Kell valami papirt benyujtani a munkáltató felé hogy én kismama lettem? Vagy csak elég nekik a táppénzes papir? De arról honnan tudják hogy én kismaama lettem?
Nem "kell", hogy tudják. Elég a táppénzes papír, ha abból nem jönnek rá, hogy terhes vagy, mondd meg amikor úgy érzed eljött az idő, hogy beavasd őket. Amíg nem szülsz, addig semmi különös dolog nincs, kivéve, ha olyan munkakörben dolgozol, ami veszélyezteti az állapotodat. Ilyen esetben ha nem tudnak olyan munkakörbe helyezni, ami megfelelő, a doki egyből táppénzre vesz. Meg ugye a szülési szabit lehet kivenni a szülés előtt leghamarabb 4 héttel, de anyagilag nem éri meg, jobb szülésig várni ezzel (persze, ha a munkáltató nem kötelez, hogy kivedd). De külön papír arról, hogy terhes vagy, nem kell.
Boldog babavárást!
Szia! Nem kell ,én azért biztos ami biztos befaxoltam azt az "ambuláns lapot"amin rögzítve van a terhesség ténye.Igaz,hogy én a nyolcadik hónapig dolgoztam.
Szülés előtt vagy "sima" betegállományban,vagy veszélyeztetett terhesként vagy táppénzen?
A táppénzes papírodon látszik, mert rá kell a dokinak írnia egy kódot (egy számot), ami azt jelzi, h pocis vagy.
De amúgy én sem vittem semmilyen papírt, bejelentettem a főnökeimnek, megbeszéltük, h innentől kezdve otthon leszek. És azért tudom, h a táppénzes papírról látszik, mert nálunk a munkaügyön pletykás nőcik dolgoznak és kíváncsi voltam h ebből fogják-e tudni.... Hát tudták.
Üdv.: 26 h. pocis
A kód amit ráírnak a 8-as szám.Nekem mindíg ezt írta a doki,amikor más betegséggel voltam tp-n,és most is,hogy babát várok.Sőt a férjem nem lehet terhes,neki is az a kód volt ráírva,pedig influenzája volt!Akkor hogy is van ez?!
23hetes pocis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!