Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan tudnám megtartani a babát?

Hogyan tudnám megtartani a babát?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 9hetes kismama vagyok. 21 éves,dolgozom,és a párommal élek,aki 29 éves. Szeretném ezt a babát,mert nem tudnám őt megölni. De a párom azt mondta,ő nem képes erre,és ha megtartom,akkor valószínűleg le fog lépni,mert fél a felelősségtől. A barátnőmék lakásában lakunk,albérletben,családomra nem tudok számítani,sem anyagilag,sem máshogy. Ha megtartom,akkor csak a Gyes-t és a családit fogom kapni,mert még nincs folyamatos 1éves munkaviszonyom. Mit tegyek? Nem szeretném emgölni a gyermekem. Védekeztünk,nem tudom,hogyan eshettem teherbe,fogamzásgátlót szedtem. Nagyon félek,hogy nem tudom megtartani a babámat.
2012. febr. 29. 08:58
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
12%

Még egy nő,aki felelőtlenül akar gyereket szülni!

Ha sem lakásod,sem megtakarított pénzed nincs.senki,akire támaszkodhatnál,akkor miből nevelnéd fel azt a szerencsétlen gyereket? Egy gyerek sokba kerül,nem csak csecsemőként,hanem utána is. Ha lejár a Gyes-ed,akkor kisbabával sehova nem vesznek fel dolgozni.

Nem vagyok abortusz párti,de a te esetedben csak ez a járható út. A gyerek érdekeit kell figyelembe venned,nem a te óhajodat.

2012. febr. 29. 09:09
 2/40 anonim ***** válasza:
46%

29 éves létére ennyire szemét módon és gyerekesen viselkedni azért már durva. Ha véletlen nem sikerülne a terhességed, én akkor is meggondolnám, hogy ilyen hitvány mellett maradjak-e. Szánalmas komolyan. Még ha annyi idős lenne, mint Te, azt mondom fél a felelősségtől, de ennyi idősen...

A dokid tanácsát mindenképp kérjed ki, hogy nem-e károsodott a magzat a fogamzásgátlótól.

Azt viszont Neked kell eldöntened, ha minden ok, hogy annyi pénzből sikerülni fog-e megélni. Mikor lesz meg az 1 éves munkaviszonyod? Mert azért ha nem olyan munkát csinálsz, ami veszélyes, a 8. hónapig dolgozhatsz...

27 hkm

2012. febr. 29. 09:10
 3/40 anonim ***** válasza:
68%

A GYEShez és a családihoz hozzá fog még jönni a gyerektartás is akár óhajtja apuka a babát akár nem. Anyukádhoz pedig biztosan hazamehetsz lakni a pasi nélkül, így albérletet se kell fizetned. Ruhát, babaholmit használtan lehet venni fillérekért (én 200 Ft-nál többet ritkán adok ruháért a babámnak pedig megvehetném ezrekért is csak minek...).

És egyet értek egy előttem szólóval, bárhogy is alakul ilyen alakkal én biztosan nem élnék együtt, most megmutatta mennyire lehet rá számítani.

2012. febr. 29. 09:17
 4/40 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Elöször is megdöbbentő az elvileg "felnőtt" párod reakciója. Érdemes lenne elgondolkoznod, hogy minden nehéz helyzetben így fog reagálni az életben? Mert ha igen, akkor Én nem maradnék vele.

Nem egyszerű ez a gyerekvállalás kérdés.

Én 23múltam, a párom 33. Több mint 6 éve vagyunk együtt és tavaly nyár óta házasok. Rettentően örült Ő is, és Én is a babának. (8hetes vagyok) Igaz nálunk ilyen feltételek adottak. Van házunk, autónk, és dolgozunk mind a ketten.

Érdemes lenne elgondolkoznod, hogy ha más nem marad a szüleidhez biztosan haza tudnál költözni. Nem hinném, hogy ez akadály lenne.

2012. febr. 29. 09:29
 5/40 A kérdező kommentje:
Igen,nekem is az abortusz volt az első,amire gondoltam,akár szeretném,megtartani,akár nem,ennyi felelősség van bennem.De sajnos a védőnőhöz március 13.-ra kpatam időpontot,félek kifutok az időből,ezért kérdeztem,hogy akkor,hogyan tudnám ezt megoldani? Édesanyámhoz nem tudok hazamenni,ők kitagadtak,mert anyámnak a nevelőapám volt fontosabb. Ruhákban ilyesmikben kapnék támogatást,csak anyagialg nem. A kistesómat 6 éves koráig én neveltem egyedül,tehát tapasztalatom van,de ha muszáj,nyilván akkor az abortusz elkerülhetetlen.
2012. febr. 29. 09:43
 6/40 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

Mint írtad a családodra nem számíthatol.Én mégis azt gondolom,hogy beszélj a szüleiddel testvéreiddel,hogy most kismamaként is elutasítják-e a segítséget.

