Mennyiben volt más lelkileg és testileg a második terhességed, mint az első?
Lelkileg: nem voltam ideges, nem izgultam, tudtam mi vár rám, tudtam mi természetes és miért kell esetleg orvoshoz/védőnőhöz fordulni. Mivel ekkor már neveltem két gyereket, kevesebb időm volt kattogni, hogy mi lesz, hogy lesz (mert nagyon féltem a szüléstől).
Testileg: az első ikerterhesség volt, nehezebben viseltem, ráadásul nyáron, a kánikulában sokat szenvedtem (augusztusban szültem), a második szülésem áprilisban volt, és a téli kismamaságot jobban élveztem.
Első babával a 9 hónap problémamentes, pihenős, teljesen nyugodt. Csak a 34. hét körül kezdődtek a fizikai "elváltozások" (mármint boka dagadás, arc torzulás, ilyenek) de végig nagyon jól éreztem magam. Tudtam, hogy minden rendben lesz, és így is lett :)
Második babával még "csak" a 30. hetet kezdem, de.... fáradt és gyenge vagyok, viszont plussz kiló a babán kívül, semmi. Rohangálok a 1,5 éves lányom után, pörgünk minden nap, háztartás...fizikailag kicsit kivagyok. Várom már a végét. Most sem aggódom, tudom, hogy minden okés lesz :) Bár már picit nyílok, és ma kiderült, hogy a méhlepény kicsit rálóg a méhszájra. De doki szerint, ez még változhat.... Szóval, ez a 9 hónap jobban megvisel, de ezt is nagyon élvezem :)
Első: nyugodtabb, problémamnetesebb, csak a végére sajnos toxémiás lettem, 37. héten indították a szülést. Vizesedtem, légszomjam volt, de nem féltem.
Most 36 hetes vagyok, terhességem alatt negyedjére vagyok beteg. A pulzusom 120-130 mostanában, mindeközben a gyerek után rohangászok, vezetem a háztartást. Nem bírom a meleget, nekem még az utóbbi rosszabb időjárás is meleg volt. A kicsi sokkal aktívabb, rugdossa a bordáimat, és egyfolytában pisilni kell. A nagy meg iszonyat nyűgös, vagy 2 hete sem nappal, sem este nem akar aludni. Összességében nagyon kivagyok, és félek a szüléstől is. Meg várom is már! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!