Most akkor jár a TB? Él még nálam?
Nem érsz rá, mert a TB-t visszamenőleg is befizettetik veled!
Ha nem, akkor megtagadhatják az ellátást!
Az utolsó munkanapodtól számított 45 napig él a TB-d. Utána fizetned kell.
Bemész az APEH-hoz, kitöltesz egy papírt, megkapod a csekkeket és kész is. Havi 6500 Ft körül van. Miután megszületett a pici és megkaptad a határozatot a GYES-ről, akkor kell újra bemenni és az alapján tudják már, hogy innentől nem te fizeted.
Én is pár napja intéztem. :)
25 hkm
ügy emlékszem h igen de ugyis 2het mulva kell menem es akkor rá kérdezek,biztos ami biztos...
ezt találtam:Az Egészségbiztosítási Pénztár munkatársa szerint a problémát kétféleképpen lehet megoldani: az első lehetőség, hogy amennyiben a munkanélküli olyasvalakivel lakik egy háztartásban (legyen az szülő, élettárs, vagy nyugdíjas nagymama) akinek van állandó jövedelme, akkor a munkanélküli az ő jogán jogosult az ellátásra. Ehhez be kell menni az Egészségbiztosítási Pénztárhoz, a Teve utca 1. szám alá, ahol az A-C épületben az 1. ügyfélszolgálati irodában ki kell tölteni és leadni egy "eltartott hozzátartozói nyilatkozatot".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!