Ha igen akkor alaposan gondold végig.A gyermektartás sajnos nem az a pénzforrás amire az ember lánya tuti számíthat ki lehet azt ku..a egyszerűen játszani arra ne számíts.Vagyis kapni fogsz egyedül álló anyaként 28500 gyest vagy ha szerencséd van gyedet,ehez a családi 12000 no kb.:50.000 Ft-ból kell kijönnöd.Ebből pelusra egy hónapban elmegy 10 ha majd nem tudsz szoptatni a tápszer havonta kb.:15 körül, maradt úgy 25 ezred és még kell .......sok sok minden.Plusz albérlet rezsi.Biztosan nem lehetetlen,de itt egy életről van szó.És az életet úgy elkezdeni,hogy máris komoly megszorításokkal.Nagyon durva.Én nem tartanám meg.És ez most nem az a hóbortos mire?hanem komolyan miből?

És ha 50-nek a dupláját kapod akkor is borzasztóan szegényen fogol élni a picurkával.

2012. febr. 29. 09:44
 7/40 A kérdező kommentje:
A párom sajnos minden felelősség elől menekül :( Köszönöm szépen a válaszokat,valóban a gyerektartásra nem gondoltam,mert az én édesapám enm fizette annó.
2012. febr. 29. 09:47
 8/40 anonim ***** válasza:
76%

Nem csak gyesre leszel jogosult, ha nappali tagozaton tanultál, mielőtt dolgozni kezdtél. Nekem is beleszámították a biztosított jogviszonyba a nappali tagozatos tanulmányaimat, így jött össze a megfelelő idő. De mindenképp már most érdeklődj az OEP-nél, személyesen a legjobb, akkor tuti normális felvilágosítást kapsz.

Jogosult leszel egyedülálló anyaként az emelt családi pótlékra, ez nem sok, de kezdtetben a baba alap költségeit - pelus, popsitörlő, fürdető és hasonlók - fedezi.

A kedves apukának ha tetszik, ha nem, fizetnie kell a gyerektartást, másként letilthatják a fizetéséből. Kötelezhetik az apasági vizsgálatra, ha ő maga nem ismeri el az apaságot, viszont jobban jár, ha inkább bevállalja, mert a vizsgálat költségét is rá fogják terhelni.

Te a gyeden kívül kapsz egyszeri anyasági juttatást, ami 67 ezer volt még tavaly, most nem tudom, mennyi, plusz az adókedvezmény - ha dolgozol - már a pocaklakó 91 napos korától jár, nem mondom, hogy rengeteg, de valami az is.

Ezeken kívül jó eséllyel kaphatsz önkormányzattól is támogatást. Ha szeretnéd ezt a babát, valószínűleg meg tudod oldani, bár nem mondom, hogy könnyű lesz.

Babacuccokat nagyon olcsón is be tudsz szerezni és hát igazából nem is kell olyan rengeteg minden egy kisbabának. Kiságyat használtan alig pár ezerért kapsz, ruhákat bababörzén fillérekért, ha szoptatsz, tápszer sem kell és ha sztk-ba jársz terhesgondozásra, az is ingyen van.

Szurkolok nagyon, hogy sikerüljön!

2012. febr. 29. 10:46
 9/40 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm,most nagyon sokat segítettél,ezekre egyáltalán nem gondoltam,de akkor utánajáok mindennek. Telefonos ügyfélszolgálaton dolgozom,szóval,ha nem rúgnak ki,mert várandós vagyok,azt utolsó pillanatig is tudom csinálni,hiszen csak ülni és beszélni kell. Sztk-ba járok nőgyógyászhoz,és majd gondolom terhesgondozásra is,de ez még mind homályos,mert szinte mindenhonnan elküldtek,hogy még korai. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,annyi minden egyéb juttatás van,amire nem gondoltam.szerencsére az albérletben csak rezsit kell fizetnem,ami azért hasznos.
2012. febr. 29. 10:51
 10/40 anonim ***** válasza:
51%

Nem akarok benned hiú reményeket ébreszteni, de azért leírom. Mi terveztük a babát, a 7. hónapban jött össze. Párom (26 volt) nagyon bepánikolt, hogy most mi lesz, hogy lesz, anyagiak, nem fog este aludni stb. 3 hétig tartott nála, aztán lenyugodott.

Nem mondom, hogy erőltesd rá a gyereket a párodra, de nyugodtan hívd el az ultrahangra és tájékoztasd. Ha határozottan megmondja, hogy NEM, akkor persze ne.

Ha teljesen biztos vagy benne, hogy nem fognak változni az érzései, akkor viszont én is az abortuszt javaslom :-( Nem csak az anyagiak miatt, hanem mert én is apa nélkül nőttem fel :-(

Bárhogy is döntesz, sok erőt is kitartást kívánok neked :-)

2012. febr. 29. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!