Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek? Nem bírnám ki...

Mit tegyek? Nem bírnám ki lelkileg!

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és valószínűleg teherbe estem. A menstruációm elmaradt és holnap megyek tesztért.

Komoly párkapcsolatban élek a párom 20 éves.

Édesanyám szerint muszáj elvetetnem, én viszont már a gondolattól is zokogok. Igaz,hogy nem tudnám egyedül eltartani a párommal, kellene édesanyám segítsége. De nem bírnám elvetetni!!!!! Tudom,hogy romba dől így a jövőm, de én megtenném. A párom bizonytalan és nagyon fél. De vállalja a dolgot. Szerintetek? Mi lenne a helyes? Elvenni egy baba életét és belerokkanok lelkileg vagy megtartani?

2012. febr. 21. 18:02
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp tartsd meg. Egy ártatlan emberi élet elvételét semmi nem igazolhatja. Ő már most egy élő ember. Igen, nehéz lesz. És igen, nem fogsz Neki mindent tudni megadni. De az embernek-az ultraliberálisok hülyeségeivel ellentétben-nem kompetenciája életről dönteni, és Te nem döntést hozhatsz, hogy anya leszel-e, mert már most is az vagy. Ha elveteted, akkor nem nem leszel anya, hanem egy halott gyermek anyja leszel.
2012. febr. 21. 21:41
 22/34 anonim ***** válasza:
44%

Édesanyád meggyőzéséhez mutasd meg neki ezeket:

[link]

[link]

[link]

2012. febr. 22. 08:04
 23/34 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig várd meg a teszt eredményt. Kb. 3 éve nekem is késett két hetet gyógyszer mellett. Én is elkezdtem agyalni, aztán kiderült, hogy nem is vagyok terhes.

Ahogy megcsináltam a tesztet, másnapra meg is jött.

Neked kell eldöntened, hogy megtartod-e vagy sem. Ez nehéz döntés! A párodnak akkor el kell mennie dolgozni. Te netto 25 ezer Ft-ot + családit fogsz kapni a baba után. Anyukádéktól nem várhatod el, hogy felneveljék... ha megtartod neked is fel kell nőnöd. Tanulni, tanulhatsz gyerek mellett is, bár ilyen fiatalon gondolom nehezebb az is... de lehet elég kitartást adna neked a kis csemetéd!

Amikor 17 voltam, sokszor eszembe jutott mi lenne ha terhes lennék. Akkor úgy gondoltam, hogy biztos nem tartanám meg, nem tudtam volna biztosítani a megfelelő hátteret. DE! most, hogy terhes vagyok (26 éves) úgy gondolom én sem tudtam volna elvetetni. Amint két csíkos lett a teszt, azonnal szerettem ezt a gyereket.

Anyukád egyébként csak jó akar! Tudja milyen a nélkülözés és ezt nem akarja Neked és az unokájának... de a szíve mélyén biztos szereti már ő is.

Nehéz ügy! Mielőbb csinálj tesztet, és légyszi írd le az eredményt! Köszi

2012. febr. 22. 09:00
 24/34 anonim ***** válasza:

Én úgy érzem, ha ennyire akarod a babát és elutasítod az abortuszt, akkor ezt már valahol magadban el is döntötted. Ha most elveteted, örökre bánkódni fogsz utána, soha nem tudod elfelejteni.

Tudom, hogy kiskorú vagy, de 100%-ban ebben nem dönthet anyukád.

Emlékszem a 17 éves koromra, egyszer nálam is volt egy hasonló eset, mikor azt hittem, hogy terhes vagyok. Később kiderült, hogy más okok miatt késett. Az akkori barátom a mostani férjem. Nekünk is stabil volt a kapcsolatunk.

Én akkor biztosan nem vetettem volna el.

2012. febr. 22. 09:22
 25/34 anonim ***** válasza:

Szia!

Csináltál már tesztet? Mi lett az eredmény?

2012. febr. 22. 11:44
 26/34 anonim ***** válasza:
Nagyon nehezet kérdezel, ezt csak Te illetve Ti és a család dönthetitek el. De ha ennyire megviselne az abortusz, vagy csak a lemondás róla, akkor nem szabad! Fiatal vagy, ez igaz, de már nem annyira kislány, és talán pont nagykorú lennél, mire megszülsz. Ha van támaszod, és "van hova, mire szülni", és melletted marad a gyerek apja is, tartsd meg. Mérlegelj, mi okozna nagyobb törést az életedben. Minden jót, felelős döntést kívánok, és jó egészséget! Majd írd meg, mi lett a történet vége..
2012. febr. 22. 13:35
 27/34 anonim ***** válasza:
?
2012. febr. 22. 15:05
 28/34 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

A tesztem negatív lett,de délutáni vizeletből csináltam. 1 hét múlva ha nem jön meg megint csinálok egyet, de péntekre már nőgyógyászhoz is van időpontom. Tegnap megmutattam édesanyámnak ezeket a válaszokat és velem döntött. Ha mégis rossz a teszt és nem fogok menstruálni a gyermekem marad.

2012. febr. 22. 17:04
 29/34 anonim ***** válasza:
Akkor még van remény, és ugyanakkor anyukád is melletted lesz, ha úgy adódna.
2012. febr. 22. 17:58
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha két hete késik, és a du-i teszt negatív, akkor lehet nem vagy babás! Nekem még nem is késett amikor a du-i teszt + lett.
2012. febr. 22. 18:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!