Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek? Nem bírnám ki...

Mit tegyek? Nem bírnám ki lelkileg!

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és valószínűleg teherbe estem. A menstruációm elmaradt és holnap megyek tesztért.

Komoly párkapcsolatban élek a párom 20 éves.

Édesanyám szerint muszáj elvetetnem, én viszont már a gondolattól is zokogok. Igaz,hogy nem tudnám egyedül eltartani a párommal, kellene édesanyám segítsége. De nem bírnám elvetetni!!!!! Tudom,hogy romba dől így a jövőm, de én megtenném. A párom bizonytalan és nagyon fél. De vállalja a dolgot. Szerintetek? Mi lenne a helyes? Elvenni egy baba életét és belerokkanok lelkileg vagy megtartani?

2012. febr. 21. 18:02
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
18.29-es válaszoló: Tudom,hogy ez lenne az elfogadott. Hiszen én is fiatalnak tartom magam, előttem az élet. Imádok tanulni és egy kicsi csak az utamba lenne. De, képtelen lennék elvenni egy életet, egy olyan életet ami csak alakulóban van. Tudom,hogy nem azt adnám meg neki ami járna, mert annyi mindennel nem tudnám ellátni. Viszont mérhetetlenül szeretném és gondját viselném ennek a kis életnek.. Képtelen lennék rá,hogy elvetessem. A párommal remélem együtt maradunk. Igen tudom a fiatalság bolondság. De én bízom benne,hogy velem lesz még egy jó darabig. Ha nem akkor is gondját viselné a gyermekének mivel felelősség tudó és jó nevelést kapott!
2012. febr. 21. 18:37
 12/34 anonim ***** válasza:
14%
Nem kell elvetetned, örökbe is adhatod! Akkor a kicsi élete is megmarad meg a tiétek is. Ha édesanyád nem vállalja a gyámságot a kicsi felett, akkor úgyis elveszik tőled. Célszerűbb úgy intézni akkor már, hogy az örökbefogadás felé fordulni, az elejétől így gondolni erre az egészre, ha nem akarod semmiképpen sem elvetetni.
2012. febr. 21. 18:44
 13/34 A kérdező kommentje:

Nem tudnám odaadni a valakinek a saját csemetém..

Soha nem tudnék elszakadni tőle..

2012. febr. 21. 18:52
 14/34 anonim ***** válasza:

Szerintem is van esély a negatív tesztre, főleg, ha óvszert használtatok! Ilyen korán, még amúgy sincsenek tünetek. Mennyit késik?

Anyudnak akkor sincs döntési joga, ez csak a tiéd és a párodé! Véleményt mondhat, de te döntesz! Itt nem számít a fiatalkorúság.

2012. febr. 21. 18:53
 15/34 anonim ***** válasza:
63%
Az a baj, hogy amennyiben édesanyád nem vállalja a kisbabád felett a gyámságot, akkor egyszerűen nem viheted haza a kórházból, állami gondozásba veszik. Akkor veheted majd magadhoz, ha igazolni tudod, hogy van hova vinned és van megfelelő jövedelmed az eltartásához.
2012. febr. 21. 18:54
 16/34 A kérdező kommentje:

3 hete késik!

Igen tudom, nekem is ez a problémám. Anyám döntése kell hozzá..

2012. febr. 21. 19:02
 17/34 anonim ***** válasza:
86%

Kedves 86-os! Ne beszélj kérlek baromságot!!!! A kérdező párja 20 éves, ő az apa. Nem így működik az állami gondozás! A célszervek az anya mellett tartják a gyereket mindaddig, amíg lehet. Van átmeneti szállás, anyaotthon stb. Senki nem fogja elvenni a gyerekét!!!!

Kérdező, még családsegítő szolgálatot érdemes felkeresni, hogy beszélgess velük. Segíteni fognak és kapsz szakszerű tanácsadást is!

Anyud meg most lehet, hogy dühös, de nem fog cserbenhagyni, ne aggódj.

2012. febr. 21. 19:07
 18/34 anonim ***** válasza:
43%
egy 17 éves még maga is gyerek !!!!
2012. febr. 21. 19:22
 19/34 anonim ***** válasza:
66%

Javaslom, nézz bele a Tini mamikba. Ott is mindegyik elég érett és stabil a kapcsolatuk.... 85%-uk 2 hét után már "nem bírja", és 6 hónapon belül apuka is lelép.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy vetesd el, csak hogy 17 évesen nem vagy elég érett egy gyerek felneveléséhez, szükséged lesz segítségre. Márpedig most úgy néz ki, hogy azt nem fogsz kapni :-(

2012. febr. 21. 19:52
 20/34 anonim ***** válasza:
Ebben nem dönthet Senki helyetted! Még édesanyád sem kötelezhet arra, hogy elvetesd!!! Mivel az apa felnőtt, ő lesz a gyámja. Párodékhoz nem tudnál költözni? Az ő szülei nem tudnának támogatni addig titeket, míg nem lesz munkahelye a párodnak? Én nem vetetném el, de az én vagyok. Beszélj erről anyuddal többször. Mikor jött meg utoljára?
2012. febr. 21. 19:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!