál suliba és/vagy dolgozol már 5 hónapja, akkor simán megvan a 365 napod.
Akkor simán meglesz a 365 napod a tgyás/gyedhez, gyors, kb. számítás szerint még akár a max. ideig is járhat a gyed :)
(180 suli, 280 terhesség, 90 korábbi állás, 10 próbaidő terhesség nélkül)
Viccesek egyébként az sztk-ban. Ha 10. hetet betöltötted és utána mész vizsgálatra, akkor ha el akarod vetetni, akkor már elég necces... Mire beszerzed a szükséges papírokat, engedélyeket, simán kicsúszhatsz az időből. Én jobban ragaszkodnék egy vizsgálathoz - akárhogyan döntesz.
A pároddal én most nem foglalkoznék, vannak ilyen pacákok, akik az első blikkre bepánikolnak, aztán ő belőlük lesz a legjobb társ/apa. Gondolom őt is sokként érte a hír, hogy babátok lesz. Ne írd le végképp, adj neki egy kis időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!